Putins bunkurā • IR.lv

Putins bunkurā

5
Pauls Raudseps

Lielgabali ir pielādēti un paliek Krievijas prezidenta vienīgais arguments

Gandrīz stundu viņš runāja kā kāds interneta burbuļa jūtūberis, kurš saviem sekotājiem nu beidzot var atklāt VISU PATIESĪBU. Par Ukrainu, pseidovalsti, kuru patiesībā dibinājis Ļeņins. Par Krieviju, kuras miermīlību un labo gribu pasaule neprotot novērtēt. Par Ameriku, kura pakļāvusi sev visus Rietumus un kuras nemainīgais mērķis ir iznīcināt Krieviju. Par Donbasu, kurā Kijevas režīms realizē genocīdu un pret kuru organizē jaunu «blickrīgu».

Nav nemaz tik sens tas laiks, kad šādus imperiālistiskus traktātus, kuros lielummānija mijās ar mazvērtības kompleksiem un agresija ar paranoju, varēja atrast pārsvarā marginālos krievu nacionālistiskos izdevumos, kuri metro grāmatu galdos bija atrodami kaut kur starp pornogrāfiju un astroloģiju.

Pirmdien līdzvērtīgus tekstus dzirdējām Krievijas prezidenta Putina tirādē tautai. Agresīvi meli, kas noliedz visu bijušo PSRS republiku suverenitāti, un neesošu apdraudējumu izdomāšana, lai attaisnotu ASV nosaukšanu par Krievijas mūžīgo ienaidnieku, tagad ir kļuvusi par PSRS mantinieces oficiālo ideoloģiju. Pirmdien arī kļuva skaidrs, ka šo pasaules mieru apdraudošo pārliecību formulē un pārvērš rīcībā tikai viens cilvēks — pats Putins. 

Pirms prezidenta garā solonumura Kremļa vērotājiem tika demonstrēts kokains varas teātris, kurā visas valsts augstākās amatpersonas tika nosēdinātas kā nopērti bērni vīpsnājoša skolmeistara priekšā un katrs, kā nu mācēja, atkārtoja uzdotos galvasgabalus par asinskārajiem ukraiņiem, divkosīgajiem Rietumiem un daudzcietušajiem krieviem. Tikai neizprotamā kārtā krietni sanervozējušais ārējā izlūkdienesta vadītājs Nariškins sajauca sakāmo, bet beigās nobērtais skaitāmpantiņš visiem bija tas pats, ko vēlāk savas garās runas beigās pateica arī Putins — Krievija atzīs Ukrainas teritorijā prettiesiski izveidotās Doņeckas un Luhanskas «tautas republikas» (DTR un LTR) par neatkarīgām valstīm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu