Bez tarakāniem • IR.lv

Bez tarakāniem

8
Nellija Ločmele

Eiropai pāri veļas tāds karstuma vilnis, ka vietām pat lidmašīnas vairs nevar lidot, jo skrejceļš burtiski kūst. Inflācija kāpj, kovids atgriežas ar vislipīgāko infekcijas paveidu cilvēces vēsturē, bet Krievija turpina šaušalīgos kara noziegumus Ukrainā. Brrr…

It kā ar to jau nebūtu gana, no Latvijas politiskās virtuves netīrajiem kaktiem lien laukā veci tarakāni un pasludina savu atgriešanos par nez kādu jaunumu. «Mēs esam mainījušies,» ZZS vēsta pēc labākajiem Orvela dubultrunas kanoniem, par savu premjerministra kandidātu atkal jau kuro reizi (goda vārds, apnicis skaitīt!) izvirzot Lembergu, kurš pirmajā instancē jau notiesāts par smagiem noziegumiem un no restotiem apartamentiem izsprucis it kā švakās veselības dēļ. Šlesers ākstās pusmūža tiktokera lomā.

Viņus varētu vienkārši ignorēt, tomēr abu agrāk demonstrētais cinisma līmenis ir tik īpašs un tik skaidri dokumentēts, ka par to ir jāatgādina jaunākai paaudzei. 

Vēlēšanas, kurās atkal abi rēgojas blakus, liek atsvaidzināt atmiņā oligarhu sarunas viesnīcā Rīdzene. Nepaslinkojiet, uzmeklējiet 2017. gadā Ir izdoto speciālizdevumu ar asinssūcēju vampīru sakosto Mildu uz vāka — vienalga, savā plauktā, bibliotēkā vai Ir.lv mājaslapā. Palasiet, kā ar dāsnu «pof*g», «nah*j» un «bļ*ģ» aizdaru šie politikāņi dalīja amatus un valsts naudu. Priecājās, ka var «iedot pa rīkli» ģenerālprokuroram, sapņoja «izdrāzt» prezidentu un bija gatavi par premjeru likt kaut vai alkoholiķi vai vecu komunistu bez angļu valodas zināšanām, jo… tieši tik atbaidoši viņi ir. Pagātni izmainīt nevaram, bet to vērts atcerēties, lai nākotni veidotu labāku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu