Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Lēdijas portrets ugunī
Sonora Broka

oooc Lēdijas portrets ugunī / Portrait de la jeune fille en feu. Francija, 18. gadsimta beigas, kaisle, drāma. Lai līgavainis Milānā gūtu priekšstatu, kā izskatās tālumā mītošā līgava Eloīze, viņas māte nolīgst gleznošanas skolotāju Mariannu. Uzdevumu sarežģī tas, ka Eloīzes portrets jāveido pēc atmiņas un slepus, jo viņa nevēlas nedz precēties, nedz pozēt gleznotājai. Starp abām jaunajām sievietēm uzplaukst negaidītas un neatļautas jūtas. Selīnas Siammas filma Kannu festivālā saņēma balvu par labāko scenāriju, tā lutina ar elegantu vēsturisko vidi, tomēr nespēj atturēties no stāstniecisku un vizuālo paņēmienu klišejām. Kino no 14. februāra.


Klases salidojums 2. 
Trīs draugiem jāpaspēj gan uz bērēm, gan uz vecpuišu balli, gan uz kāzām — notikumiem, kuri pēc definīcijas paredz dažādas problēmsituācijas, izaicinājumus un pārpratumus. Filmas veidotāji pierādījuši savas zināšanas viduvēju Holivudas komēdiju izteiksmes līdzekļu arsenālā. Cik veiksmīgi tās izdodas realizēt, tas ir cits jautājums. Režisors Andrejs Ēķis, lomās — Ainārs Ančevskis, Imants Strads, Juris Kaukulis, Elza Gauja, Gints Grāvelis, Daiga Gaismiņa, Indra Burkovska. Neesmu redzējusi. Kino no 14. februāra.


Dzīves labākie gadi / Les plus belles années d’une vie. 
Agrākais sacīkšu braucējs Žans Luī Diroks mīt veco ļaužu pansionātā. Zaudējis dzīvesprieku, viņš vada savas dienas apcerē par kādreizējo iemīļoto Annu. Žana Luī dēls uzmeklē Annu, kas piekrīt satikties ar viņa tēvu. Atkalsatikšanās ir dziedējoša, agrākie mīlētāji atgriežas vietās, kas atgādina kopā piedzīvoto, dzīves labākos gadus. Ievērojamais franču režisors Klods Lelušs Dzīves labākos gadus veidojis kā savas leģendārās 1966. gada filmas Vīrietis un sieviete turpinājumu, pat izmantojot ainas no šīs filmas, kur tāpat galvenajās lomās bija redzami Žans Luijs Trintiņans un Anuka Emē. Neesmu redzējusi. Kino Splendid Palace no 14. februāra.


Fantāziju sala / Fantasy Island. 
Visi vēlas nokļūt tropiskā salā, kur uzņēmējs Rorks izveidojis īstu paradīzi — te jebkurš sapnis var kļūt par realitāti. Lai tur nokļūtu, nākas šķirties no milzu naudas summas, kā arī vēl izvilkt veiksmīgo lozi loterijā par dalību ceļojumā. Melānijai veicas — viņa nonāk teiksmainajā kūrortā. Sapņi sāk piepildīties, bet ne tā, kā viņa iedomājusies. Lai izkļūtu dzīvi no šausminošās salas, Melānijai ar citiem viesiem jāatmin tās noslēpums. Neesmu redzējusi. Kino no 14. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu