Tripāna stāsti • IR.lv

Tripāna stāsti

9
Armands Tripāns. Foto no Armanda Tripāna arhīva
Laura Dumbere

Cilvēki ar stāju — tādus žurnālists un režisors Armands Tripāns meklē saviem raidījumiem Latvijas Televīzijā un intervijām YouTube kanālā. Viņš uzdod tiešus jautājumus, uz kuriem arī pats gatavs atbildēt

Armands Tripāns ir pabeidzis Sporta akadēmiju un žurnālistiku nekad nav studējis. Līdz divdesmit gadu vecumam trenējās profesionālajā hokejā, līdz saprata, ka tas nav viņa dzīves ceļš. Par žurnālistu kļuva, lai tomēr aizvien būtu tuvāk sportam. Pašam par pārsteigumu, drīz nonāca kadrā un kļuva par vienu no labākajiem sporta žurnālistiem, kuram uzticētas intervijas ar slavenākajiem Latvijas sportistiem un translācijas no olimpiskajām spēlēm. 

Toreiz Tripāns nevarēja pat iztēloties, ka izcila žurnālista vārdu un lielāko gandarījumu viņam sniegs raidījumi par zemniekiem, mežsaimniekiem, medniekiem un dabas fotogrāfiem — Zemes stāsti un Meža stāsti. Jau šonedēļ Meža stāstiem sākas jaunā sezona, bet Tripāna Zemes stāsti ir otrais skatītākais raidījums LTV reitingos ar 60 000 auditoriju katrai sērijai. Vēl mazāk viņš iztēlojās, ka izveidos savu autorraidījumu Rezervēts, kur intervēs prezidentu, slavenus mūziķus un izcilas personības, YouTube kanālā pārsniedzot pat 100 000 skatījumu.

Armands Tripāns aizvien tiek dēvēts par sporta žurnālistu, taču viņa darbs sen izgājis ārpus šīs tēmas un viena žurnālistikas žanra robežām. «Mani interesē cilvēks un stāsts par cilvēku,» viņš saka. Iespējams, tas jau kļuvis par atsevišķu žanru — Tripāna stāsti.

Covid-19 laikā esmu intervējusi cilvēkus dažādi: zaļos iekšpagalmos, pa telefonu un Zoom. Bet tik poētiski neticama intervija kā ar Tripānu vēl nav bijusi. Es — Rīgas mājsēdē. Viņš — Spānijā, Alikantē, pilsētas parkā uz soliņa. Telefona klausulē dzirdams Spānijas ziemas vējš un putnu vīterošana. Bet mēs esam tuvu un kopā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu