Ulmanis arī opozīcijā nebūšot statists • IR.lv

Ulmanis arī opozīcijā nebūšot statists

35
Andrejs Strokins, F64

Premjers Dombrovskis sadarbību ar PLL redz tikai parlamentā

Eksprezidents Guntis Ulmanis kurš saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem kļūs par 10.Saeimas deputātu no apvienības „Par labu Latviju” (PLL) saraksta, Ir.lv apstiprina, ka būs ierindas deputāts un strādās cik spēka. Ulmanis noliedz, ka varētu atteikties no parlamentārieša mandāta.

„Es startēju vēlēšanās ar lielu pārliecību strādāt pozīcijā, šī pārliecība man nav zudusi. Ja situācija prasīs strādāt opozīcijā, es meklēšu iespējas, kā strādāt produktīvi. Nepiekrītu tiem, kas saka, ka es būšu statista lomā, es to kategoriski noraidu,” saka eksprezidents.

Komentējot PLL premjera amata kandidāta Aināra Šlesera pausto, ka astoņi apvienības deputāti būs konstruktīvā opozīcijā, Ulmanis atbild, ka tas ir terminoloģijas jautājums, jo viss būšot atkarīgs no tā, kāda būs pozīcija.

Vēlēšanās uzvarējusī apvienība "Vienotība" trešdien tiekas ar PLL, lai runātu par iespējamo sadarbību. Pēc Ulmaņa teiktā, apvienībā neesot apspriesta iespēja nokļūt koalīcijā. „Mēs sadarbību ar „Vienotību” neesam skatījuši, jo pieklājība prasa, ka runāt sāk lielie,” atbild Ulmanis.

„Paskatīsimies jaunajā un starojošajā sejā. Labi, ka ir kāda optimistiska dzirksts šajā krīzes laikā,” eksprezidents teica par trešdien gaidāmajām sarunām ar „Vienotības” premjera amata kandidātu Valdi Dombrovski.

Uz jautājumu, kādas ir sajūtas pēc Valsts prezidenta amata ieņemšanas nokļūt Saeimas deputāta krēslā, Ulmanis atjautā: „Bet vai tas nav skaisti? Tas nozīmē, ka esmu dzīvs.”

Saskaņā ar likumu, beidzoties Valsts prezidenta pilnvarām, persona no valsts saņem pensiju, valsts dzīvokli, automašīnu, kā arī sekretāru. Likums nosaka, ka minētās lietas pēc Valsts prezidenta amata atstāšanas, personas saņem līdz mūža beigām neatkarīgi no citiem ienākumiem.

Es paļaujos uz likumu un to ievērošu, komentēja Ulmanis.

Premjers Dombrovskis trešdienas rītā Latvijas Radio sacīja, ka ar PLL tikšanās laikā tiks runāts par iespējamo sadarbību Saeimā un par jautājumiem, kas ir svarīgi valsts attīstībai. Ceram un konstruktīvu PLL darbu bez demagoģijas, sacīja Dombrovskis.

Iespēja PLL aicināt koalīcijā šobrīd netiek izskatīta. Pēc Dombrovska teiktā, pamatā tā būs sadarbība parlamentā.

Komentāri (35)

ilmisimo 05.10.2010. 20.20

Ulmanis arī opozīcijā nebūšot statists
——————————————–
Dinamists.

Dinamists forever.

+14
0
Atbildēt

2

    ievuliitis > ilmisimo 06.10.2010. 03.21

    Vai tu zini šim vārdam arī citu nozīmi – ne tikai Dinamo komandas sakarā?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    kristineim > ilmisimo 06.10.2010. 19.22

    GU jābūt “cietam”!

    0
    0
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 05.10.2010. 20.26

Sajūta,ka tā arī notikusi G.Ulmaņa aicināšana politikā… ” Gunti,prezidenta k-gs, bez tevis Latvijai nekādi,..līderu nav,viss slikti..dzimtene deg,vaid,mokās..celies no sofas,glābēj,nāc…” – ieņirdz pll glancētie viepļi..Un Guntis,jā,iet…Pat,kad pasaka- “kuš, žurnaļugām tu Guņa ne vārda vairs,labi!!?” ..Viņš pamāj ar galvu..Guntis U….un,turpina ticēt sava ego slazdam, ka viņš no gardas šokolādes veidots..

+13
-1
Atbildēt

1

    Valdis Ādamsons > www.vecamate.lv 05.10.2010. 23.18

    Kā bijušajam Latvijas Zemnieku savienības Goda biedram, viņam – GU, ir pieredze sadarbotes ar LZS galveno sponsoru Hūti.
    Paredzu, ka no arī no GU puses tiks darīts viss iespējamais, lai izveidotu 2.variantu – SC+LZZS+PLL!
    Tikko izlasīju Hūtes tikšanos ar Urbi…

    VIENOTĪBA – SATURATIES!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 05.10.2010. 20.30

Atslaucījās (AŠ)² ar Rumpīti. Tāds jau čekas stukača liktenis, pats nevar lemt par savu dzīvi. Jākustina ekstremitātes, kad saimnieks rausta aiz šņorītēm.

+12
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu