Uzņēmēju kustību Ēķis veidošot par tautas • IR.lv

Uzņēmēju kustību Ēķis veidošot par tautas

44
Diskusijās piedalījās arī Andrejs Ēķis. Ekrānšāviņš no www.tvnet.lv/online_tv

LNT reizi ceturksnī turpinās diskusiju "Latvija, mēs Tevi dzirdam"

Bija divi varianti – vai nu asais variants, kur skatāmies uz priekšu, kādas būs pārmaiņas, vai arī paliek tā, kā bija," tā Latvijas Radio apvienības „Par labu Latviju" neveiksmi vēlēšanās skaidroja LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis, kurš ir arī kustības "Par labu Latviju" (PLL) priekšsēdētājs. Diskusija „Latvija, mēs tevi dzirdam" tikšot turpināta un būs skatāma reizi ceturksnī. Savukārt kustību viņš iecerējis pārveidot par tautas kustību.

Ēķis nepiekrita, ka diskusiju raidījums LNT „Latvija, mēs tevi dzirdam" būtu PLL priekšvēlēšanu aģitācijas pasākums. Raidījumā esot aicināti dažādi eksperti, kas mainījušies, bet „politiķus mēs kā šķiru neaicinājām".

„Ja kāds pēc tam palasīs to materiālu, ko esam izveidojuši – mūsu nacionālās intereses, viņš ieraudzīs, ka tas nepieder nevienam nacionālam spēkam. 20 gadus ar to neviens nebija nodarbojies. Kāpēc pirms vēlēšanām? Gluži vienkārši – mūs klausījās, skatītājam tas bija interesanti, viņš to gribēja dzirdēt," skaidroja Ēķis.

Kustību "Par labu Latviju!" viņš iecerējis pārveidot no uzņēmēju kustības par tautas kustību. Ēķa intereses par valsts tālāko attīstību esot lielākas un dziļākas. Jāpiebilst gan, ka jau sākumā šī kustība tika pieteikta kā tautas kustība.

"Ja ieejam internetā un paskatāmies katras tautas, nācijas, valsts tālāko attīstību, mēs redzam, ka viņi ir skaidri definējuši, ko viņi grib un kādu vietu pasaulē viņi grib ieņemt. Es domāju, ka šī niša ir pilnīgi neaizpildīta, un tautas kustībai "Par labu Latviju" šī vieta būtu jāaizņem. Es gribētu kustību tādā virzienā arī vadīt," teica Ēķis.

Viņa vērtējumā, vēlētāji Latvijā pirmo reizi mūžā sākuši saprast, ko vēlēt un kāpēc, tomēr līdz galam vēlētājs neesot iedziļinājies.

„Idejas nevar ciest fiasko, jo idejas ir lidojumā, kurām var piekrist un var nepiekrist. Domāju, ka personāliju salikums cieta fiasko," viņš sprieda par PLL rezultātiem vēlēšanās.

Apvienība PLL 10.Saeimā ieguvusi astoņus mandātus.

 

Komentāri (44)

ievuliitis 08.10.2010. 09.20

“Viņa vērtējumā, vēlētāji Latvijā pirmo reizi mūžā sākuši saprast, ko vēlēt un kāpēc, tomēr līdz galam vēlētājs neesot iedziļinājies.”
Absolūta taisnība Ēķim – agrāk, kad par Šleseru un Šķēli vēlēja, neko nesaprata. Tagad sākuši saprast, tomēr ne līdz galam. Līdz galam būtu sapratuši, ja PLL paliktu aiz borta.

+48
0
Atbildēt

0

AUTOEXEC.BAT 08.10.2010. 09.30

“Idejas nevar ciest fiasko, jo idejas ir lidojumā, kurām var piekrist un var nepiekrist. Domāju, ka personāliju salikums cieta fiasko,”
———————————————————————–

Pilnīgas glupības, Ēķi ! Neviena ideja nav bezpersoniska, un smagi izgāzušās “personālijas” arī personificēja konkrētās idejas par “gāzi grīdā”, “kvaukšķiem”, “paņemšanu un uzmešanu”, “šoferdēliem un kretīniem” … utt. Par to tad arī aizlidoja izgāztuvē kopā ar visām savām “idejām” …

+26
-1
Atbildēt

2

    AUTOEXEC.BAT > AUTOEXEC.BAT 08.10.2010. 11.16

    zagšana, shēmošana, kampšana, stulbums utt. nekur nekad nepazudīs. Tās ir vienmēr bijušas un būs …
    ————————————————————-
    … lidojumā, kā teiktu dažs labs :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    LAURIS > AUTOEXEC.BAT 08.10.2010. 09.46

    es gan piekrītu Ēķim, ka PLL idejas kuras viņš neuzskaitīja, proti – zagšana, shēmošana, kampšana, stulbums utt. nekur nekad nepazudīs. Tās ir vienmēr bijušas un būs

    +12
    0
    Atbildēt

    0

putekliic 08.10.2010. 09.28

20 gadus neviens nebija nodarbojies ar nacionālo interešu formulēšanu??!! Ko vēl stulbāku var pateikt!? Un tagad šis kaut kādu profānu savārstīts priekšvēlēšanu papīrelis Ēķaprāt pretendē uz konceptuālu dokumentu? Nu, kā var kaut ko tādu gvelzt? Varbūt to Ēķim vajag iesniegt valdībai izskatīšanai? Tiešām dažreiz nevar saprast vai tas vienkārši ir paštaisns stulbums vai vienkārši populistiska priekšvēlēšana (nu jau pēcvēlešanu) pasūtīta propaganda. LNT tēls manās acīs ir stipri krities – tas viennozīmīgi. Tik klajš kā Poļišcukas šis gadījums nav, bet ir no tās pašas “zortes”.

+24
-1
Atbildēt

2

    sanitai19 > putekliic 08.10.2010. 18.15

    Jau sen LNT skatos tikai romantiskās filmas. Un tikai. Ziņas ir diezgan melīgas – puspatiesības. Kad salīdzina ar sabiedriskās televīzijas un 3. kanāla ziņām, saredzams melīgums. Šī televizija nav autoritāte. Pats Ēķis nav autoritāte.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > putekliic 08.10.2010. 09.35

    Ēķis tagad neveiksmīgi mēģina atgūt kaut kādu daļu LNT auditorijas, bet “nepūlies, necenties tā… reputācija sagrauta tik un tā”

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu