Kariņš: Zatlers ir piekrāpis savus vēlētājus • IR.lv

Kariņš: Zatlers ir piekrāpis savus vēlētājus

71
Valdis Zatlers un Sandra Sondore-Kukule. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Eiropas Parlamenta deputāts uzskata, ka Latvijai valdības veidošanā jārīkojas līdzīgi Dānijai

„Acīmredzot Zatlers ir bijis kā vilks aitas ādā. Pirms vēlēšanām viņš runā par tiesiskumu un tamlīdzīgiem jautājumiem, liela daļa vēlētāju viņam uzticas, un tagad izrādās, ka agrāk teiktais ir mazsvarīgs,” saka Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš.

Intervijā „Latvijas Avīzei” viņš uzsver, ka Latvijai jāraugās uz tuvējo ziemeļu kaimiņu pieredzi valdības koalīcijas veidošanā. Nupat kā notika vēlēšanas Dānijā, kur visvairāk balsu saņēma līdzšinējā premjera Larsa Lekes Rasmusena vadītā liberāļu partija, taču valdību vadīs kreiso partiju bloka pārstāve Helle Torninga-Šmita, kura ir pirmā sieviete šajā amatā valsts vēsturē. Tas tāpēc, norāda Eiroparlamenta deputāts, ka sociāldemokrātiem ideoloģiski tuvās kreisās partijas varēja izveidot bloku, kuram parlamentā ir vairākums – 89 balsis, kamēr Rasmusenam ar sabiedrotajiem – 86 balsis.

Arī Latvijā tikai būtu loģiski, ja valdības veidošanas sarunu pamats būtu partiju ideoloģijas, programmas un valsts attīstības redzējums, saka Kariņš, norādot, ka vēlētaji būtībā jau devuši mandātu izveidot triju partiju bloku – „Vienotība”, Nacionālā apvienība un Zatlera Reformu partija.

„Ja te būtu Dānija, tad nebūtu nekādu jautājumu, kas veidos nākamo valdību – centriski labējie spēki, kuriem parlamentā kopā ir 56 balsis. Saskaņas centrs kā vairāku kreisu partiju apvienība paliktu opozīcijā,” saka Kariņš.

Taču bijušais prezidents Valdis Zatlers, pēc Kariņa domām, „savu aitas ādu ir nometis, un tagad mēs visā pilnībā redzam, kas viņš ir īstenībā. Tagad Zatlers grib veidot kreisu valdību, vienlaikus apšaubot Latvijas kā nacionālas valsts vērtību”.

Kariņu šis atklājums nepārsteidz, taču apbēdina. „Zatlers parāda, ka viņš ir pilnīgi neaprēķināms, un viņa izteikumiem un darbībām nav konsekvences. Un, šķiet, viņam nemaz nav neērti savu vēlētāju priekšā,” teic Kariņš.

Eiroparlamentārietis uzskata, ka Zatlera galvenā motivācija ir vēlme pēc varas, kam pakārtota ir viņa pašreizējā politiskā darbība.

 

Komentāri (71)

boss 08.10.2011. 12.15

Eiroparlamentārietis uzskata, ka Zatlera galvenā motivācija ir vēlme pēc varas, kam pakārtota ir viņa pašreizējā politiskā darbība.
===
Zatlers pie varas būtu jebkurā gadījumā, jebkurā kolīcijas variantā.
Domāju, ka šeit ir cits iemesls ZRP batālijām. ZRP sponsori ir tie, kas paģēr valdībā ievilkt SC.
Zatlera izteikumi pēc atgriešanās no Maskavas, ka vajag aizmirst atgādināt par okupāciju, vajag samierināties, tas, ka Zatlers izvēlējās sašķelt labējos vēlētājus, dibinot savu partiju (līdz ar to dodot labākas izredzes SC), ka nebija zināmi ZRP finansētāji, tieši šie iemesli bija, kāpēc nebalsoju par ZRP, uzskatot to par “tumšo zirdziņu”. Vēl pirms vēlēšanām es teicu, ka latvietis šobrīd nedrīkst atļauties protesta balsojumus.
Kā redzu, mana intuīcija mani nav pievīlusi.
Bet tam, ka Zatlers tagad rāda savu vilka dabu, ko pirms vēlēšanām bija aizklājis ar jēra ādu, gan piekrītu.
Kā arī paliek jautājums – kas stāv aiz ZRP, kas ir patiesie šīs partijas sponsori, ideologi un iedvesmotāji?

+33
-3
Atbildēt

6

    @uusinjsh > boss 10.10.2011. 10.13

    Tie “klabošie” salīdzinājumi ar vilkiem un “jēra ādas mešanu” jau sāk “piegriezties” – tāda “štampošana” nav gudru un radošu latviešu cienīga!
    Kurš gan iedomājas, ka kādreiz Zatlers ir bijis jērs – tās ir muļķīgas pašu izdomātas dažu vēlētāju fantāzijas, kuri sev vēlamo grib redzēt kā esošo. Jērs nekad nevar gribēt veikt reformas. Vilkam, kas ir meža sanitārs, tas drīzāk ir pa spēkam.
    Patīk Salamandrs (pēd. kom.) ar savu “vellu no kastītes” un “smirdošo gudrondīķi”.
    1. komentētājam Plusam vēlētos precizēt, ka neviens netaisās noliegt vēsturisko okupāciju, bet klaji “baurot”, ka Latvija ir pilna ar okupantiem gan ir stulbi, vai nu brauc uz Maskavu vai nebrauc, jo okupācija beidzas un okupanti aiziet līdz ar karaspēka iziešanu. Visus pēcnācējus un pensionārus saukt par “okupantiem” – tā ir netiesiska birku kāršana.
    Impēriska ideoloģija, kuru pauž, izplata, par ko uzbāzīgi aģitē nedaudzi Latvijas iedzīvotāji – tas tiešām ir vienīgais, pēc kā jāvērtē viņu lojalitāte! Taču viņu tik tiešām nav daudz – pārējie ir akli krieviski runājošie līdzi skrējēji, jo latvieši pēc barikādēm un neatkarības iegūšanas viņus vienkārši “pasūtīja…”.
    Dabūt viņus koalīcijā “zem pieskatīšanas” ir tieši tālredzīgi, nevis ļaut lai pa malām organizē visādas provokācijas.
    Bet mūsu “vislatviskākie tūdaliņi” jau baidās, un Vienotība, savukārt, uz tā bāzes spēlē savas spēlītes, lai saglābtu ietekmi savā, lai arī pragmātiski konstruktīvi strādājošajā, bet brīžiem pretrunīgajā politiskajā taktikā.
    Ar cieņu, Moriss Berts

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > boss 08.10.2011. 21.42

    Bet _…lieliski izmantots tas apstāklis, ka Zatleru pāris ir varaskārs un naudas kārs…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    piekritu visam, Bet.
    tadas lietas tiek pamanitas un savlaicigi novertetas. Zatleru paris uz Maskavu prasijas ka berni uz karuseljiem, ta ka sadarbibas protokols ar ricibas pilnvaram varetu but slegts vizites laika isi pirms Ziemassvetkiem.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    boss > boss 08.10.2011. 14.04

    agrunte >> Piekrītu.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > boss 08.10.2011. 14.56

    Manuprāt, ir lieliski izmantots tas apstāklis, ka Zatleru pāris ir varaskārs un naudas kārs. Izmetot Zatleru no augstā krēsla ir panākts tāds super efekts, ka Zatlers bija gatavs uz visu, lai nokļūtu tai krēslā atpakaļ. Dīvaini ir Zatlera vēlētāju iemesli neredzēt, cik jau nu ļoti un slepeni Zatlers ar kundzi bija iekārtojušies pie valsts labumiem par valsts budžeta līdzekļiem. Dīvaini ir šie cilvēki, kas neko negribēja redzēt un saprastun vienīgā bija viņu uzticēšanās tam Rīkojumam Nr2.
    Atklāti pasaku, ka šis rīkojums man patika, jo ZZS rīkojās cūcicki balsojot kopā ar SC! taču to nu negaidīju no Zatlera, ka melos viņš tik jau nu nekrietni, lai tikai dabūtu valdībā SC! Acīmredzot, kāds par šo rīcību viņam maksā,vai arī sola vēl atgriešanos prezidenta krēslā ar dauzd lielākām pilnvarām, jo citādi neredzu šai rīcībai izskaidrojumu.
    Man gan ir mierinājums, jo sen jau redzēju viņa apšaubāmo: skaldi un valdi, bez tam Zatlers nekad nekritizēja SC, bet kritizēja Vienotību. Tātad, es VD vietā neietu nekādā šādā valdībā, kur kodolos ir ZRP+SC. Gluži tas pats variants, kas iepriekšējā saeimā . Lai pats tagad Zatlers izstreb kopā ar SC to putru, ko paši ievārīja un tad lai tauta to novērtē pēc nopelniem.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > boss 08.10.2011. 13.45

    Vai tad nav skaidrs? Kaut vai tāpēc, ka atkal publiskā telpā tiek aktīvi palaista Sudraba (http://www.diena.lv/latvija/zinas/sudraba-vai-tiesam-ir-tik-gruti-domat-par-valsti-13907975 ), kurai ir bijušī ilgstoši personiski kontakti ar bijušo galvēno čekas priekšnieku Sergeju Stepašinu. Zatlera sabiedrotā SC sabiedrotais ir cita bijuša galvēnā čekas priekšnieka Putina partija. Vai nav vnk pār lielu bijušo FSB direktoru koncentrācija saīstībā ar cīņu pret Latvijas eiropeiskā virziena partijām? Ja kāds teiks, ka tā ir nejaušība, tad zirgam jāsmējas.

    +18
    -2
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > boss 08.10.2011. 14.04

    ..Aigars Freimanis uzskata, ka Zatlers ar savu bēdīgi slaveno rīkojumu Nr. 2 gribēja ierakstīt sevi vēsturē. Ierakstīja. Jo citādi nevarēja iedabūt koalīcijā Saskaņas centru.

    Bet kurš tad bija īstais saimnieks, kas pateica, ka Valdim jādara viss, lai SC būtu valdībā? «Es liktu uz krieviem,» noslēpumaini piebilda Šadurskis, «Maskavā pērnruden viņš taču bija.» Kā smejies, viss slēptais reiz kļūst redzams. Cēlie mērķi sabirst pelavās, patiesās vēlmes uzmilst kā augoņi, melu mežģīnēm cauri spiezdamies. «Es strādāšu Latvijas tautas labā līdz mūža beigām…» – apgalvo kāds slavens tvītotājs. Kā mēdz teikt: pastāsti to manai vecmāmiņai. Viņa – tur, aiz mākoņiem – varbūt noticēs. ….
    http://zinas.nra.lv/viedokli/elita-veidemane/57001-pastastiet-to-manai-vecmaminai.htm

    +17
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 08.10.2011. 12.01

Nevienā valstī apvērsumu nav izdevies izdarīt vienam cilvēkam, lai kāds ” absalūts” vadonis viņš arī būtu, tādēļ nav īsti taisnīg visus laurus par 11. vēlēšanās ” sasniegto” apvīt tikai ap Zatlera galvu :) Vajadzētu pamazām sākt iezīmēt arī pārējās sejas šajā kopējā ZRP bildē.

+20
-1
Atbildēt

4

    ilmisimo > buchamona 08.10.2011. 12.25

    ..pārējās sejas šajā kopējā ZRP bildē.
    ___________________________________________
    Rinkēvičs?

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 08.10.2011. 14.02

    ..Daudzi no tiem, kuri ārkārtas vēlēšanās urnās iemeta ZRP listes un «pārmaiņu vējus», sestdienas rītā nožēlā koda elkoņos, piktodamies, ka balsojuši par «interfrontes balstītājiem un Latvijas nodevējiem». Pārējie viszinīgi smīkņāja, sak, paši vainīgi. Tostarp partijas līderis Zatlers publiski liekuļoja, klāstīdams, ka SC iekļaušana valdībā «veicinās etnisko saliedētību» (kādā veidā?!), bet Valda Dombrovska aicināšana vadīt valdību «būs skaidrs signāls, ka Latvijā tiek turpināta iepriekšējos gados veiksmīgi sāktā ekonomiskā politika». Atmetot Vienotībai premjera vietu, mēs atkāpjamies no saviem iedzītajiem mietiņiem, tāpēc protiet novērtēt manevrus! Savukārt valdības deklarācijā tikšot iekļauta «terminēta rīcībpolitika tiesiskuma stiprināšanai», kā rezultātā oligarhu mednieks Zatlers nu itin nemaz neredzot pretrunu apstāklī, ka valdībā viņš uzaicina partiju, kuras deputāti balsoja pret atļauju veikt kratīšanu Aināra Šlesera (LPP/LC) dzīvesvietā….
    http://zinas.nra.lv/viedokli/elita-veidemane/57001-pastastiet-to-manai-vecmaminai.htm

    +15
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > buchamona 08.10.2011. 13.58

    Nu pārējās sejas jau arī ”labu labās” :

    – ”dārgā beibe” Kukule
    – vidusskolonieks Sprūdžs
    – pārliberālais Slava Dombrovskis
    – teorētiskais griezējs Ķīlis

    Man liekas, ka ZRP jau ir sasniedzis to stadiju, kad šī partija ir salīdzināma ar SC un bez nekādiem jokiem. Kur Jums bija galva ZRP vēlētāji ?

    +21
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 08.10.2011. 14.45

    Kāpēc gan šos nopelnus neapvīt ap zatlera galvu, ja jau viņš dibināja savu kabatas partiju Zatlera reformu partija! Kuram vēl tāda partija ir. Pat Šlesers palika toreiz vai zaļš aiz skaudības, ka viņam tas nebija savulaik ienācis prātā. Tā kā domāju, ka visi “lauri” par melošanu pienākas partijas vadonim Zatleram.

    +22
    -1
    Atbildēt

    0

Ligiña Doniña 08.10.2011. 15.54

Varbūt ir laiks saukt lietas īstajos vārdos , pēc būtības tiek gatavots Valsts Apvērsums!

+18
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > Ligiña Doniña 08.10.2011. 17.34

    …pēc būtības tiek gatavots …
    ______________________________________
    ir jau procesā.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu