Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

MINIATŪRAS. VILIS KASIMS. LIZERGĪNBLŪMS. IZDEVNIECĪBA ORBĪTA. Vairāk nekā 30 īsprozas darbu, kas tapuši pēdējo divu gadu laikā, daļa no tiem publicēti Latvijas medijos. Darbi izceļas ar valodas, struktūras un žanru daudzveidību. To vidū ir gan dzejprozai tuvi teksti, gan reālistiski īsstāsti, gan sirreālas etīdes. Tematiskais loks — attiecības, gan romantiskas, gan ģimenes un draudzības saites.


BĒRNIEM.
INESE PAKLONE. LATVIJAS DZIMŠANAS DIENAS SALA. IZDEVNIECĪBA PĒTERGAILIS. Sastopam autores iepriekšējās grāmatās Ziemassvētku zāģītis un Cīņas olu Lieldienas iepazīto ģimeni — vecvecākus, vecākus un bērnus Ingu un Pauli. Ģimene nolemj, ka Latvijai ir jāuzdāvina kaut kas, kā tai nav, — sala jūrā. Visiem ir dažādas idejas un plāni, kā šo salu vai salas iegūt. Gitas Treices ilustrācijas. Apgāda cena 11,90 €.


DZEJA.
KĀRLIS VĒRDIŅŠ. GATAVĀ DZEJA. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Krājuma teksti veidoti tehnikā, ko vizuālajā mākslā sauc par ready-made — gatavu ikdienišķu objektu pielīdzināšana mākslas darbiem. Vērdiņš izmanto lietošanas pamācības, e-pasta vēstules, interneta ziņas, sludinājumus un materiālus, ar kuriem dalās Facebook lietotāji, kā arī Google meklētāja rezultātus un administratīvu, zinātnisku vai publicistisku tekstu fragmentus. Apgāda cena 5 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu