Bez liekām nullēm

  • Ieva Puķe
  • 15.01.2020
  • IR
Alvis Mihailovs, SIA Senlejas valdes priekšsēdētājs.
Foto — Ieva Salmane

Alvis Mihailovs, SIA Senlejas valdes priekšsēdētājs. Foto — Ieva Salmane

Nepilnu 30 gadu laikā, kopš pastāv Senlejas, to īpašnieks Alvis Mihailovs nav ņēmis kredītus. Izdari visu, cik ir tavos spēkos, un tev veiksies. To māca viņa pieredze sākotnēji dārzeņu, pēc tam — gaļas biznesā

Pat gaļēdajam tomēr jāpārvar iekšēja barjera, lai viesotos kautuvē. Mūsu ierašanās brīdī konveijers atpūšas, taču arī parastā darbdienā psiholoģisks šoks nebūtu jāpiedzīvo, apgalvo saimnieks Alvis Mihailovs. «Ir slēgti kaušanas boksi, citi darbinieki neredz, kas tur risinās. Viņi ir apmācīti, ir stingri noteikumi, lai lops nepiedzīvo ciešanas. Viss notiek eiropeiski. Mums ir starptautisks A līmeņa sertifikāts BRC Food, lai gaļu varētu eksportēt.»

Lielās fūres uz Nīderlandi ar liemeņiem piekrauj trešdien, ceturtdien, piektdien. Esam atbraukuši pirmdienā, kad gatavo produkciju vietējam tirgum. Stāvlaukums pilns automašīnām. Citā telpā puisis liellopa gaļu ar nazi atkaulo virtuozi kā burvju mākslinieks. Karbonāde, šķiņķis. Paspējis vēl iegūt miesnieka kvalifikāciju Rīgas Pārtikas rūpniecības skolā, kuras vairs nav, tagad māca citus.

Jaunākajā žurnālā