Miers visām balsīm • IR.lv

Miers visām balsīm

Nellija Ločmele

Septembra sākumā lolotajām cerībām, kaut skolas nekļūtu par vīrusa izplatības epicentriem, diemžēl izrādījies īss derīguma termiņš. Pirms skolēnu brīvlaika diemžēl jāatzīst — tieši izglītības iestādēs vīruss iemācījies sekmīgi vairoties, tāpēc nedēļu pēc brīvlaika visi vecāko klašu audzēkņi mācīsies attālināti. Ja saslimuši cilvēki turpina iet uz darbu vai krustām šķērsām čupojas ekskursijās, citu rezultāti grūti sagaidīt — vienalga, vai runa par skolu, zivju cehu vai kori.

Taču infekcijas kāpums ir tik straujš un sekas redzamas arī reanimācijas palātās — pāris nedēļu laikā hospitalizēto pacientu skaits ir četrkāršojies —, ka valdība ievieš vēl citus drošības pasākumus. Lai visiem nebūtu jāpaliek mājās kā pavasarī, tagad līdzās atslēgvārdiem «divi metri» un «ziepes» trešais ir «sejas maska» — tagad tā ir obligāta arī veikalos, stacijās, muzejos, faktiski jebkurā publiskā iekštelpā. Pievilkti groži arī burziņiem — privātos pasākumos nedrīkst pulcēties vairāk par 30 cilvēkiem.

Pandēmija nes līdzi daudz stresa, bet arī šim mākonim ir sudraba maliņa. Par to šonedēļ intervijā ar pasaulslavenās balss īpašnieci Elīnu Garanču, kurai intensīvā karjeras gada sabremzēšanās ļāvusi ne tikai izbaudīt ģimenes dzīvi, bet arī beidzot nonākt uz Latvijas reģionālo koncertzāļu skatuvēm Liepājā un Rēzeknē. Viņa neslēpj, ka vīrusa stopsignāls nes rūgtas pārdomas par nevienlīdzību, tomēr jūtas mierīga par karjeras tālāko gaitu, jo tieši tagad priekšā ir mecosoprāna «zelta periods». Miers, ko izstaro Elīna Garanča, noderēs visiem — vienalga, vai esat tenors, alts vai rūcējs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu