Saules zīmē rotāties • IR.lv

Saules zīmē rotāties

1
Saules zīmē rotāties video ekrānuzņēmums
Laura Dumbere

Horeogrāfes Dagmāras Bārbales viena cilvēka deja Saules zīmē rotāties dažu dienu laikā kļuva par sensāciju sociālajos tīklos, skatīta simtiem tūkstošu reižu. Lai radītu šo darbu, viņa dejoja trīs dienas, deju izpildot 250 reizes

Video tapis laikā, kad gan dabā, gan mūsu sirdīs saule it kā spīd, bet nesilda. Deja ir skaista, skumja un reizē cerību pilna. Radīta kā sveiciens lieliem un maziem dejotājiem, tā negaidīti aizkustinājusi pat tos, kuri nemēdz apmeklēt deju svētku lielkoncertus un par tautas dejām nejūsmo. 

Nu jau video aizceļojis ārpus Latvijas robežām — ar to dalās cilvēki Lietuvā, Igaunijā, Lielbritānijā, Vācijā, arī Rumānijā, Armēnijā un Spānijā, kur nav ievērojamu latviešu diasporu. 

Dagmāra sēž uz savas Smiltenes lauku pirtiņas sliekšņa un brīnās: «Zināju, ka savējie sapratīs, jo visiem dejotājiem pietrūkst mēģinājumu un koncertu, bērni ir vīlušies par atceltajiem skolēnu dziesmu un deju svētkiem, kuriem cītīgi gatavojās. 

Bet nebiju iztēlojusies, ka video gūs tādu atsaucību un es nespēšu izsekot tā ceļiem pasaulē.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu