Cita epidēmija • IR.lv

Cita epidēmija

Nellija Ločmele

Kopējiem spēkiem vīrusa infekcijas līkni esam nolauzuši, un jācer, ka vakcinācijas aptvere turpinās augt, bet pacientu skaits slimnīcās — sarukt vēl straujāk, dodot cerības uz gaišākiem Ziemassvētkiem nekā pērn.

Taču pandēmijas aizsegā izvēršas cita epidēmija. Tās galvenie upuri ir dzīves nogurdinātie pusaudži, kuri vēlas aizmirsties. Viņu «glābiņš» ir «zālītes» kāsis un ecstasy tabletes, bet daļai vēl smagāks arsenāls. Latvijā jau līdz šim bijis viens no Eiropā augstākajiem narkotiku lietošanas rādītājiem pusaudžu vidū, bet policijas pārstāvji un narkologi brīdina, ka pašlaik sērga vēršas plašumā, jo pandēmijas laiks daudziem šķiet pārāk pelēks un depresīvs. Šajā numurā pētām, kāda atbalsta trūkst, lai jauniešiem palīdzētu tikt laukā no atkarību purva.

Šajā žurnālā arī pieminam Jāni Maizīti — SAB vadītāju un bijušo ģenerālprokuroru, kura sirds pāragri apstājās Lāčplēša dienā. Paldies par drosmi un stingrību, ar kādu viņš tiesiskas valsts idejai piešķīra konkrētu saturu, kalpojot Latvijai un darot to taisnīgāku!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu