Nāvējošās ēnas • IR.lv

Nāvējošās ēnas

2
Pauls Raudseps

Uzraugošās iestādes tiecas aizvietot efektīvu rīcību ar bezmērķīgu rosību

Pagrīdes bizness ir dzīvībai bīstams. Nav runa tikai par tādiem neapšaubāmi krimināliem rūpaliem kā narkotiku vai ieroču tirgošana, kur letālas sekas ir daļa no biznesa plāna.

Arī it kā normālas uzņēmējdarbības nozares, kuru dalībnieki nolemj ielīst ēnās, var klientam kā preci piegādāt priekšlaicīgu nāvi.

Bieži dzirdam bēdīgus stāstus par uzņēmējiem, kuri vaiga sviedros strādā vispārības labā, tikai valsts, neliete, to vien dara, kā traucē izpausties. Nodokļu slogs esot pārāk smags, noteikumu par daudz, inspekcijas pārāk prasīgas. Zemtekstā dzirdamais patoss ir par visādi citādi atbildīgiem, godīgiem, profesionāliem sava darba darītājiem, kuriem nelabprāt un ar smagu sirdi nākas apiet maksājumus valstij, varbūt pārkāpt vēl kādus noteikumus, lai noturētu savu biznesu virs ūdens, radītu darbavietas un veicinātu vispārēju Latvijas uzplaukumu.

Jo skaļāk kāds šo mītu atkārto, jo lielāka iespēja, ka tas ir tikai liekulīgs plīvurs, aiz kura slēpjas cilvēki, kuri censtos izvairīties no jebkādas nodokļu likmes, kas augstāka par nulli. Kuri mēģinās apiet jebkurus noteikumus, kas traucē saraust pēc iespējas vairāk naudas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu