Pavērsiens • IR.lv

Pavērsiens

Slepkavības lietā aizdomās turētais uzņēmējs Mihails Uļmans 26. maijā tiek konvojēts uz tiesas sēdi par piemērojamo drošības līdzekli. Foto — LETA
Baiba Kļava

Četrus gadus ilgusī maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšana beidzot izkustējusies — apcietināts uzņēmējs Mihails Uļmans, ar kuru nogalinātajam bija ilgs konflikts

Pirms četriem gadiem — 2018. gada 30. maija rītā — Mārtiņa Bunkus krūtīs ietriecās kalašņikova automāta lodes. Baltais Range Rover, kuru Bunkus tobrīd stūrēja, sadragāja Rīgas Meža kapu kapsētas žogu un apstājās. Uzbrukums notika pārsimt metru no Valsts policijas galvenās ēkās.

Policija tūlīt paziņoja, ka tā ir rūpīgi plānota pasūtījuma slepkavība, izskanēja vairākas versijas saistībā ar Bunkus profesionālo darbību. Viena saistībā ar bankas ABLV likvidāciju, otra — ar Trasta komercbankas maksātnespēju, trešā — ar uzņēmēja Mihaila Uļmana uzņēmuma Rego Trade maksātnespējas lietu.

Četrus gadus netika ziņots par būtiskiem panākumiem lietas izmeklēšanā. Arī šobrīd policija nesniedz plašākus komentārus. Tomēr uzņēmēja Uļmana apcietināšana, lai viņš nevarētu ietekmēt izmeklēšanas procesu, ļauj minēt, ka slepkavība varētu būt saistīta ar Rego Trade maksātnespējas lietu, kurā Bunkus vairākus gadus cīnījās ar Uļmanu.

Specoperācija

Skaļās slepkavības lietā jau gadu bija valdījis klusums — kopš pērnvasar Ukrainā par citu noziegumu tika arestēts viens no Bunkus kriminālprocesā aizdomās turētajiem, kurš sāka sniegt liecības arī Latvijas izmeklētājiem. Taču 24. maijā Valsts policija paziņoja, ka ir noskaidrota gandrīz visu noziegumā iesaistīto personu ķēde — sākot no pasūtītāja līdz organizētājam un izpildītājam —, un todien specoperācijas laikā aizturēja vairākas personas, tajā skaitā izpildītāju un pasūtītāju. Vēlāk tiesa apcietināja trīs aizdomās turētos, taču policija joprojām nesniedz sīkāku informāciju, jo izmeklēšana turpinās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu