Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijas Zemnieku savienības valde nolēmusi aizliegt partijas biedriem publiski izteikties par ASV sankciju sarakstā iekļauto Aivaru Lembergu un turpinās apzināt biedru viedokli par sadarbību ar smagos noziegumos apsūdzēto.

KNAB 14. janvārī pieņēma lēmumu par valsts budžeta naudas piešķiršanu 10 partijām uz četriem gadiem. Vis-vairāk naudas gadā saņems Saskaņa — 800 000 eiro, vismazāk Progresīvie — 106 203 eiro. Finansējumu nesaņems Latvijas Krievu savienība, jo tai nav konta Latvijā reģistrētā kredītiestādē.

Par nelikumīgu partiju No sirds Latvijai un ZZS finansēšanu pirms Latvijas pašvaldību vēlēšanām 2017. gada jūnijā prokuratūra uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam un finansistam Jorenam Raitumam piemērojusi kopumā gandrīz 86 000 eiro lielu naudas sodu. Lietā figurēja Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS), bet prokuratūra pret viņu izbeigusi kriminālprocesu.

Saskaņas deputāts Jānis Ločmelis atsaucis savu parakstu zem pieprasījuma lemt par Rīgas mēra Oļega Burova (GKR) atbrīvošanu no amata. Līdz ar to izgāzies mēģinājums atcelt pilsētas mēru. Saskaņa sola nepadoties un vākt parakstus mēra atcelšanas rosināšanai atkal.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu