Kariņš izsaka neuzticību veselības ministrei • IR.lv

Kariņš izsaka neuzticību veselības ministrei

10
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un veselības ministre Ilze Viņķele. Foto: Paula Čurkste, LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien izteicis neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei (A/P) un atbilstoši Sadarbības līgumam ir aicinājis partiju apvienību “Attīstībai/Par!” virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu, aģentūru LETA informēja premjera birojā.

Ministru prezidents norādīja, ka Latvija jau ilgstoši cīnās ar Covid-19 izraisīto pandēmiju un esam šīs cīņas izšķirošā brīdī, tas liek skaidri apzināties, ka vienīgais veids, kā atcelt ierobežojumus, atgriezties normālā dzīvē un atsākt mērķtiecīgu virzību uz attīstību ir iespējami ātra sabiedrības imunizācija.

“Tās pamatā ir jābūt skaidram un sabiedrībai saprotamam vakcīnu pieejamības plānam. Jau kopš otrā pandēmijas viļņa sākuma mēs cīnāmies ar sekām tam, ka tad, kad varējām rīkoties ātri un apsteidzoši, nebija skaidra un saprotama rīcības plāna. Interpretācija un dezinformācija tam ir sekas un mēs visi kā sabiedrība no tā ciešam jau šobrīd. Tā turpināt nevaram,” uzsvēra Kariņš.

Ministru prezidents uzsver, ka vakcīnu pieejamības plāns ir nacionāla līmeņa dokuments un visas valsts prioritāte. Viņa ieskatā, plānā ir jābūt atbildei uz galveno jautājumu – kā iespējami īsā laikā un nevainojami noorganizētā loģistikas un komunikācijas procesā nodrošināt vakcīnu pieejamību visai sabiedrībai.

Kariņš uzskata, ka tam ir jānotiek loģiskā un organizētā veidā. “Katra diena, kas aizvadīta, nepamatoti kavējot vakcīnu pieejamību iedzīvotājiem, var maksāt kādam veselību vai dzīvību. Plāna izstrādē un koordinētā īstenošanā jāiesaista visas institūcijas, kas tuvas katram iedzīvotājam, piemēram, pašvaldības un ģimenes ārsti,” atzina premjers.

“Ņemot vērā visus šos apstākļus, esmu nolēmis izteikt neuzticību ministrei, par ko informēju arī koalīcijas partnerus. Valdības komandā gaidu enerģisku cilvēku ar skaidru redzējumu, kā pārliecinoši vadīt un restartēt mūsu līdzšinējo cīņu ar pandēmiju,” pauda Kariņš.

Kariņš līdz šim vairākkārt paudis neapmierinātību ar Veselības ministrijas (VM) un ministres darbībām Covid-19 izplatības ierobežošanā, bet pēdējā laikā kritika tika izteikta par skaidra Covid-19 vakcinācijas plāna neesamību.

Otrdien valdībā bija paredzēts skatīt VM izstrādāto vakcinācijas plānu, taču šī jautājuma izskatīšana tika pārcelta uz ceturtdienu, 7.janvāri.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka valdības sēde atlikta, lai politiķi pārrunātu šo demisijas pieprasījumu. Kariņš par to konsultējies ar citiem koalīcijas partneriem, no kuriem saņēmis atbalstu demisijas pieprasīšanai.

Kariņš otrdien tikās ar Viņķeles pārstāvēto partiju apvienību “Attīstībai/Par!”.

Komentāri (10)

Sskaisle 05.01.2021. 18.15

Atbalstu Kariņa lēmumu par 101 %.

Kādā raidījumā , laikam LTV1 AP – Anda Rožkalna ļoti slavēja ministri Viņķeli, ka viņa ļoti daudz komunicējot ar sabiedrību. Lūk, manas domas ir tādas, ka ne jau kvantitāte ir būtiska,bet tas, ko ministre stāsta, cik tam var uzticēties un cik tas ministres teiktais sakrīt ar īstenību.

Jautāju ģimenes ārstei, kad es varu cerēt uz vakcīnu – viņa atbildēja, ka nav ne jausmas. Vienlaicīgi – e veselība nedarbojas.

Par vispārējo bardaku nozarē pat nerunājot.

Ļoti atbalstu Kariņa lēmumu un ceru uz daudz daudz labāku ministru. Ja Latvija var – tad tas ir jāpierāda darbos beidzot , nevis tukšās pļāpās

+4
0
Atbildēt

0

Sskaisle 05.01.2021. 21.13

noklausījos Šodienas jautājumu – domas nemainu.
Viņķeli ziepēs –
Rakstu tikai to, ko varu pierādīt uz sitienu – man tuvs cilvēks ir 3.grupas invalīds. Viņam ir jāiet uz darbu katru dienu, jo invalīda pabalsts ir niecīgs. Arī viņš zvanījis savai dakterei un prasījis, kad viņš var cerēt uz vakcīnu, jo gripas vakcīnu pat par naudu nopirkt nevarēja.

Arī viņa ģā atbildējusi, ka viņai vispār nekādu ziņu no VM par to, kas notiek, ko teikt pacientiem par covid vakcīnam , uz ko būt gataviem nav,

+2
0
Atbildēt

1

    Urga > Sskaisle 06.01.2021. 08.43

    Vairs nebrīnos par LTV1. Pasūtītās SKDS aptaujas ar A.Kaktiņa komentāriem, vai tad tā nav politikas izpausme, ko akceptē ne tikai ziņu redaktore, bet arī pārējie ziņās strādājošie?
    A.Bērtules “Šodienas jautājumos” vakar, manuprāt, daudzi jautājumi izpalika.
    Kad I.Viņķele apgalvo, ka viņa rūpējas par trūcīgajiem, tad, vai iespējams aizmirst viņas attieksmi pret pensionāriem, kas strādājuši PSRS.
    Pabriks iesaka premjeram pārņemt Veselības ministrijas vadību, tad jājautā, kas atcēla maratonu, vai Viņķele? Domburs un Valsts kontrole izsekoja masku iepirkumu sāgu, kāda bija ministres reakcija disko zālē?
    Liepājā divu bērnu māmiņa zaudēja cīņā ar C 19, zāles nebija uz vietas, tikai Rīgā.
    Iepirkumu sāga liekas visai dīvaina arī vakcīnu iepirkumos – imunizācijas padomes sēdē uzaicināta tikai Astra zeneca kompānija (Rēdera 1: 1 ar Zavadsku). Ja tā, tad iznāk, ka Vinķele ne pirmo reizi iepirkumu lietās “veidojusi” dīvainu politiku.
    Un beidzot, ja citādi nevar, tad ķeras pie matu krāsas. Subjektīvi, bet neatstāj doma, ka Vinķele savā politiskajā vadībā neiztiek bez intrigošanas.
    Par to arī A.Margēvica Dienas komentārā (Ministres demisija dzīvības cenā)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 05.01.2021. 19.58

iesaku noskatīties
https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/02.09.2019-aizliegtais-panemiens.-operacija-5g.id166590/
Aizliegtais paņēmiens. Operācija: «5G»
Aizliegtais paņēmiens 2. septembrī 2019
Baidīties vai nebaidīties no 5G antenām? Kā tās strādās un kā atšķirsies to tehnoloģijas no esošā 4G? Zīmējam un skaidrojam. Atmaskojam arī melus, ko izplata vietējie pret 5G aktīvisti, smeļoties ziņas labi organizētā viltus ziņu televīzijā «Kla.tv».

Ko par to saka NATO? Un kā ar 5G ietekmi uz veselību?

Lūk, Viņķele apgalvo – 5G ir absolūti nekaitīgs.

Un tad es izlasu žurnālā ārsts.lv, 2019.maijs – Dr .biol. Antons Kolodinskis – LU – Bioloģijas institūta vadošais pētnieks – Elektro-magnētiskais lauks mums visapkārt.

Es ticu speciālistam – pētniekam, un pētnieks saka – jāuzmanās, jāvēro , jāsecina, jo e.m. l. rada lielāku risku vēža un asinsvadu saslimšanām.

Kā runāja politiķi – kā bandīti no čekistu laikiem – galvenais ir attīstība, cilvēka veselība – sūds un pieci.

Kopš šī raidījuma es viņķelei kā politiķei neticu.

Patika Levita nostāja – ka patiesībā 5G ir jaunums un vēl jāpēta un ja pierādās tā kaitīgums – tad jālemj, kur to likt un kur nelikt.

. Nevis mūsu politiķi – meļi – acis nemirkšķinot.

Tas pprotests krastmalā – mītiņš pret covid – manā uztverē pirmkārt, ir protests pret varas elites meliem, krāpšanos.

Un ievērojiet, ko saka viņķele – ja it kā meli par 5g ietekmēs biznesu, vai valsts aizsardzību, tad “meļi” jāliek cietumā. Paga – viņķele – bet kur cilvēks? Ka 5 g ietekmē vai varbūt tomēr neietekmē – cerams, cilvēku – tas vispār nav arguments?

čekisti sasodītie!

Kariņam, visiem tādiem vajadzētu ar kāju pa pakaļu!

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu