Sprūdžs: "Vienotība" piekopj veco praksi • IR.lv

Sprūdžs: “Vienotība” piekopj veco praksi

33
Foto: Edijs Palens, LETA

ZRP premjera amata kandidāts pārmet “Vienotībai”, ka tā nekomunicējot tieši, bet caur medijiem

Partijas “Vienotība” atsevišķu daļu vai politiķu tieši vai netieši paustie uzskati saistībā ar iespējamo koalīcijas veidošanu ar nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) liecina, ka “Vienotība” piekopj veco paraksi, komunicējot nevis tieši, bet caur medijiem, aģentūrai LETA sacīja Zatlera reformu partijas premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs.

Viņš norādīja, ka jautājumā par partijas “Pilsoniskā savienība” valdes pieņemto lēmumu par atbalstu koalīcijas veidošanai ar VL-TB/LNNK viņš “atturētos ļoti reaģēt”, ņemot vērā, ka runa ir tikai par daļas no “Vienotības” biedru uzskatiem.

Taču uz jautājumu par to, ka netieši vai pat tieši arī citi “Vienotības” pārstāvji pauž līdzīgas domas, Sprūdžs atbildēja, ka viņš nesaprot, vai šajā gadījumā “Vienotība” jau ir paguvusi kaut kādā veidā aizmuguriski vienoties ar VL-TB/LNNK. Viņš uzsvēra, ka ZRP ar visiem politiskajiem spēkiem tiekas atklāti un ka prioritāri tiek pārrunāti veicamie darbi, nevis citi jautājumi – tādējādi līdz ar ZRP ienākšanu politikā ir ieviesti jauni darbības principi.

Pat ja “Vienotība” neesot vēl runājusi ar VL-TB/LNNK un pozitīvais viedokli par viņu ņemšanu koalīcijā ir izveidojusies pašā partijā, tomēr arī tad rodas jautājums par to, kāds ir racionālais pamats, kas tai liek izšķirties par VL-TB/LNNK aicināšanu valdībā, norādīja ZRP premjera amata kandidāts.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik ar “Vienotību” notiek sarunas par valdības rīcības plāna izveidošanu un paredzēts, ka abas partijas kopā nonāks pie lēmuma par trešo koalīcijas partneri. Sprūdžs neizslēdza iespēju, ka pirmdienas pēcpusdienā, kad paredzēta abu partiju pārstāvju saruna par trešo koalīcijas partneri, “Vienotība” var piedāvāt veidot koalīciju ar nacionālo apvienību.

ZRP šodien ir paredzēta valdes sēde, kurā varētu tikt apskatīts jautājums arī par trešo koalīcijas partneri, taču konkrēti šāds punkts darba kārtībā neesot iekļauts. ZRP premjera amata kandidāts neprecizēja, kad ZRP varētu iekšēji vienoties par to, kurš politiskais spēks kā trešais ir jāaicina veidot valdību, taču piebilda, ka partijai ir iespējas nepieciešamības gadījumā operatīvi sasaukt valdes sēdi.

Kā ziņots, ceturtdien, 29.septembrī, partijas “Pilsoniskā savienība” valde savā sēdē izskatīja jautājumu par koalīcijas veidošanas sarunām un vienbalsīgi nolēma atbalstīt “Vienotības” iesaistīšanos valdības koalīcijas veidošanā ar ZRP un VL-TB/LNNK. “Pilsoniskās savienības” valde uzdeva partijas pārstāvjiem “Vienotības” valdē uzturēt šo pozīciju.

 

 

Komentāri (33)

Kinskis 30.09.2011. 17.01

Kā tur palika ar to manabalss.lv? Vai tur ir iespējams kaut kā paust viedokli par koalicijas sastāvu? Smagākā gadījumā – uzsākt priekšdarbus Saeimas atlaišanas procedūrai, ja ZRP gatavojas sadarboties ar SC. Jābūt taču kādam instrumentam, lai Zatlers un viņa pašpārliecinātā kompānija nolaistos tuvāk zemei.

+40
-6
Atbildēt

1

    reksa > Kinskis 30.09.2011. 19.11

    Jā, Sprūdzim laikam nepatīk, ka sabiedrība uzzina vairāk.
    Viņam laikam labāk patiktu slepenas sarunas kaut kur zoodārzā…

    Pilnīgi pareizi, ka Vienotība savu viedokli pauž publiski. Tad visa tauta to zina.
    Sprūdzim atklātība, šķiet, ir sveša lieta…

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

sivrita 30.09.2011. 17.38

Sprūdža jaunskungs acīmredzot domā, ka viņš un ZRP-isti ir vienīgie ar ko Vinotībai ir vērts komunicēt…

pēc Sprūdža kunga domām vēlēšanas ir pagājušas un komunicēt ar saviem vēlētājiem ir lieki un muļķīgi…

paliek žēl to cilvēku, kas atdeva savas balsis par ZRP…
pirms vēlēšanām ZRP karogā nebija rakstīts – mēs ar SC…

+29
-5
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 30.09.2011. 17.31

ZRP jāsāk tiesāties ar V, par partijas Vienotība, viedokļa paušanu publiskā telpā, neseskaņojot to ar koalīcijas partneri ZRP, kā iepriekš bija vienojušies divpusējās sarunās….
Sandra Sondora Kukule varētu sākt rakt, pieredze tak ir.
Cirks.

+21
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu