VIDEO: Pilsētvides plānotājs Jānis Ķīnasts: “Šis ir bijis ļoti skarbs, taču labs gads” • IR.lv

VIDEO: Pilsētvides plānotājs Jānis Ķīnasts: “Šis ir bijis ļoti skarbs, taču labs gads”

1
Pilsētvides plānotājs, mākslas skolas direktors Jānis Ķīnasts. Publicitātes foto

Latvijas iedvesmas stāstu vietnē TUESI.LV publicēts video par pilsētvides plānotāju un dizaineru, mākslas skolas direktoru un Pluriversitātes kuratoru Jāni Ķīnastu, kurš Covid-19 pandēmijas apstākļos īstenojis starptautiskas izglītības, pētniecības un dizaina projektu aktivitātes.

“Šajā gadā neiespējamas lietas ir kļuvušas iespējamas. Jebkura krīze liek mazliet apstāties un paraudzīties apkārt. Tā liek ieraudzīt, ne tikai skatīties, un noticēt tam, ka jēgu var arī pats radīt,”  ir pārliecināts Jānis.

“Radošie ir tie, kas pirmie krīt, bet viņi pirmie ceļas. Es saprotu, ko nozīmē saberzēt rokas un pateikt: “Es esmu stiprāks par šīm grūtībām. Es vienkārši darīšu visu, kas ir manos spēkos.” Kaut vai tikai tādēļ, lai pēc tam varētu pateikt, ka es vismaz mēģināju. Es to izvēlos – neko nepieprasīt, bet dot, cik vien man ir,” saka Jānis.

“Māksla un radoša darbošanās ir zāles, kas palīdz tikt galā ar problēmām un saskatīt iespējas neiespējamajā. Ir jāatgādina sev, ka mēs kaut ko varam uzbūvēt vienīgi radot, nevis graujot,” aicina Jānis.

“Šis ir bijis ļoti skarbs, taču labs gads. Šis noteikti ir gads, kurā atgādināt sev tādas lietas kā cilvēcību, pazemību, ieklausīšanos, kalpošanu, humānismu, pretimnākšanu. Šis gads, daudz vairāk kā mīlestību, prasa no cilvēkiem drosmi. Beigu beigās, mīlestība jau ir drosme.”

TUESI.LV Covid-19 ir iedvesmojoši video stāsti par radošajiem cilvēkiem Latvijā, kuri pielāgojušies jaunajiem apstākļiem un Covid-19 izraisīto krīzi spējuši izmantot kā iespēju. TUESI.LV Covid-19 video stāstus veido biedrība NEXT sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Komentāri (1)

not mii 04.01.2021. 10.32

labs gads ? – Čakmarijas iela – tranzīta magistrāle? Smiltenes centra stāvvietas plānojums – nu tāda izcilība, ka nav kur apgriezties , bet vietas jau mazāk nav palicis. Un kur tad vēl rekomendācijas penšiem uz Depo braukt ar velosipēdiem, vai ar divriteņiem pēc mazbērniem ? Nu vienkārši izcili.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu