Brāļu Kļaviņu radītā datorspēle - viena no labākajām jaunajām pērn pasaulē • IR.lv

Brāļu Kļaviņu radītā datorspēle – viena no labākajām jaunajām pērn pasaulē

Ernests (pa kreisi) un Andrejs Kļaviņi. Foto - Reinis Hofmanis

Brāļu Ernesta un Andreja Kļaviņu radītā datorspēle The Case of the Golden Idol kļuvusi par starptautisku notikumu — tā iekarojusi pasaules prestižākos spēļu reitingus un guvusi profesionālu kritiķu atzinību. Piesātinātajā spēļu tirgū tas ir sensacionāls latviešu sasniegums. Jaunākajā žurnāla Ir numurā stāsts, kā brāļi Kļaviņi – žurnāla Ir mākslinieks Ernests un viņa jaunākais brālis Andrejs, kurš pēc izglītības ir angļu filologs, bet profesionālā darbība bijusi saistīta ar IT jomu -, radīja datorspēli The Case of the Golden Idol.

Britu laikraksts The Guardian pērn rakstīja: «Garšīga, šerlokiska slepkavību mistērija. Ievelkoša un neatvairāma spēle 18. gadsimta noskaņās.» Latviešu radīto spēli slavē arī amerikāņu medijs Bloomberg, tā iekļuvusi vairākos gada labāko spēļu topos un reitingos un piesaistījusi prasīgāko geimeru uzmanību. The Case of the Golden Idol saņēmusi profesionālu kritiķu un recenzentu atzinību. Latvijā šāda spēļu kritikas prakse nav ierasta, taču citur pasaulē datorspēles uzskata par vērā ņemamu žanru un izklaides tirgus nišu, tām tiek veltīta attiecīga mediju uzmanība.

Brāļi Kļaviņi startējuši mazo, neatkarīgo spēļu izstrādātāju jeb indie kategorijā, kas ir īpaši pārsātināts tirgus — katru dienu tiek publicēts 30—90 jaunu spēļu. Produktam jābūt nudien unikālam, lai izceltos šajā drūzmā. Bet latviešu radītā spēle tiek minēta kā viena no aizvadītā gada trim vai desmit labākajām jaunajām spēlēm pasaulē.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu