Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pagājušajā sestdienā, 1. augustā, Berlīnē, aptuveni 15 tūkstoši cilvēki piedalījās gājienā, protestējot pret Covid-19 pandēmijas noteiktajiem ierobežojumiem. Viņi kopīgi skandināja: «Mēs esam brīvi cilvēki!» Tikai retajam pūlī bija sejas maska. Protestu rīkoja grupa Querdenken 771 no Vācijas rietumu pilsētas Štutgartes, kas bieži izplata dažādas konspirācijas teorijas par vakcīnām, mikročipēšanu un citus apgalvojumus. Foto — AFP/LETA

Vācijas iekšzemes kopprodukts otrajā ceturksnī samazinājies par 10,1%, kas ir sliktākais rādītājs kopš šo datu apkopošanas sākšanas pagājušā gadsimta 70. gados.

Lietuvas valdība pagājušajā nedēļā nolēma, ka no 1. augusta sejas aizsargmaskas obligāti jālieto sabiedriskajā transportā, tirdzniecības vietās, kafejnīcās un masu pasākumos.

Austrālijas otrajā lielākajā pilsētā Melburnā no svētdienas līdz 13. septembrim noteikta komandantstunda, lai ierobežotu Covid-19 izplatību.

ASV aizsardzības ministrs Marks Espers paziņoja, ka ASV no Vācijas izvedīs 11 900 karavīru — 6400 atgriezīsies ASV, bet 5400 izvietos citās Eiropas valstīs, arī Baltijā. Vācijā paliks 25 000 karavīru. Šī karaspēka pārdislokācija būs nopietnākais solis kopš aukstā kara laikiem un esot daļa no lielākas ASV stratēģijas pret Krieviju, sekojot robežai uz austrumiem, «kur atrodas mūsu jaunākie sabiedrotie», teica Espers.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu