Karš Ukrainā. 42. nedēļas galvenie notikumi • IR.lv

Karš Ukrainā. 42. nedēļas galvenie notikumi

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pozē ar kādu ievainotu karavīru hospitālī Harkivas apgabalā. Foto — The Washington Post

1. Ukraiņu atbilde
Kad Krievijas palaistie bezpilota lidaparāti sestdien trāpīja enerģētikas objektos, bez elektrības Odesā palika aptuveni 1,5 miljoni cilvēku. Pēc tam ukraiņi deva spēcīgu triecienu Krievijas kazarmām Melitopolē. Esot nogalināti 200 okupantu. Savukārt Luhanskas apgabala Kadijivkā sagrauts Krievijas Vagner grupējuma štābs. Melitopoles mērs Ivans Fjodorovs apgalvo, ka Krievijas spēki pēc šiem triecieniem pārdislocējas un viņu vidū sākas panika. 

Arī ASV Kara izpētes institūta (ISW) eksperti norāda, ka Krievijas karaspēks konsolidē savus grupējumus Ukrainas austrumos, lai nostiprinātu aizsardzību pret ukraiņu pretuzbrukumiem pie Harkivas un Luhanskas apgabalu robežām, kā arī atbalstītu uzbrukumus Doneckas apgabalā. 

Analītiķi atzīmē, ka algotņu grupējums Vagner, kas saņēmis atbalstu no 1. un 2. Krievijas armijas korpusa, ir atbildīgs par uzbrukumu operācijām Doneckas apgabalā, konkrēti pie Bahmutas, kur pagājušajā nedēļā notika vissīvākās kaujas, un Doneckas rietumu nomalēs.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienas rītam sasnieguši 95 260 karavīru, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu