"Vienotība" pretendēs uz pusi no ministra krēsliem • IR.lv

"Vienotība" pretendēs uz pusi no ministra krēsliem

55
Nora Krevneva, F64

Kā apvienības līderis Kristovskis sevi redz jomā ar plašu redzējumu un atbildību

Apvienība "Vienotība" bez Ministru prezidenta amata varētu pretendēt vēl uz pusi no ministru krēsliem, intervijā Latvijas Radio sacīja apvienības līderis Ģirts Valdis Kristovskis. "Vienotība"  esot gatava uzņemties atbildību arī par veselības un labklājības jomām. Taču līdz šim par amatiem runāts tikai neoficiālās sarunās.

"Neskatoties uz to, ka es esmu "Vienotības" priekšsēdētājs, valdību veido Ministru prezidents un šeit iniciatīva neapšaubāmi ir viņa rokās. Tad, kad viņš tiešām pateiks, ka ir tā diena un tā stunda situsi, kad mums ir jāapsēžas pie galda un jārunā par amatiem, tad tas notiks," sacīja Kristovskis.

Kristovskis ir dzirdējis, ka Saeimas priekšsēdētāja vietu vēlētos ieņemt viņa apvienības biedre un "Jaunā laika" līdere Solvita Āboltiņa, taču, vai šāda politiķes vēlme ir piepildāma, rādīšot valdības veidošanas sarunas.

Viņaprāt, "Vienotībai" bez Ministru prezidenta amata "ir pamats skatīties" uz pusi no ministru amatiem.

Pašam Kristovskim ir vairākas ieceres. Viņš varētu darboties jomās, kur strādājis jau iepriekš – aizsardzības jomā vai iekšlietās, taču “politiskais process mani ir uznesis partijas vadītāja līmenī, kas nozīmē, ka man būtu jāmaina profesionālā orientācija un jāiet uz jomām, kas ir ar plašāku redzējumu un atbildību”.

Viņš atzina, ka tieslietu ministra krēsls pēdējā gada laikā ir bijis domstarpību un interešu sadursmes teritorija un izteica cerību, ka tiks atrasts risinājums, kas netraucēs koalīcijai strādāt. “Šis amats nav ļāvis esošai valdībai strādāt ar pilnu uzticību,” viņš atzina.

Vērtējot “Saskaņas centra” aicināšanu valdošās koalīcijas sastāvā, Kristovskis teica, ka tas bijis Dombrovska inovatīvs risinājums, kas ir netradicionāls un mūsu pieredzei pat unikāls. “Dombrovskis gāja uz šo soli, kas iesākumā izraisīja tik pretrunīgas domas, ka bija diezgan skaidrs, ka diez vai ir iespējams,” viņš atzina. Taču sarunas ar SC atkal varētu atkal kļūt aktuālas, jo arī šībrīža modelim ir “ieslēptu problēmu aspekts”. Viņš minēja budžeta sastādīšanu. Jau ziņots, ka pirmdien noskaidrojās, ka koalīcijas pamats būs “Vienotība” un ZZS, bet sarunas turpināsies ar VL-TB/LNNK.

Komentāri (55)

andris902 19.10.2010. 09.29

…tas, ka Āboltiņai ir vēlme – nav noslēpums…bet Vienotībai vajadzētu nolikt Āboltiņu uz rezerves sliedēm…lai atdziest!…

+13
-1
Atbildēt

0

garausiitis 19.10.2010. 09.47

Āboltiņu toč jāatdzesē , komplektā ar Jaunupu….

+12
-1
Atbildēt

0

mary75 19.10.2010. 09.22

“Ieslēptu problēmu aspekts” – nu tas man patīk.
Politiskais proces Kriestovski “uznesis partijas vadītāja līmenī” – un tāpēc jāizsakās tik sarežģīti?
Nevarētu pateikt vienkārši – koalīcija ar ZZS arī var būt problēmas?
Kuram tas tas ir jaunums?
Vispār, pastāv tāda likumsakarība – jo cilvēks labāk pārzina tēmu, jo vienkāršāk un saprotamāk viņš par šo tēmu spēj izteikties.
Atkal sāk ar to, cik krēslus katra partija ieņems, nevis ar to, ar ko būtu jāsāk – cik no tiem krēsliem vispār nepieciešami, un cik var likvidēt, ietaupot līdzekļus.
Jo Latvija vēl arvien patērē vislielāko % no IKP visā ES birokrātijai un valsts aparātam.

+9
-1
Atbildēt

4

    Edzs > mary75 19.10.2010. 21.39

    _…”Tad, kad viņš tiešām pateiks, ka ir tā diena un tā stunda situsi, kad mums ir jāapsēžas pie galda un jārunā par amatiem, tad tas notiks..(..)..politiskais process mani ir uznesis partijas vadītāja līmenī, kas nozīmē, ka man būtu jāmaina profesionālā orientācija…”, sacīja Kristovskis._
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Esmanis versh uzmanibu uz savu priekshsedetaja spozmi ja kads vel to nav pamanijis. vinsh liek saprast ka ta ir vinja zvaigzhnju stunda kas ir situsi tapec ja process to prasis gatavs orientaciju mainit.
    priekshsedetajs ir dzejnieks bet nav gljevs filosofs ka Grinblats tapec ja kads iedroshinasies vinjam pateikt ka savu speju griestus vinsh bija sasniedzis 10 gadus atpakalj tad vinsh tam kategoriski nepiekritis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.10.2010. 13.10

    Nu , Betija, es tev pateikšu, ka tā objektivitāte arī ir viena subjektīva lieta.
    Skan, kā paradokss, bet, īstenībā, tā ir aksioma.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 19.10.2010. 09.32

    …viņš taču dzejnieks… :))

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 19.10.2010. 12.02

    Tai pašā laikā šī viņa frāze liecina, ka tiešām ir audzis:
    “Neskatoties uz to, ka es esmu “Vienotības” priekšsēdētājs, valdību veido Ministru prezidents un šeit iniciatīva neapšaubāmi ir viņa rokās. Tad, kad viņš tiešām pateiks, ka ir tā diena un tā stunda situsi, kad mums ir jāapsēžas pie galda un jārunā par amatiem, tad tas notiks,” sacīja Kristovskis.”
    Un Dzeri – nesāka viņš uzreiz ar krēsliem. Tu tak zini, kā žurnālisti velk ārā atbildes.
    Nav man Kristovskis starp favorītiem, bet gribētos kādu objektivitāti no tevis sagaidīt:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu