Atkārtotā sapulcē, atkārtoti ievēl AKKA/LAA biedrības valdi • IR.lv

Atkārtotā sapulcē, atkārtoti ievēl AKKA/LAA biedrības valdi

25
Andrejs Terentjevs, f64

Atkārtoti sasauktajā biedrības AKKA/LAA biedru kopsapulcē ceturtdien ievēlēta jauna biedrības padome, par kuras prezidenti atkārtoti ievēlēta dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte, atsaucoties uz AKKA/LAA publiskoto informāciju, ziņo LETA.

Biedrības padomē atkārtoti ievēlēts Ēriks Hānbergs, Juris Kulakovs, Valdis Muktupāvels, Inese Paklone, Juris Petraškevičs, Valts Pūce, Valdis Rūmnieks, Ungars Savickis un Zālīte.

Jau ziņots, ka 8. jūlijā notikušajā biedrības kopsapulcē kvoruma trūkuma dēļ jauna biedrības padome netika ievēlēta, tādēļ tika lemts par atkārtotas kopsapulces sasaukšanu 29.jūlijā. Uz biedru kopsapulci no tobrīd biedrībā esošajiem 298 autoriem 8. jūlijā bija ieradušies vien 20 biedri.

Saskaņā ar biedrības statūtiem, atkārtotā kopsapulcē padomes vēlēšanas notiek neatkarīgi no tā, cik biedri ieradušies.
AKKA/LAA padomē var tikt ievēlēts ikviens autors, kas ir biedrības biedrs. Patlaban 299 autori ir biedrības biedri.

AKKA/LAA ir autoru dibināta biedrība, un to pārvalda autori. Tas nozīmē, ka autori paši lemj par visiem svarīgākajiem jautājumiem, sākot no savu darbu izmantošanas nosacījumiem un beidzot ar biedrības pārvaldi. Biedrības pārvaldes institūcijas ir biedru kopsapulce un padome.

Kopsapulce ir biedrības augstākā lēmējinstitūcija, kas sanāk ne retāk kā reizi trīs gados, un ievēl biedrības padomi un padomes priekšsēdētāju jeb biedrības prezidentu. Tāpat kopsapulce vajadzības gadījumā apstiprina statūtus un grozījumus tajos, nosaka biedrības stratēģiju un lemj par citiem būtiskākajiem jautājumiem.

Biedrības padome pārstāv biedru intereses starp kopsapulcēm, sanāk uz sapulcēm ne retāk kā sešas reizes gadā un biedru vārdā lemj par svarīgākajiem jautājumiem.

Padomes uzdevums ir realizēt biedrības stratēģiju, apstiprināt gada budžetu, apstiprināt visas biedrības darbībai nepieciešamās radošās un finanšu programmas un to līdzekļu izlietojumu, izstrādāt un apstiprināt atlīdzības autoriem minimālās normas un to iekasēšanas, sadales un izmaksas noteikumus. Padome arī lemj par jaunu biedru uzņemšanu un izslēgšanu un risina citus būtiskus jautājumus, kuru izlemšana nav kopsapulces, prezidenta vai izpilddirektora izņēmuma kompetencē.

Komentāri (25)

Aivars Krauklis 30.07.2010. 07.29

Jāa, vismaz organizētās noziedzības formu daudzveidībā mēs neatpaliekam no vadošajām lielvalstīm.

+3
0
Atbildēt

0

Sandra Vāpa (Ancāne, 30.07.2010. 09.30

izaver, ka AKAA/LAA ir tipiska kuldys bīdreiba.
“kulda” latgaliski – kabata. kuldys bīdreiba – vuoji organizeita ļaužu kūpa, kū parosti pīregistrej i voda puors cylvāku šauru interešu aizstuoveibai (naudys i ītekmis sabīdreibā īgiušonai).

+2
0
Atbildēt

0

nikolajs0305 30.07.2010. 14.14

būtu interesanti zināt – cik uz sapulci ieradās šoreiz? saprotams, ka vasaras laiks un cilvēki cīnās par izdzīvošanu un visi strādā ar n-tajiem projektiem. bet tomēr – vai ņemot vērā pirmās sanāksmes “neveiksmi” kaut kas tika veikts, lai samotivētu, saiaicinātu un šoreiz būtu nepieciešamais dalībnieku skaits un arī apziņa, ka organizācija tomēr izvēles valdi, kura lems visiem svarīgus jautājumus, ka nesen tika labi norādīts IR Magdas Papēdes rakstā “Autors un viņa AKKA/LAA”

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu