Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

DETEKTĪVS. EMĒLIJA ŠEPA. PRIORITĀTE NR. 1. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Godalgotās zviedru kriminālromānu autores jaunākais darbs sērijā par prokurori Jānu Berzeliusu. Noršēpingas policiju un mediķus satricina asinis stindzinošu noziegumu virkne — aukstasinīgi ievainoti upuri tiek atstāti mokošai nāvei. Prokurore ir apņēmusies saukt vainīgo pie atbildības, taču sērijveida slepkava nav viņas vienīgā problēma. Apgāda cena 12,75 €.


ROMĀNS. JĀNIS EINFELDS. SVĒTLAIMĪGO ZEME. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. 
Par izcilāko latviešu postmodernistu uzskatītais Einfelds romānā ir literatūras karsto punktu reportieris, mīta rašanās tiešs liecinieks. «Kurās tālēs dzimis un ticis auklēts tāds vējš, kas kā traks dēlietis nokritis uz zemes, saraustījis mākoņus un apakš kājām ūdeni sakūlis putās, ar kurām apšļākt līdz pēdējai vīlei gan veiksmīgos, gan apmaldījušos kuģotājus.» Apgāda cena 7,21 €.


FANTĀZIJA. DŽEINA ŠTEINBERGA. LASĪTĀJA. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. 
Pastiprinot cilvēka smadzeņu darbības kapacitāti ar kvantu skaitļošanu, ir radīta jauna profesija — Lasītājas, kuru apstrādātā informācija tiek izmantota ekonomisku un politisku lēmumu pieņemšanā. Bet kas ir lielāks apdraudējums cilvēcei — mākslīgais intelekts vai tomēr mēs paši? Autores debijas romāns. Apgāda cena 12,99 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu