Skats no augšas • IR.lv

Skats no augšas

Svaigākie tūrisma magnēti Igaunijā aicina palūkoties no putna lidojuma

1. Pirts gads
2023. gads Igaunijā pasludināts par saunas gadu, asprātīgi aicinot iedzīvotājus un viesus no jauna pulcēties tautas senākajā «sociālajā tīklā» — pirtī. Izkarsēties un aprunāties. Kopumā valstī var izbaudīt vairākus desmitus dažādu pirtī iešanas veidu, bet populārākais no tiem ir melnā pirts, kas iekļauta arī UNESCO Cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Lai vērienīgi nosvinētu seno pirtī iešanas tradīciju, izveidota virtuālā karte Spa centru meklētājs, kurā atsevišķi izceltas tieši pirtis. Rosīgi uzņēmēji piedāvā arī pavisam neparastas saunas — iglu mājiņās, ledus pagrabā, peldošās pirtis un pirtiņu priedēs.
Adrese: visā Igaunijā
Vairāk: Visitestonia.com


2.
Roņu salas bāka
Lai gan aizvainojuma uguntiņa par Roņu salas nonākšanu pie igauņiem klusi vēl gruzd, Rīgas līča sala izsenis bijis populārs Latvijas ceļotāju galamērķis. Tāpat kā tās augstākais punkts — 1877. gadā Haubjeres kalnā uzslietā bāka. 39,5 metrus augstā celtne būvēta no Francijā izgatavotām detaļām, turklāt tornis tapis pēc slavenā būvinženiera Gustava Eifeļa projekta. Pirmajā pasaules karā bāka stipri cieta, taču 1937. gadā tika pabeigta tās atjaunošana. Pērn Roņu salas bāka vēlreiz piedzīvoja renovāciju, un tagad kā vienīgā šāda veida bāka Baltijas jūras reģionā atkal pieejama apmeklētājiem.
Adrese: Ruhnu küla, Ruhnu vald, Saare maakond
Darba laiks: otrdien—sestdien no pulksten 16 līdz 18. Nesezonā tikai pēc iepriekšēja pieraksta
Ieejas maksa: 4 eiro pieaugušajiem, 3 eiro bērniem
Vairāk: Visit.ruhnu.ee


3.
Nigulistes muzejs un skatu platforma
Šopavasar Nigulistes muzejā atklāts stikla lifts, kurš uzved baznīcas tornī, tā dēvētajā «debesu stāvā», no kura paveras panorāmas skats uz Tallinas vecpilsētu. 13. gadsimtā celtajā Svētā Nikolaja baznīcā esošais muzejs ir Igaunijas Mākslas muzeja struktūrvienība un viens no retajiem, kas atrodas sakrālā celtnē. Pastāvīgajā ekspozīcijā izstādīti gan viduslaiku kapakmeņi, gan unikāli altāri un viens no Tallinas slavenākajiem mākslas darbiem — fragments no Bernta Notkes gleznas Nāves deja. Nigulistes muzejā eksponētas arī baznīcu un dažādu amatnieku organizāciju, to skaitā Melngalvju brālības, sudrablietas.
Adrese: Niguliste tänav 3, Kesklinna linnaosa, Tallinn
Darba laiks: otrdien—svētdien no pulksten 10 līdz 18
Ieejas maksa: 12 eiro pieaugušajiem, 24 eiro — ģimenes biļete
Vairāk: Nigulistemuuseum.ekm.ee

Publicitātes foto

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu