Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Lietusgāžu sekas Beļģijas pilsētas Vervjē centrā. Foto — Scanpix

Stipra lietus radīto plūdu dēļ Vācijā un Beļģijā līdz šīs nedēļas sākumam bija gājuši bojā vismaz 188 cilvēki. Jaunas spēcīgas lietusgāzes svētdien piemeklēja Bavāriju Vācijā, kā arī Zalcburgas apkaimi Austrijā. Plūdos cietusi Šveice, Luksemburga un Nīderlande, izpostīta slavenā Kēnigszē kamaniņu un bobsleja trase Vācijā, kur sacensības nenotiks vismaz gadu. Atjaunošanas darbi plūdos cietušajās Vācijas kopienās izmaksās vairākus miljardus eiro, paziņoja iekšlietu ministrs.

ES nākusi klajā ar vērienīgu plānu cīņai pret klimata pārmaiņām. Tas paredz aviodegvielas aplikšanu ar nodokli, tuvāko 20 gadu laikā pilnībā aizliegt ar benzīnu un dīzeļdegvielu darbināmu auto tirdzniecību, līdz 2030. gadam iestādīt trīs miljardus koku. Brisele plānus atklāja ar saukli Piemēroti 55, kas simbolizē mērķi līdz 2030. gadam samazināt emisijas par 55% no 1990. gada līmeņa.


No pirmdienas Anglijā atcelta lielākā daļa Covid-19 ierobežojumu, arī sejas masku valkāšana un sociālā distancēšanās, no pusnakts darbu atsāka naktsklubi. Skotija un Velsa saglabā ierobežojumus. Britu valdība paziņoja, ka Covid-19 sertifikāts no rudens būs obligāts lielu pasākumu apmeklētājiem. Lielbritānijā pret Covid-19 pilnībā vakcinējušies vairāk nekā 68% pieaugušo.

Eiropas Komisija pagājušajā nedēļā sāka pārkāpuma procedūru pret Poliju un Ungāriju par likumiem, kuri diskriminē seksuālās minoritātes. Ungārijā stājies spēkā tā dēvētais pedofilijas apkarošanas likums, kas aizliedz informēt jauniešus par homoseksuālismu un dzimuma maiņu. Polijā virkne apdzīvoto vietu pašvaldību pasludinājušas sevi par «no LGBT brīvām» un pieņēmušas rezolūcijas pret LGBT «ideoloģijas propagandu».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu