Tautība — cilvēks • IR.lv

Tautība — cilvēks

3
Jurijs Djakonovs. Foto – Reinis Hofmanis
Laura Dumbere

Pēdējos gados aktieris Jurijs Djakonovs ar spilgtām lomām piepildījis daudzas latviešu kinofilmas un seriālus. Režisoru un latviešu skatītāju mīlulis, no kura staro temperaments un harisma

Satiekot Juriju, atzīstos, ka biju viņu iztēlojusies daudz garāku. «Tā daudzi teikuši. Laikam man ir tik liela personība, ka ekrānā izskatos garš!» viņš smejas.

Jaunākais Djakonova veikums ir armēņu mafijas darboņa loma režisora Armanda Zvirbuļa daudzsēriju filmā Krimināllieta iesācējam, kuru patlaban var noskatīties LMT viedtelevīzijas platformā, bet rudenī demonstrēs Latvijas televīzija. Kopā ar Djakonovu šeit redzami izcili latviešu, ukraiņu, krievu un armēņu aktieri.

Vienlaikus televīzijā Go3 skatāma kriminālā komēdija Uzticības persona, kur Jurijs atveido galveno lomu — veiklu finanšu mahinatoru, kas pats kļūst par mahināciju upuri.

Filmējies arī vairākos starptautiskos projektos — kopā ar Holivudas zvaigznēm Mikiju Rurku (filmā WarHunt) un Elizabeti Hērliju (The Piper), un indiešu kinozvaigzni Sonalu Segalu Daces Pūces režisētajā zinātniskās fantastikas filmā Manny, kas plūkusi laurus 11 starptautiskos kino festivālos un ir pirmā Latvijas un Indijas kopražojuma filma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu