Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība atbalstīja priekšlikumu 2021. gada budžetā novirzīt papildu līdzekļus mediķu un pedagogu atalgojuma celšanai, kā arī veikt izmaiņas nodokļos, lai veicinātu iedzīvotāju sociālo aizsardzību. No janvāra minimālā alga Latvijā būs 500 eiro. 183 miljoni eiro plānoti mediķu algu palielināšanai, bet vairāk nekā 40 miljoni eiro — pedagogu un arī augstskolu mācībspēku algu celšanai. Garantētais minimālais ienākums tiks palielināts no pašreizējiem 64 eiro līdz 109 eiro. No 1. jūlija ieviesīs obligātu minimālo sociālo iemaksu.

Valdība atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu 2021. gadā samazināt obligātā iepirkuma komponenti (OIK) līdz 17,51 eiro par megavatstundu līdzšinējo 22,68 eiro vietā, tādējādi OIK nākamgad samazinātos par 23%. OIK samazināšanai 2021. gadā no Latvenergo dividendēm tiks novirzīti 20 miljoni eiro.

No 19. septembra pašizolācija Latvijā jāievēro, arī ieceļojot no Lietuvas. Pirmdien Latvijā reģistrēti 34 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Šis ir lielākais vienā dienā reģistrētais pacientu skaits kopš 3. aprīļa, kad tika konstatēti 35 inficētie. Eiropā pašlaik nedēļā ar koronavīrusu inficējas vairāk cilvēku nekā pandēmijas pirmajā uzliesmojumā martā, pagājušajā nedēļā paziņoja Pasaules Veselības organizācija. 


Naktī uz svētdienu nogalināts zvērināts advokāts un bijušā ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV) padomnieks Pāvels Rebenoks. Policija izskata divas versijas par slepkavību — tā saistīta vai nu ar laupīšanu, vai ar viņa profesionālo darbību. Slepkavības brīdī smagas traumas guvis arī viņa partneris Ingus Balandins. Noziegumu esot pastrādājuši trīs cilvēki. Policija domā, ka uzbrucējiem nav bijis mērķa kādu nogalināt. Taču Rebenoka biznesa partneris Mārtiņš Krieķis nepiekrīt policijas versijai, ka slepkavības motīvs bijis laupīšana.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu