Piepildīt sapni un atgriezties • IR.lv

Piepildīt sapni un atgriezties

Armīns Kleinbergs topošajā Gāliņciema bibliotēkā Ventspilī. Foto — Aivars Ķesteris
Agnese Meiere

Armīns Kleinbergs kopā ar ģimeni Londonā pavadīja vairāk nekā deviņus gadus. Tur viņš savu karjeru sāka kā pārdevējs, bet turpināja kā veikalu vadītājs lielos tirdzniecības tīklos. Pirms dažiem gadiem nolēma atgriezties dzimtajā Ventspilī

Dienā, kad notiek mūsu saruna, Ventspils nekustamo īpašumu valdes loceklis Armīns Kleinbergs atkal devies apsekot pilsētas centram blakus esošajā Gāliņciemā topošo bibliotēku. Tas vienlaikus būs mikrorajona sabiedriskais un kultūras centrs, piedāvājot koncertus, izstādes, teātra un kino izrādes. 

Runājot par bibliotēku, Armīna acis iedegas — tik iespaidīgu projektu viņam vēl nav nācies vadīt. Bibliotēkā tiks veidots jauniešu brīvā laika pavadīšanas un aktivitāšu centrs, bērnu rotaļnodarbību un dzimšanas dienu svinību vieta. Sadarbībā ar izglītības un kultūras iestādēm tiks organizētas jauno dabas un kultūras vēstures pētnieku nodarbības, seno arodu apguves darbnīcas un citas aktivitātes. Armīns saka — topošais centrs būs skaista arhitektūras pērle, jauns pilsētas tūrisma objekts. Projekta īstenošana izmaksās 2,3 miljonus eiro, no tiem 1,9 miljoni piesaistīti no ES fondiem. «Šai būvei ir unikāls dizains, tāpēc rudenī, kad tā būs gatava, aicinu braukt apskatīties,» saka Armīns.

Nebeidzamā ekskursijā

Armīns ir dzimis ventspilnieks. Te viņš pabeidza vidusskolu, arī augstskolu — ieguva bakalaura un vēlāk maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā. Te ieguva arī savu pirmo darbu — paralēli studijām strādāja uzņēmumā Ventspils Reiss, vēlāk uzņēmumā Arbo par sagādnieku. Viss bija lieliski, līdz sākās finanšu krīze. «Varēju iztikt, normāli dzīvot, bet gribējās apskatīties, kas notiek citur pasaulē. Ģimenes, bērnu vēl nebija, tāpēc sapratu — vai nu tagad, vai nekad,» saka Armīns. 

2010. gadā, beidzot studijas, viņš kopā ar draudzeni, tagad jau sievu Zani izlēma mest izaicinājumu sev un izmēģināt darbu ārzemēs. Par galamērķi šaubu nebija — tikai un vienīgi Londona! Proti, gadu iepriekš abi, izmantojot lētu aviobiļešu piedāvājumu, bija apceļojuši Eiropu, katrā no valstīm pavadot dažas dienas. Multikulturālā pilsēta ar savu vērienu, dzīves intensitāti abus uzrunājusi visvairāk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu