Gaiša, neviltota ziņkārība • IR.lv

Gaiša, neviltota ziņkārība

Kārlis Arnolds Avots. Foto — Reinis Inkēns
Marija Leskavniece

Dailes teātra aktieris Kārlis Arnolds Avots (26) nospēlējis galvenās lomas divās spēlfilmās un gatavo stāstu par basketbola leģendu Uļjanu Semjonovu

Kārļa debija uz lielā ekrāna — Staņislava Tokalova filma Mīlulis skatāma kinoteātros visā Latvijā. Viņa vērīgais skatiens no filmas plakāta pie Kino Citadele jau vairākas dienas slīd pār Aspazijas bulvāri. 

Vērīgi viņš skatās arī sarunājoties un domas formulē ar apdomu, bet savam vecumam reti raksturīgu spriegumu. Varētu šķist, ka filmas stāsts par karjeristu Matīsu, topošo maksātnespējas administratoru, kuram grūti veidot īstas attiecības, nav par viņu. Tomēr aktieris atzīst, ka ambīcijas un uzvaras garša arī viņam nav sveša. 

Savulaik Latvijas U20 izlases sastāvā viņš pat piedalījies Eiropas čempionātā regbijā, sportā un teātrī saskata pietiekami daudz līdzību. Piemēram, tieksmi pēc atzinības, pēc kā alkstot gan stadionos, gan uz skatuves. Kārlis uzaudzis Elejā, divus gadus mācījies Latvijas Kultūras akadēmijas leļļu teātra kursā, bet vēlāk uzņemts Valmieras teātra kursā. Vēl studēdams nokļuvis Dailes teātrī. 

Veidojot savas lomas, aktierim jāiegrimst dažādās pasaulēs. Taču vērtību kodolam katrā cilvēkā jābūt, uzskata Kārlis. Tāpēc šovasar kļuvis par zemessargu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu