Kukainīt, re, kā… • IR.lv

Kukainīt, re, kā…

Pētniece Ilga Gedrovica: «Pašreizējā tendence ir tāda, ka jāiztiek bez gaļas, kas ir tradicionāls olbaltumvielu avots, un jāmeklē jauni avoti.» Foto — Ieva Salmane, no žurnāla Ir arhīva
Agnese Meiere

Visticamāk, jau tuvākajā nākotnē organismam nepieciešamo olbaltumvielu daudzumu nodrošināsim, ēdienkartē iekļaujot kukaiņu proteīnu

Gluži tāpat kā mainās kleitu mode, mainās arī pārtikas mode, skaidro pārtikas pētniece, inženierzinātņu doktore pārtikas zinībās Ilga Gedrovica. Kā liecinot jaunākie statistikas dati, vairāk nekā 70% Eiropas iedzīvotāju minējuši, ka vēlas alternatīvus risinājumus olbaltumvielu uzņemšanai. «Pašreizējā tendence ir tāda, ka jāiztiek bez gaļas, kas ir tradicionāls olbaltumvielu avots, un jāmeklē jauni avoti,» uzsver zinātniece. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu