Svarīgi, ka esam ģimene • IR.lv

Svarīgi, ka esam ģimene

8
Multimākslinieks Kaspars Blūms-Blūmanis (pa kreisi) un fitnesa treneris Jānis Miņins
Anda Burve-Rozīte

Kaspars Blūms-Blūmanis un Jānis Miņins ir viens no 27 viendzimuma pāriem, kuri gaida savu kārtu tiesā par ģimenes fakta atzīšanu. Oficiāli uzskatīti par dzīvesbiedriem citās Eiropas valstīs, viņi cer savu kāzu iespēju sagaidīt arī Latvijā

Nevēlas publicitāti. Tāda bija atbilde, kad uz sarunu aicināju pirmo viendzimuma pāri Latvijā, kurš nesen saņēmis tiesas atzinumu, ka ir ģimene. Toties runāt bija gatavs cits pāris, multimākslinieks Kaspars Blūms-Blūmanis un fitnesa treneris Jānis Miņins, kuri rudenī cer sagaidīt tiesas lēmumu par šo pašu jautājumu.

Tieši pirms gada, 2021. gada 16. jūnijā, Kaspars un Jānis apprecējās. Dānijā. Būdams modes mākslinieks un skatuves cilvēks, Kaspars, plašākai publikai zināms ar pseidonīmu Kašers, abiem noorganizēja holivudiski iespaidīgus kāzu kostīmus un bildes. 

Jānis, pēc profesijas fitnesa treneris, arī abu cepuru zīmola Kasher Bloom līdzveidotājs, dzīvesdrauga trakās mākslinieciskās idejas vienmēr atbalstījis. Šķiet, tieši tas abus pirms trim gadiem saveda kopā: emocionālais, ar bagātu iztēli apveltītais Kaspars jau pēc pirmajām minūtēm pie kafijas tases saprata, ka Jānis ir viņa dzīves īstais cilvēks. «Pēc gaitas, pēc visa. Bija viegli runāt, es pazudu laikā un vietā.» 

Nosvērtais, pragmatiski domājošais Jānis iepazīšanos atceras mazliet citādi: īsti nezinādams, ka Kaspars Latvijā ir slavenība, viņš no paziņām saņēmis brīdinājumus. «Uz tikšanos ieradīsies krāsains papagailis un tamlīdzīgi,» pats Kaspars pajoko.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu