Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Jaunās Vienotības un ZZS sarunās pagājušonedēļ par iespējamu kopēju darbu valdībā nav iezīmējušās pretrunas nevienā no reformu jomām, pēc tikšanās teica valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV). Viņš sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un Progresīvajiem, pret ko iebilst pašreizējie koalīcijas partneri Nacionālā apvienība un Apvienotais saraksts. No ZZS gūts apstiprinājums, ka Aivars Lembergs neiesaistīsies lēmumu pieņemšanā. Taču Valsts prezidents Egils Levits paziņoja, ka nebūtu gatavs uzticēt veidot valdību premjerministram, kurš to veidotu ar ZZS, kamēr tā nav distancējusies no Lemberga.

Aizsardzības ministrija ar uzņēmumu Zītari LZ vienojusies par 220 miljonus eiro vērtā armijas pārtikas apgādes līguma pirmstermiņa izbeigšanu 31. decembrī. No amata atbrīvots vēl viens aizsardzības resora darbinieks, un divām amatpersonām ir izteikts rājiens, informēja ministre Ināra Mūrniece (NA). Valsts kontrole pārbaudē konstatēja virkni pārkāpumu un uzskata, ka saistībā ar iepirkumu vairāk jāvērtē pašas ministrijas atbildība. Līgums tika noslēgts ministra Arta Pabrika (A/P) vadības laikā.

Saeima nolēma, ka no 1. jūlija repatriantiem piešķirs termiņuzturēšanās atļaujas uz pieciem gadiem, bet pastāvīgās uzturēšanās atļaujas dos, ja šo piecu gadu laikā persona nepārtraukti uzturējusies Latvijā un apguvusi valsts valodu vismaz pamata līmenī. Par likumprojektu balsoja 83, pret — tikai deviņi frakcijas Stabilitātei! deputāti.

Valdība apstiprināja paātrinātu militārā poligona Sēlija izveidi Jēkabpils un Aizkraukles novadā. Poligona attīstības pirmajā kārtā plānots ieguldīt aptuveni 38 miljonus eiro un to pabeigt līdz 2025. gada nogalei. Šī būšot lielākā karavīru treniņvieta visā Baltijas reģionā. Par likumprojektu vēl jālemj Saeimai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu