Zatlera partija atbrīvojas no šaubīgiem biedriem • IR.lv

Zatlera partija atbrīvojas no šaubīgiem biedriem

38
Artūrs Zvejsalnieks (no kreisās) Zatlera Reformu partijas domubiedru diskusijā. Foto: Raitis Plauks, F64

Partijas valde vienu izslēdz, divus biedra kandidātus noraida

Zatlera Reformu partijas valdes sēdē nolemts no partijas izslēgt Artūru Zvejsalnieku, jo viņš, pēc valdes rīcībā esošās informācijas, esot mēģinājis piesaistīt partijai neskaidras izcelsmes finansējumu. 

Valde vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu Artūru Zvejsalnieku izslēgt no savu biedru rindām, informē Zatlera reformu partijas pārstāve Daiga Holma. 

Zvērināts advokāts Artūrs Zvejsalnieks plašāk pazīstams ar to, ka savulaik kandidēja uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, bet zaudēja Normundam Vilnītim.

Portāls “pietiek.com” raksta, ka Zvejsalnieks kā zvērināts advokāts pārstāv vairākus Šveices advokāta Rūdolfa Meroni kontrolētus uzņēmumus – tādus kā a/s Kālija parks un a/s Ventbunkers. Zvejsalnieks atteicies portālam atbildēt, vai starp viņa klientiem ir kādi Ventspils uzņēmumi, kurus varētu apzīmēt ar slengu „V klienti”. „Man nav jākomentē un jāatskaitās, kas man ir klienti, kas man nav klienti. Man arī nav tiesības uz šo jautājumu atbildēt,” uzsvēra Zvejsalnieks. Publiski pieejamā informācija liecinot, ka vēl šā gada ziemā Zvejsalnieks kā zvērināts advokāts pārstāvējis Meroni intereses konfliktā ap a/s Ventbunkers.

ZRP valde ir izvērtējusi arī saņemto partijas biedru pretendentu Andreja Požarnova un Agra Sūnas iepriekšējo politisko darbību.

Nolemts noraidīt viņu kandidatūras uzņemšanai dalībai partijā, jo viņu līdzšinējā darbība radot bažas par atbilstību ZRP darbības principiem. 

Kā zināms, Agris Sūna ir Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības prezidents, savukārt Andrejs Požarnovs bijis ilggadējs partijas TB/LNNK biedrs un valdes loceklis, bijis labklājības ministra amatā.

Zvērināts advokāts Andrejs Zvejsalnieks uzskata, ka ZRP valdes lēmums izslēgt viņu no partijas biedru rindām ir neētisks, jo partija par to viņu nav informējusi, raksta BNS. “Pagaidāms šāds lēmums nav īsti saprotams, un tie varētu būt arī mēģinājumi mani diskreditēt,” sacīja Zvejsalnieks.

Viņu arī esot pārsteidzis tas, ka ZRP noteikusi augstas ētiskās normas, bet šajā gadījumā esot darbojusies aiz muguras un par šādu lēmumu partija viņu nav informējusi. Tāpat viņš uzsvēra, ka laikā, kuru pavadījis kā partijas biedrs, viņam partijas darbība šķitusi dīvaina.

“Iestājos partijā, lai palīdzētu uzlabot situāciju valstī, tomēr mani izslēdza, pat īsti nepaskaidrojot iesmeslu, un pašlaik no medijiem esmu uzzinājies vairāk nekā no ZRP pārstāvjiem, pagaidām man ar partijas pārstāvjiem nav izdevies sazināties,” klāstīja Zvejsalnieks. Viņš teica, ka citā politiskā spēkā neplāno iestāties.

Zvejsalnieks arī paziņoja, ka iepriekš izskanējusī informācija, ka viņš esot piedāvājis naudu, par kuru nav nekādas skaidrības, neesot patiesa. “Neesmu piedāvājis nekādu V naudu,” viņš teica.

 

 

Komentāri (38)

raimondsb_mail_lv 08.08.2011. 13.38

Esmu Vienotības atbalstītājs, bet Zatlera partijai novēlu veiksmi. Tas, kas patreiz notiek, ir labs rādītājs un atļauj mums cerēt, ka ZRP attaisnos cerības. Nu ir situācija, kad jauniem, talantīgiem, zinošiem un godīgiem pilsoņiem ir dota iespēja realizēties. Visi sāk no vienāda starta un priekšā nestāv ( atšķirībā no Vienotības ) vecie partijas “buki”, kas neļauj jaunajiem izsisties. Tas, ka ZRP nav atpazīstamu seju ir varbūt pat labi. Visiem. kas ir par godīgu un tiesisku valsti, ir jāatcerās, ka Zatlers ir Lemberga vislielākais ienaidnieks un, tātad, mūsu sabiedrotais. Kāpēc Zatlers ir lielākais ienaidnieks, bet ne Vienotība, tas arī ir interesants jautājums?
Visiem tiem, kas ZAtleram pārmet to, ka viņš rīkojās dēļ sava izdevīguma, ka apmierina savas ambīcijas, gribu iebilst. Pirmkārt jau, Zatlers bija sasniedzis visaugstāko punktu, ko politiķis vispār var vēlēties. Pelnīti vai nepelnīti, tā ir cita lieta. Otro termiņu varēja mierīgi dabūt, ja vien tajā pēdējā vīna dzeršanā ar Lembergu būtu paklausīgs un nemaisītos oligarhiem pa kājām. Mums ir bijuši trīs prezidenti – pirmais absolūts nulle, niecība, kas pilnībā pagūlās zem Lemberga un Šķēles un ir līdzvainīgs valsts nozagšanā, otrā, kas vairāk domāja par ārpolitiku un savu imidžu, kas negribēja nolaisties no saviem augstumiem un ar savu vārdu palīdzēt ieviest kārtību valstī, baidījās sasmērēties, trešais Zatlers, kas nolēma nolikt savas labās prezidenta dienas, atrocīja rokas un ķērās pie nepateicīgā, melnā partijas un politiķa darba. Nu tad izvērtējiet, kurš pelnījis vislielāko cieņu.

+28
-2
Atbildēt

2

    disassociative > raimondsb_mail_lv 08.08.2011. 16.37

    Atbalstīju un atbalstu VL, bet arī novēlu veiksmi Zatlera partijai. Ir lietas, kas patiešām rada cieņu pret šiem cilvēkiem. Iespējams, ka tiešām varam no šīs apburtās PSRS un komunisma palieku kleptokrātijas cilpas izmaukties jau tuvāko gadu laikā.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Marija > raimondsb_mail_lv 08.08.2011. 14.30

    “>SkBr
    ļoti cienījams V atbalstītāja viedoklis. Ja lielākais vairums no V faniem būtu ar Jums vienisprātis, tad Latvijai vēl ir cerības izkļūt no alkatīgo mantraušu saliktajām žņaudzošajām cilpām.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

mary75 08.08.2011. 13.26

Pareizs gājiens, it sevišķi att. uz Požarnovu un Sūnu.

+15
-1
Atbildēt

0

Janis 08.08.2011. 11.50

Tātad pirmie upuri iekšējam filtram, tas ir labi un kas jauns LV politiskajā vidē, kur partijas ierasts mainīt atkarībā no laikapstākļiem.

+16
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu