Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

14. novembrī Hersonā tiek noplēsts viens no okupantu uzstādītajiem plakātiem Krievija šeit ir uz visiem laikiem. Foto – Scanpix

11. novembrī no Krievijas okupantiem tika atbrīvota Ukrainas dienvidu pilsēta Hersona. Iedzīvotāji sveica Ukrainas armiju un izgāja ielās ar karogiem un ziediem. Pirms tam Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un armijas komandieris Ukrainā ģenerālis Sergejs Surovikins pavēlēja karavīriem pamest Hersonu, jo turpināt pilsētas apgādi vairs neesot iespējams. Okupanti atkāpjoties iznīcināja infrastruktūru, atstājot pilsētu bez elektrības un ūdens. Ukrainas administrācija Hersonā izsludināja komandantstundu, lai varētu atmīnēt objektus. Pirmdien Hersonu apmeklēja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, savukārt ASV prezidents Džo Baidens Hersonas atbrīvošanu nosaucis par nozīmīgu uzvaru.

Otrdien Polijā nokrita divas uz Ukrainu izšautās krievu raķetes, nogalinot divus cilvēkus. Incidents noticis Pševodovas pilsētiņā, kas atrodas tieši pie robežas ar Ukrainu.

Kanāda vērsusi sankcijas pret 23 Krievijas pilsoņiem par cilvēktiesību pārkāpumiem un piešķirs Ukrainai 500 miljonu dolāru lielu papildu militāro palīdzību.

ES noteikusi sankcijas pret astoņiem Krievijas Federālā drošības dienesta aģentiem, kuri, iespējams, piedalījušies Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija indēšanā ar Novičok 2020. gada augustā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu