Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Tā kā pagājušajā nedēļā saslimstība ar Covid-19 Latvijā pieauga par 50% un pirmdien slimnīcās ārstējās 165 pacienti, septiņi no tiem smagā stāvoklī, valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdē nolemts izsludināt oranžo gatavības režīmu slimnīcu darbā. Tas nozīmē, ka slimnīcas šonedēļ pastiprināti gatavojas Covid-19 pacientu skaita pieaugumam. Epidemiologus satrauc, ka palielinājies arī mirušo skaits — līdz otrdienai tie bija 63. Valdība lēma par stingrākiem pulcēšanās ierobežojumiem — privātajos pasākumos iekštelpās varēs pulcēties 10, ārtelpās — 100 cilvēku, bet sejas maskas obligāti publiskās vietās būs jānēsā arī pēc 6. novembra. Valsts prezidents Egils Levits aicināja iedzīvotājus mobilizēties infekcijas apturēšanai.


Tiesa pagājušajā nedēļā piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz trim gadiem maksātnespējas administratoram Naurim Durevskim par izspiešanu un tirgošanos ar ietekmi. Citā lietā tiesa maksātnespējas administratorei Unai Zakrevskai piesprieda brīvības atņemšanu uz diviem gadiem par 148 000 eiro piesavināšanos.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) uzdevis izvērtēt uzņēmuma Tet padomes darbu. Svētdien TV3 raidījums Nekā personīga stāstīja, ka prokuratūra apsūdz Tet (agrāk Lattelecom) valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi par dalību krāpšanā digitālās TV ieviešanā. Ministrs teica, ka Gulbi no amata pagaidām neatcels.

Ģenerālprokuratūra nosūtījusi lūgumu Eiropas Parlamenta prezidentam atcelt imunitāti deputātam Nilam Ušakovam (S). Tas nepieciešams, lai prokuratūra varētu sākt viņa kriminālvajāšanu. Kā zināms, KNAB bijušo Rīgas mēru apsūdz neatļautu slepenu video un audio ierakstīšanas ierīču glabāšanā savā kabinetā Rīgas domē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu