ZRP kavē vēlēšanu saraksta iesniegšanu • IR.lv

ZRP kavē vēlēšanu saraksta iesniegšanu

41
ZRP logo. Foto: Jānis Saliņš, F64

Zatleram iecerēto amatu joprojām neatklāj

Zatlera Reformu partija (ZRP) trešdien par stundu kavējusi 11.Saeimas vēlēšanu saraksta iesniegšanu, ziņo Latvijas radio. Vēlēšanu saraksts ir pieņemts tikai divos vēlēšanu apgabalos. Pārējos kandidātu skaits pārsniedzot pieļaujamo. Saraksts tikšot izlabots un iesniegts trešdien pēcpusdienā.

Saraksta iesniedzējs partijas valdes loceklis Ainis Dābols radio paskaidrojis, ka partija ir jauna, veidojusies strauji un juridiski īsā laikā, tāpēc “mums viss neiet kā pa sviestu”.

Dābols arī radio neatklāj, kāds amats paredzēts partijas līderim Zatleram, kā arī nenosauc ministru vārdus, jo partijā par personālijām joprojām notiekot iekšējas diksusijas. Zināms vien, ka premjera amata kandidāts ir Edmunds Sprūdžs, bet finanšu ministra amatam – Vjačeslavs Dombrovskis.

BNS ziņo, ka CVK rīta pusē pieņēma ZRP sarakstus Rīgā un Vidzemē, savukārt deputātu kandidātu sarakstā Latgalē atklājās neprecizitātes, nesakrītot viena kandidāta vārdam elektroniskajā un papīra versijā. Parasti šādas neprecizitātes tiekot novērstas sarakstu pieņemšanas laikā, taču, tā kā ZRP pārstāvji ieradās stundu vēlāk, nekā bija pieteikuši vizīti CVK, sarakstu pieņemšana pārcelta uz pēcpusdienas plkst.16. 

CVK pārstāve Kristīne Bērziņa paskaidroja, ka ZRP pārstāvji ieradās tikai plkst.11, bet uz plkst.12 sarakstu iesniegšanai CVK bija pieteikusies jau cita partija.

Kā zināms, trešdiena ir priekšpēdējā vēlēšanu sarakstu iesniegšanas diena, un Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) uz sarakstu iesniegšanu pieteikušās četras partijas, no kurām pirmajai saraksts bija jāiesniedz ZRP.

CVK priekšsēdis Arnis Cimdars par šādu kavēšanos, kad komisijas darbs ir sadalīts pa stundām, vērtē saprotoši, jo šogad viss notiek nedaudz citādāk, ir ārkārtas situācija un ārkārtas vēlēšanas.

 

Komentāri (41)

disassociative 17.08.2011. 13.58

Katra Zatlera kļūda tiek un tiks uzpūsta ziloņa lielumā. Un, jo vairāk partijnieki pūtīs, jo lielāku atbalstu no vienkāršajiem cilvēkiem saņems Zatlers un viņa partija. Šajā priekšvēlēšanu laikā secinājums jāizdara drusku citādi – kura partija gāž virsū citai mēslu spaini, tai prātā mīnusiņš. Mazāko ļaunumu jau šoreiz nav vērts meklēt, mazākā ļaunuma vienkārši nav.

+13
-3
Atbildēt

0

RaivoLeimanen 17.08.2011. 14.09

O.Heijams: “Suņi rej, bet karavāna iet tālāk!”

+9
-2
Atbildēt

1

    santacruz > RaivoLeimanen 17.08.2011. 14.15

    Ha! karavāna ies, savas plus-mīnus 15 vietas, protams, dabūs un atdursies. Uzvarēs Saskaņa. Sīkāk manā blogā tepat ir.lv “Zatlera faktors – diletantisms un SC uzvara”.

    Biju pirms kāda laiciņa domājis balsot par ZRP, bet nu par šādu sviestu nebalsošu, protams.
    Organizēt tādu cilvēku skaitu nav problēmu. Dibināšanas kongress nokavēja sākumu par 2 st. Kad es organizēju kongresu ar tādu pat dalībnieku skaitu Radisson SAS, nekas nekavējās un viss notika saskaņā ar dienaskārtību.

    Nu ko jūs vēl tur nemākat, cilvēkus uzņemt? Nu tad būtu pamācījušies no tiem, kas māk – iespējas bija:)

    0
    -6
    Atbildēt

    0

Janis 17.08.2011. 14.03

Ņemot vērā cik īsā laikā bija:
1. Jādibina partija (jāatlasa dibinātāji)
2. Jāuzņem biedri
3. No biedriem jāatlasa kandidāti

Domāju, ka nelieli misēkļi nav nekas briesmīgs.
Paveikts ir liels darbs, domāju, ka jebkurš, kurš ir organizējis tādus cilvēku apjomus kā min ZRP tik īsā laikā, zina, ko tas nozīmē.
Vairums komentētāju, acīmredzot, nekad to nav darījuši.

+8
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu