Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Lidostā Indonēzijā ar termogrāfisko monitoru tiek mērīta ielidojušo cilvēku ķermeņa temperatūra. Indonēzija ir viena no valstīm, kas atcēlusi tiešos reisus uz Uhaņas provinci Ķīnā, kuru smagi skāris koronavīruss. Foto — AFP/LETA

Ķīnā strauji audzis oficiālo saslimšanu skaits ar jauno koronavīrusu. Līdz otrdienai saslimušo bija vairāk nekā 4500, bet pāri par 100 bija miruši. Jaunais vīruss izraisa pneimoniju. Karantīna izsludināta 18 Ķīnas pilsētās, kas kopumā skar 56 miljonus iedzīvotāju. Saslimšana ar jauno vīrusu konstatētas vēl 16 valstīs, to skaitā Kanādā, Francijā un Vācijā. Lai ierobežotu slimības izplatību, Ķīnā uz laiku aizliegta tirdzniecība ar savvaļas dzīvniekiem.

Eiropas Komisija putnu gripas dēļ aizliedza ES ievest no Ukrainas svaigu putnu gaļu, tās izstrādājumus, putnu gaļas produktus un neapstrādātus blakusproduktus.

Lielbritānijas parlaments pieņēma likumu par Brexit vienošanos, kas ļaus Apvienotajai Karalistei atstāt Eiropas Sa-vie-nību 31. janvārī. Likums paredz pārejas periodu līdz AK aiziešanai no ES kopējā tirgus, bet nosaka, ka tam jānotiek līdz 2020. gada beigām, kad AK jāvienojas ar ES par turpmākajām tirdzniecības attiecībām. Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, EK prezidente Urzula fon der Leiena un Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels piektdien parakstīja vienošanos par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības. 


Vairāk nekā 200 izdzīvojušo, kā arī delegāti no pāri par 50 valstīm pirmdien Polijā, nacistu nāves nometnes Aušvicas-Birkenavas memoriālā, pieminēja holokausta upurus. Pirms 75 gadiem koncentrācijas nometni atbrīvoja padomju armija. Piemiņas pasākumā piedalījās Polijas prezidents Andžejs Duda, Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers un citi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu