Everita Sāra Strazdiņa, rekordsēdes uzvarētāja • IR.lv

Everita Sāra Strazdiņa, rekordsēdes uzvarētāja

1
Foršā sajūta pēc peldes saglabājas apmēram divas stundas, atklāj Everita Sāra Strazdiņa, kura nesen aukstajā ūdenī pavadījusi 16 minūtes un 25 sekundes. Ikdienā viņai ir problēmas ar potītēm, taču 2—3 stundas pēc peldēšanas kājas nesāp. «Kā aukstuma procedūra.» Foto no privātā arhīva
Alise Zita Zeidaka

Valmieriete Everita Sāra Strazdiņa +1 °C aukstajā ūdenī pavadīja 16 minūtes un 25 sekundes. Pirmā rekordsēde Limbažu Lielezerā 23. janvārī pulcēja ziemas peldētājus jeb roņus ne tikai no tuvējās apkārtnes, bet arī no Valmieras un Rīgas. Desmit azartiskākie roņi savus personīgos rezultātus iesniedza tiesnesim, lai piedalītos rekordsēdes sacensībās. Tās ierosināja valmierieši, saka Everita, kura nolēma sagatavot arī diplomus.

«Man vienmēr ir karsti. Ziemā eju pavasara jaciņā, nekad nevelku cimdus. Tāpēc man bija vieglāk nosēdēt,» atklāj čempione, kura 2. vietas ieguvēju — pasākuma organizatoru Andreju Kovaļovu — apsteidza par apmēram piecām minūtēm. «Viņš mēģināja turēties, bet, kad dzirdēja, ka ilgākais, ko esmu sēdējusi, ir 20 minūtes, saprata — nebūs!» Trešās vietas ieguvējs — kāds puisis no Rīgas — ūdenī pavadīja astoņas minūtes. 

Savu personīgo rekordu — 20 minūtes — Everita sasniedza nedēļu pirms sacensībām. Viņa gribēja noskaidrot savu spēju robežu. «20 minūtes bija par daudz! Tad vairs nebija komforta. Domāju, ka 16 minūtes ir O. K., bet 18 minūtes ir griesti,» viņa atzīst.

Parasti roņi ūdenī pavada 3—5 minūtes. «Citreiz, kad paņemu līdzi kādu, kas stāv krastā un ar mani pļāpā, sanāk astoņas minūtes,» viņa piebilst. Šis ir pirmais gads, kad Everita ar ziemas peldēšanu nodarbojas regulāri — sekojot draudzenes piemēram, apņēmusies doties peldēt 1000 dienas pēc kārtas. 3. februārī, kad sarunājamies, rit apņemšanās 43. diena, un tieši pēc intervijas Everita dodas iegremdēties aukstajā ūdenī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu