Madara Knēziņa, uzaicināta spēlēt Kārnegija zālē • IR.lv

Madara Knēziņa, uzaicināta spēlēt Kārnegija zālē

«Sapņoju spēlēt tā, lai varētu nopelnīt pietiekami daudz naudas savam hobijam — jāšanai ar zirgiem,» saka jaunā obojiste. Viņa veiksmīgi startē ne tikai mūzikas konkursos, bet arī zirgu vadības maršrutu sacensībās. Foto — Ieva Salmane
Alise Zita Zeidaka

Līdzīgi kā citus vienaudžus, arī Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas obojas specialitātes 5. klases skolnieci Madaru Knēziņu nogurdina garās mācību stundas pie datora. Tomēr pandēmijas laikam, kad dzīve «pārcēlusies» uz tiešsaisti, ir arī savs labums. 11 gadus vecā mūziķe no Ķekavas jau pirms tam bija veiksmīgi piedalījusies konkursos Latvijā, bet 2020. gads ļāva sevi parādīt pasaulē. Madara izcīnīja godalgotas vietas vairākos prestižos starptautiskos konkursos, kas divās vai trijās kārtās noritēja attālināti.

«Klātienes dalība ārzemju konkursos nes līdzi diezgan lielus finansiālos izdevumus, kas šobrīd tiek aiztaupīti. Var teikt, ka šis ir iespēju laiks,» saka mūziķes mamma Iveta. Tieši viņa, aprunājoties ar meitas skolotāju Kristīni Kupču, ierosināja aizsūtīt pieteikumu uz pirmo konkursu. «Man ir pati labākā skolotāja!» piebilst Madara. 

Par 2020. gada izcilāko sasniegumu — 1. vietu ASV konkursā King’s Peak International Music Competition, kurā divās kārtās piedalījās vairāk nekā 700 dalībnieku — meitene jūnijā uzaicināta uzstāties Global Artists Debut koncertā Kārnegija zālē Ņujorkā. «Priecājos un ceru, ka varēšu doties uz Ameriku!» Jaunā mūziķe atzīst — panākumi ļauj pārliecināties, ka viss ir labi.

Mamma stāsta, ka jaunajai māksliniecei ir svarīgi, lai skatuves tērps būtu skaists. Tad arī spēlē ar lielāku iedvesmu. Piedaloties Amerikas konkursā, Madara bija tērpusies puķainā kleitā ar caurspīdīgām piedurknēm. Jātērpjas eleganti un klasiski — gluži kā apmeklējot operu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu