Sondore-Kukule: Reformu partija Rīgas domē var darboties koalīcijā ar SC • IR.lv

Sondore-Kukule: Reformu partija Rīgas domē var darboties koalīcijā ar SC

114
Sandra Sondore-Kukule. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Reformu partijai neeksistē sarkanās līnijas etniskajos jautājumos

Konkurēšana pašvaldību vēlēšanās nav nacionāls jautājums, tāpēc es neatbalstu nacionālu bloku veidošanu “Saskaņas centra” (SC) ietekmes vājināšanai Rīgas domē. Reformu partija neizslēdz iespēju darboties ar to koalīcijā, – tā intervijā laikrakstam “Čas” saka viena no Reformu partijas līderēm Sandra Sondore-Kukule.

Viens no RP izveides pamatprincipiem ir sarkano līniju neesamība etniskajos jautājumos, tāpēc RP uz pašvaldību vēlēšanām ir atvērta sarunām ar visām līdzīgi domājošām partijām, arī ar SC, sacīja Sondore-Kukule.

Uz jautājumu, kāpēc RP pirmās sarunas par kopīga saraksta veidošanu Rīgas domes vēlēšanās bijušas tieši ar “Vienotību”, Sondore-Kukule atbildēja, ka tās notika pēc “Vienotības” iniciatīvas, turklāt “mēs sākām sarunas par sarunu sākšanu”. Ar “Vienotību” RP ir līdzīga nostāja daudzos jautājumos, taču RP neizslēdzot iespēju Rīgas domē darboties koalīcijā arī ar SC, ziņo LETA.

Viņa uzsvēra, ka RP nav pret kaut ko vai pret kādu, bet gan par kaut ko, Rīgas domes gadījumā – par labāku pārvaldību, par alternatīviem finanšu uzraudzības risinājumiem, par birokrātijas samazināšanu. “Mēs gribētu iegūt iespēju veikt reformas Rīgā. Reizēm ir vērtīgi elpot pakausī citām partijām, lai stimulētu tās uz reformām un procesu,” skaidro RP līdere.

Pašreizējās Rīgas domes darbībā RP satraucot fakts, ka tā neuzkrāj līdzekļus, bet tos tikai tērē, lai gan esot daudzas lietas, ko Rīgas mērs Nils Ušakovs darot lieliski, piemēram, bezmaksas transports.

Kā sacīja Sondore-Kukule, RP ir vairāki Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāti, taču tos nosaukt pagaidām esot pāragri, “vispirms tas jāpārrunā partijā, taču esam apsprieduši vairākas personālijas”.

 

Komentāri (114)

grislits 12.07.2012. 10.52

Sondore-Kukule: Reformu partijai neeksistē sarkanās līnijas etniskajos jautājumos
____________________________

Nu gan dod vaļā. Ne jau etnisku jautājumu dēļ nav jāsadarbojas ar SC, bet gan tās piekoptās politikas dēļ, kas ir vērsta pret Latvijas valsti. Tas vai tai partijā ir krievi, latvieši vai vēl kas, tam ir otršķirīga nozīme. Svarīgākais ir tās nelojalitāte Latvijai.

Un pat ja pašvaldība skatītu tikai saimnieciskus jautājumus, tad tik un tā būtu jāvelk sarkanā strīpa sadarbībai ar SC, jo ja nav lojāls valstij, kā tad var saimnieciskos jautājumos pieņemt lēmumus, kas būtu labvēlīgi un izaugsmi veicinoši subjektam (Latvijai) vai tā daļai (Rīgai)? Nelojāls spēks būs orientēts pieņemt destruktīvus lēmumus arī saimnieciskos jautājumos, ne tikai politiskos.

Un ja arī Vienotība pirms vēlēšanām laicīgi nepateiks NĒ saskanas centram pašvaldību vēlēšanās, tad tikai panāks vienu – palielinās NA elektorātu.

+42
-2
Atbildēt

10

    mary75 > grislits 12.07.2012. 11.20

    Saprotams, labāk, lai tas SC turpina lemt par Rīgu kopā ar PLL vai kādu līdzīgo, V jāpastāv maliņā, kaut stulbi, bet “principiāli”.

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    gliters > grislits 12.07.2012. 11.15

    betija
    Blažen, kto verujet, tjeplo jemu na svetje.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > grislits 12.07.2012. 13.06

    betijacelmale. Labāk nesolīt kā solīt un nepildīt:) Ja būtu vismaz kaut kāda pārliecība par Vienotību, tad par to nobalsotu 50%, t. sk. bāleliņš lno:)

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > grislits 12.07.2012. 11.07

    Es gan vēl naivi ceru, lno.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    gliters > grislits 12.07.2012. 11.24

    Gan PLL, gan LPPLC ir politiskie līķi, tāpat kā RP. Un ja Dombrovska vakardienas uzbrukumi ušakam nav tikai priekšvēlēšanu retorika, tad V un SC “kopdarbība” var izpausties tikai tādā pašā veidā, kā Rinkēviča un Bērziņa “saskaņotā atbilde” ēbreju kopienai, t.i. nekādi.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > grislits 12.07.2012. 10.55

    roberts_j Un ja arī Vienotība pirms vēlēšanām laicīgi nepateiks NĒ saskanas centram…
    Būšu ļoti pārsteigts, ja pateiks, pie tam vēl laicīgi:)

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > grislits 12.07.2012. 11.06

    viens no etniskajiem jautājumiem ir par valodu. Vai arī šajā jomā Zatlers, tāpat kā SC,atbalsta divas valsts valodas. Vai arī šis jautājums ir tik sīks un nebūtisks…
    Mēs jau zinām, ka Zatlers grūtnieču slepkavu Kononovu uzskata par upuri. Par ko tad mēs brīnamies?

    +17
    -3
    Atbildēt

    0

    Gunārs Nažinskis > grislits 12.07.2012. 11.07

    Pilnīgi piekrītu Jūsu viedoklim par “etniskajiem” jautājumiem, kas pēc būtības nav entiski, bet gan valsts pastāvēšanas jautājumi.

    Tas šīs “politiķes” politikā ir graujošais & absolūti pretvalstiskais elements.

    Starp citu, vēl tā īsti nav skaidrs – kas finansē šās politiķes “partiju” ?

    +18
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > grislits 12.07.2012. 13.06

    Džeri,
    Izskatās, ka nav jau tik viennozīmīgi par to Tavu iecienīto SC un ši krieviski runājošo pārstāvniecību RD un iespējamajiem SC partneriem lai tiktu atkal pie varas Rīgā.
    Kam gan nav skaidrs, ka SC bez partneriem pie varas Rd nevar tikt, jo vairāk nekā 51 % no balsu skaita neiegūs, tāpēc , protams, nepieciešami nākamie partneri no latvisko vēlētāju puses.
    Ja saeimas vēlēšanās šis triks neizdevās Olšteina grupas dēļ( lai viņiem mans milzīgs paldies), tad tagad šis scenārijs atkal uzpeld no jauna, jo Kukulei jau nu ļoti gribas pabūt Rīgas brīvostas valdē un viņa darīs visu, lai tur nokļūtu. Caur RD tas ,protams, ir vieglāk izdarāms, it seviški, ja pārdodas tādiem krievu valodas caurstūmējiem kā Ušakova partija.
    Domāju, lai tik Kukule runā, un lai latvieši domā!

    +18
    -2
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > grislits 12.07.2012. 11.15

    Izņēmi man vārdus no mutes! SC jau arī paši vēlas sevi pozicionēt kā kreisu, nevis etnisku spēku. Tiesa, paši gan ar putrojas – tad viņi ir daudz cietušo krievu aizstāvji, tad “sociāli atbildīgie”…

    RP ir pēdējais brīdis izsviest šo meiteni no savām rindām. RP ministri kopumā dara visu, lai kaut cik reabilitētu partijas vārdu un atgrieztu vēlētāju uzticību, bet viens šāds Kukules izteiciens, un partija ir sekmīgi atgriezusies “tanku” pozīcijā. Kukule kārtējo reizi ir izdarījusi savu melno darbu. Labi, ka šoreiz tas izdarīts savlaicīgi, nevis post factum.

    +24
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 12.07.2012. 11.03

…Viens no RP izveides pamatprincipiem ir sarkano līniju neesamība etniskajos jautājumos…+++ Varbūt Kukule var nosaukt partiju, kura izvirza šādas sarkanās līnijas etniskajos jautājumos? :)

Šobrīd SC kopā ar ZZS cenšas nepieļaut izdarīt izmaiņas Kriminālprocesa likumā, :)tad kā šis fakts iet kopā ar RP ” sarkano līniju” ar kuru viņi norobežojas no oligarhu ietekmes Saeimā? Kad RP beidzot atbildēs uz jautājumu – ar ko tad SC atšķiras no ZZS, ja runājam par ” godīgu politiku”.

Šis Kukules paziņojums tikai parāda to, ka jebkurā brīdī, ja vien ” zvaigznes sakritīs” vajadzīgajā kombinācijā, RP ” zatlerieši” ir gatavi sadarboties ar SC putinistiem. Nekas nav mainījies RP “ideoloģijā,” kura ir iecentrējusies idejā, ka vienīgais ceļš kā Latvijā veidot demokrātisku sabiedrību, tā ir brāļošanās ar SC :)

+29
-3
Atbildēt

0

andrisskrastins 12.07.2012. 11.28

Žēl Ķīļa, Pavļuta, arī Sprūdža ieguldītais darbs, kuru vienkārši nolaiž no sliedēm cilvēks, kas pat nebija ministru kandidātos un vispār uzskatāms par mākslīgu piedēkli partijai. Ceru ka līdz vēlēšanām RP notiks skaidrība, kurā virzienā tad viņi galu galā skatīsies – jo SC nepārstāv nevis krievus, bet Kremlisko zagļu bandu psiholoģiju, kas ir ļoti tuva tai pašai Zatlera nīstajai ZZS. Tikai dažas dāmas izliekas to neredzam – vai arī redz, bet ir gribēšana iegūt labumus.

+25
-3
Atbildēt

2

    Signija Aizpuriete > andrisskrastins 12.07.2012. 12.06

    ——
    ”Štruntīgs” darbs, ja tā galarezultātu var tik viegli no ‘sliedēm nolaist’..

    Virziens šāda tipa cilvēkiem – kukulēm ir tikais viens, tā kā barjeru licējiem būs jāuzmanās…..

    – Vita Matīsa:”(..)Bet tā ir: skaties uz sievietes lomu sabiedrībā, un uzzināsi daudz ko par pašu sabiedrību, tāpat kā skaties uz sievietēm partijā, un daudz ko sapratīsi arī par partiju. Un vērojot, kāda tipa sievietes bija redzamākās Zatlera partijā…
    – Bet tas taču ir tikai izskats! Būt smukai nav noziegums.
    V.M:’ – Es nerunāju par izskatu, bet par domāšanas veidu, kas proponē spēju iet pāri līķiem, par vērtību sistēmu. Izteiktais karjerisms – par katru cenu…’

    http://www.zurnalssanta.lv/blog/announcement/tags:Vita%20Mat%C4%ABsa/

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > andrisskrastins 12.07.2012. 15.40

    īsa atmiņa RePistiem..vai tik tie nebija saskaņas zēni kas uzmeta Voldi un ievēlēja kuslo bet mantrausīgo penžu?..un nu tak atkal var iet kopā roku rokā..štrunts par Lilitas vīru..to kā izmantotu konfekšpapīrīti miskastē..mani nodarbina jautājums..vai Dakters ar aizmiglotu skatienu valsts limuzīnā nenojauta ka ir tikai plakāts šiem darboņiem ..jeb pats par tādu gribēja kļūt? es tomēr neticu ka viņš apzināti pārdevās krieviem…bet nu tā viņa savāktā blice ar šitamo maizes klaipu priekšgalā ir vāks visam..

    +11
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu