Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Ukraiņu karavīri pie padomju laikos ražotā pašgājēja lielgabala 2S7 Peonija 26. augustā. Foto — Scanpix

Ukrainas bruņotie spēki pirmdien sāka uzbrukumu Krievijas armijas pozīcijām pie Hersonas. Ukrainas armija no Krievijas iebrucējiem atbrīvojusi četrus ciematus Hersonas apkaimē. Sakauti 13 ienaidnieka komandpunkti Hersonas, Berislavas un Kahovkas apgabalā. Iznīcinātas arī munīcijas noliktavas un pārceltuve pār Dņepru. Zelenskis savā uzrunā paziņoja, ka Ukraina atgūs visas Krievijas okupētās teritorijas, un piebilda, ka Krievijas karavīriem ir laiks bēgt.

Krievijā pagājušajā nedēļā aizturēts viens no pēdējiem redzamākajiem Kremļa opozicionāriem — bijušais Krievijas ceturtās lielākās pilsētas Jekaterinburgas mērs Jevgeņijs Roizmans. Viņš iebrukumu Ukrainā nosauca par  iebrukumu Ukrainā.

Ukrainas Neatkarības dienā 24. augustā ASV prezidents Džo Baidens paziņoja par militāro palīdzību Ukrainai vēl gandrīz trīs miljardu dolāru vērtībā. Tā būs lielākā ASV militārās palīdzības pakete Ukrainai kopš kara sākuma.


Krievija ik dienu sašķidrinātās dabasgāzes rūpnīcā Portovajā netālu no Somijas robežas sadedzina 4,34 miljonus kubikmetru gāzes 10 miljonu dolāru vērtībā. Tas notiek kopš jūnija. Šī Krievijas gāze iepriekš esot eksportēta uz Vāciju, taču tagad pakļauta sankcijām. Zinātniekus uztrauc lielais oglekļa dioksīda un kvēpu daudzums, kas var pastiprināt Arktikas ledus kušanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu