Ministrija rosinās Rīgas domes atlaišanu • IR.lv

Ministrija rosinās Rīgas domes atlaišanu

63
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Foto: Zane Bitere, LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nolēmusi rosināt Rīgas domes atlaišanu, jo ministrijas ieskatā vietvara jau otro reizi nav spējusi izpildīt vienu no pašvaldības autonomajām funkcijām – nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) šodien speciāli sasauktā preses konferencē skaidroja, ka pēdējos astoņus mēnešus VARAM ir uzstājīgi vērsusi Rīgas domes uzmanību uz pārkāpumiem sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma nodrošināšanā galvaspilsētas teritorijā.

“Šo astoņu mēnešu laikā Rīgā jau otro reizi iestājusies ārkārtējā situācija un pašvaldība nav pildījusi savas likumā noteiktās funkcijas. Rīgas domes darbība ir ne tikai nelikumīga, bet tā arī ir neatbilstoša sabiedrības interesēm un veicina tās neuzticību vietējo pašvaldību spējai strādāt likumīgi un vietējo iedzīvotāju interesēs kopumā,” norādīja ministrs.

Reaģējot uz Rīgas domes nespēju risināt atkritumu apsaimniekošanas jautājumus, VARAM vairākkārt vērsusies domē ar pieprasījumiem sniegt skaidrojumu, kā šo situāciju plānots risināt, taču atbildes pēc būtības netika saņemtas, skaidroja Pūce.

“Konstatējot demokrātijas un tiesiskuma apdraudējumu, man ir pienācīgi jāreaģē un šāds apdraudējums jānovērš,” ministrijas lēmumu rosināt Rīgas domes atlaišanu skaidroja Pūce.

Viņš informēja, ka VARAM ir izstrādājusi likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, kurš šodien tiks izsūtīts saskaņošanai, lai pēc tam to iesniegtu izskatīšanai Ministru kabinetā.

Par Rīgas pašvaldības ārkārtas vēlēšanu datumu likumprojektā noteikts 2020.gada 29.februāris, bet atkarībā no Saeimas lēmuma tas var tikt precizēts, piebilda Pūce.

Līdz jaunā domes sasaukuma pirmajai sēdei likumprojekts paredz Rīgas domē iecelt pagaidu administrāciju. Kā skaidroja Pūce, tādējādi pagaidu administrācija galvaspilsētu varētu vadīt aptuveni divarpus mēnešus.

Kopumā likumā “Par pašvaldībām” vietvarām ir noteiktas vairāk nekā 20 autonomās funkcijas, un viena no tām ir organizēt iedzīvotājiem komunālos pakalpojumus, tostarp sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, neatkarīgi no tā, kā īpašumā atrodas dzīvojamais fonds.

Tā kā autonomās funkcijas ir nostiprinātas likumā, to nepildīšana ir viens no četriem iemesliem, kas var kalpot par pamatojumu rosināt domes atlaišanu.

VARAM izstrādātais lēmumprojekts sākotnēji būs jāskata Ministru kabinetam, bet pēc tam arī Saeimai. Dome tiek uzskatīta par atlaistu no brīža, kad par to nobalso Saeima.

Saeima, pieņemot likumu par domes atlaišanu, pēc Ministru kabineta priekšlikuma ieceļ attiecīgajā administratīvajā teritorijā pagaidu administrāciju un nosaka, kādā termiņā jānotiek jaunām domes vēlēšanām. Ja līdz kārtējām domes vēlēšanām ir palikuši mazāk nekā 15 mēneši, jaunas domes vēlēšanas nevar rīkot. Kārtējām pašvaldību vēlēšanām jānotiek 2021.gada jūnija pirmajā sestdienā.

Pagaidu administrācija pilda likumos paredzētās domes funkcijas un darbojas līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāk jaunievēlētā dome, paredz likums.

Rīgas domē kopumā strādā 60 deputāti. Pašreizējā sasaukumā domē ir ievēlēti pārstāvji no sešiem politiskajiem spēkiem – partijas “Vienotība”, “Latvijas attīstībai”, “Saskaņa”, “Gods kalpot Rīgai”, Jaunās konservatīvās partijas un nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK.Kopš ievēlēšanas no politiskajiem spēkiem kopumā ir “atdalījušies” astoņi deputāti, kuri tagad domē veido divus deputātu blokus. Neatkarīgo deputātu frakcijā apvienojušies četri no “Saskaņas” izslēgtie deputāti, bet deputātu blokā “Rīgai!” – divi no JKP izslēgtie domnieki un viens no “Latvijas attīstībai” aizgājušais deputāts. Kopā ar bloku strādā arī neatkarīgā deputāte Baiba Broka.

“Nedienas” Rīgas atkritumu apsaimniekošanā sākās šajā vasarā, kad Rīgas dome un SIA “Getliņi Eko” noslēdza 686,3 miljonu eiro vērtu Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas publiskās-privātās partnerības procedūru, par konkursa uzvarētāju atzīstot SIA “CREB Rīga”, ko izveidojuši divi vides pakalpojumu sniedzēji – “Clean R” un “Eco Baltia vide”. Atbilstoši publiskās-privātās partnerības procesam konkursa uzvarētājam no 15.septembra bija jānodrošina Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošana un investīcijas turpmākos 20 gadus.

Tomēr Konkurences padome (KP), pamatojoties uz aizdomām par iespējamu līguma par Eiropas Savienības darbību 102.pantā noteiktā dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas aizlieguma pārkāpumu, ierosināja pārkāpuma lietu pret Rīgas pilsētas pašvaldību un “Getliņi Eko”. Lai lietas izpētes laikā atkritumu apsaimniekošanas tirgū Rīgā saglabātu konkurenci, KP pieņēma lēmumu noteikt pagaidu noregulējumu, kas tostarp aizliedz “Tīrīga” slēgt līgumus ar iedzīvotājiem par atkritumu apsaimniekošanu pēc 15.septembra.

Administratīvā apgabaltiesa 1.oktobrī nolēma noraidīt Rīgas pašvaldības pieteikumu, kurā bija lūgts atcelt KP lēmumu par pagaidu noregulējuma piemērošanu atkritumu apsaimniekošanas tirgū.

Līdz ar to šogad 11.septembrī valdība izsludināja ārkārtas situāciju atkritumu apsaimniekošanas jomā Rīgā, vienlaikus uzdodot domei par pienākumu izsludināt un noslēgt jaunu iepirkumu, atrodot jaunus pilsētas atkritumu apsaimniekotājus.

Tomēr jaunu iepirkumu dome izsludināja vien novembra beigās, pēc tam, kad VARAM bija brīdinājusi, ka var iestāties pamats domes atlaišanai.

Pašvaldība kopš tā brīža apstiprinājusi jaunus saistošos noteikumu un sarunu procedūras rezultātā noslēgusi vienošanos ar pašreizējiem atkritumu apsaimniekošanas operatoriem, kas paredz sadarbību turpināt arī pēc 11.decembra, kas beigsies izsludinātais ārkārtējās situācijas risinājums.

Tomēr 3.decembrī valdība lēma ārkārtas situācijas regulējumu pagarināt, norādot, ka, neraugoties uz sarunu procedūru, operatori nav noslēguši jaunus līgumus ar iedzīvotājiem, tādējādi izvest atkritumus pēc 12.decembra viņiem juridiska pamata nav.

Domes ieskatā, pašvaldība valdības dotās norādes ir izpildījusi un ārkārtējās situācijas regulējuma pagarinājums nebija nepieciešams, taču VARAM ir pretējās domās.

Komentāri (63)

Sskaisle 06.12.2019. 15.08

Esmu par atlaišanu,patiesībā jau sen vajadzēja. Bet – ir jāmaina likumdošana. Tas nav normāli kā Rīga ir izzagta,bet kā mēs redzam, viss ir bijis likumīgi un tikumīgi.

Viss noslepenots, krievu džeki skraida un dod rīkojumus latviešu pakalpiņiem un mēs – nodokļu maksātāji ,kā jau aitas, pat zināt nedrīkstam par cik milhardiem mūs apzog.

Kā ar ieķīlātajām R tramvaja sliedēm, 6milj norvik bankā ,ko tur čomakiem ielika RNamu Apsaimniekotājs?

Jautājumu ir desmitiem,bet kamēr nesēž neviens cietumā ,kamēr nav izmaiņas likumos – pieņemu,ka mums puedāvās tos pašus vēžus citās kulītēs

+4
0
Atbildēt

2

    QAnon > Sskaisle 06.12.2019. 15.56

    Staļinisti, komunisti un rusisti tikai simbiozē ar saviem Vienotības sugasbrāļiem varēja tik vērienīgi zagt

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    lindab456 > Sskaisle 06.12.2019. 17.03

    “Viss noslepenots…”
    Nav saprotama iegājusies kārtība, kura sen jau tiek pieņemta kā norma, ka RD kapitālsabiedrības drīkst noslepenot un nesniegt pieprasīto informāciju tās patiesajam īpašniekam, kas ir Rīgas pilsētas iedzīvotāji, uz kuru maksājumiem tās pastāv vai, piemēram, RNP gadījumā – dzīvokļu īpašniekiem.
    Esošā situācija, kas ir izveidojusies RD, ir pretēja jebkādiem loģikas likumiem – partiju atkritēji ir tie, kas tur “zelta kārti” un diktē noteikumus, turklāt, apzinoties savas veiksmes īslaicīgumu.

    +4
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > lindab456 07.12.2019. 08.45

    Es joprojām domāju,ka saskaņa jau tikai aizgāja pa taciņu ,kuru iestaigāja latviskās partijas.

    Ir jau ļoti ērti un efektīgi visu nogrūst uz” sliktajiem” krieviem un kremli,bet tas izdevīgi ir tikai un vienīgi latviskajai varas elitei – tai,kuras pamatu veido čekistu- komunistu identitāte

    +2
    -2
    Atbildēt

    2

    QAnon > Sskaisle 07.12.2019. 10.13

    Lai tev mēle nokalst komunistu cūku un čekas pidarasu, LC, kas izauklēja čekas kurmi, Bordānu, saukt par latvisku partiju! Katrs izdzimtenis, kurš par viņiem ir balsojis, ir atbildīgs par visu negatīvo, kas notiek valstī, un ja tas pamanīsies nosprāgt pirms laika, atbildība būtu jānes visiem viņa pēcnācējiem.
    Vienotība, kas pēc savu čekas kuratoru rīkojuma izgādāja Saeimas ģenerālsekretāres amatu čekas viķirānei: PSKP, LC, LPP un PLL, biedrenei, Pētersonei, ir uzkrāvuši uz sevi arī visus LC pastrādātos noziegumus: tautas mantas desmitiem miljardu apmērā izdalīšana komuņjagām, čekistiem un bandītiem, Ordas orku apdāvināšana ar dzīvokļiem, 100 000 krievu militāristu atstāšana Latvijā, kopā ar visām ģimenēm, PL “0” varianta pieņemšana, vērtīgā militārā objekta, Skrundas lokatora, demonstratīva uzspridzināšana, lai tas noteikti netiktu NATO rokās un vēl daudz cita, par ko varam tikai iedomāties.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    lindab456 > Sskaisle 07.12.2019. 11.07

    Ko var gribēt – Rīgas kopprodukts ir ilgstoši pārdalīts savējiem – pēc partijas piederības, kas lielā mērā sakrīt ar padomju periodā iepludināto migrantu – to, kas NEVĒLAS mainīties, interesēm un vajadzībām.
    Ušakova varas koncentrācija kapitālsabiedrībās bija novesta līdz absurdam, par jebkuru sīkumu vienīgais, kurš varēja sniegt atbildi, bija galvaspilsētas mērs. Šī iedibinātā kārtība, vienkārši, sevi izsmēla, arī ekonomiski. Demokrātiskā valstī, pie demokrātiskām vēlēšanām šādu autoritāru modeli ir neiespējami ilgi uzturēt, tas ir arī jautājums par atklātību un varas pērkamību.

    +2
    0
    Atbildēt

    2

    Sskaisle > lindab456 07.12.2019. 12.43

    Linda, es cenšos saprast – mēs visi redzam,ka notiek korupcija,valsts līdzekļu izšķērdēšana ka nodokļus maksā tikai nabagi,ka plaisa starp bagātajiem un nabagiem proporcionāli padziļinās politiķu solījumiem to novērst. Kāpēc tā notiek? Mana atbilde ir tāda,ka tāpēc,ka mēs – sabiedrības vairākums nespējam ietekmēt varas eliti. Tā rīkojas tikai un vienīgi savās interesēs.
    Arguments,ka mēs tādu saeimu ievēlam sen vairs nedarbojas,jo jau sen sabiedriskos medijus ,nerunājot nemaz par privātajiem,kontrolē tā pati varas elite.
    Pirmkārt viņi ir sev pakļāvuši patiesību un to izmanto tikai savās interesēs.
    Un saskaņa ar ušakovu to dara tikai krieviskāk kā mūsu latviešu partijas

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    lindab456 > Sskaisle 07.12.2019. 14.41

    “Tā ietekme bija visu laiku! Nekas negāja tā, kā vajag. man bija tik grūti to izturēt… Man tepat augšistabā ir visu tā laika (Augstākā padomes) stenogrammu grāmatas, apkopotas lielās bībelēs… Mēs tur strādājot bijām vienkārši nosvīduši. mani jau neapmierināja kā tur gāja tā lieta, bet ko lai dara – kaut kāds Cālītis pret kompartijas (biedriem) – viņi visi tur savā starpā ir pazīstami, Latvija taču ir maziņa, visi ir gandrīz pazīstami, kas kaut kur strādā, kas arī bija iekļuvuši Saeimā.” I. Cālītis par laiku Godmaņa valdībā. Intervija, IR, 29.11.19.
    Domāju, ka atbildes ir tajā, kā tika rakstīti likumi.
    G. Bērziņš (NA) lobējot likumu RS (S, GKR) – ka par trolejbusu atsaitēm atbild ēkas īpašnieki (!?) , ieliek pēdējo ķieģeli RC pārņemšanā – visi laimīgi, izņemot īpašniekus.
    VID auditu (V), RDIP (S, GKR) piedziņas ķēdes reakcija, kas baro administratoru – tiesu izpildītāju (!) dibinājumu + valsts kasi ir īsta perpetuum mobile. Plus no valsts peļņā izdzītie cilvēki, jo esošā kārtība neparedz un nepieļauj iespēju atmaksāt uz vietas strādājot. Valsts, kas rēķinās ar nelaimīgi izdzīto pilsoņu pārskaitījumiem (20-30%).
    Īpašs žanrs ir sarakste ar valsts, pašvaldību institūcijām un tiesvedība.

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > lindab456 08.12.2019. 09.05

    Linda, vakar noskatījos ltv1 Dzimtas koks par Cālīšu dzimtu – tāds iespaids,ka NA kontrolētais ltv1 taisa spirituālus mazohisma seansus latviešu tautai – zombē par pienākumu būt cietējiem un upuriem,nevis atbildību uzņemties spējīgiem,kritiski domājošiem un saimniekiem savā valstī. Kaut ko tik drūmi nejēdzīgu nebiju gaidījusi….kā interesēs tas ir ? – latvietis kā mūžīgais cietējais – zaudētājs? Kura tauta savos sabiedriskajos medijos vēl laiž tādu indīgu ,saknes iznīcinošu propagandu?

    +2
    0
    Atbildēt

    2

    QAnon > Sskaisle 08.12.2019. 10.35

    Neesmu manījis gan, ka kāds no NA būtu krievu bandītu un čekistu orālās vagīnas, līdzīgi Zatļeram un Dombrovskim, un es nespēju aptvert, kā tautas kultūrvēsturisko identitāti varētu nodrošināt piedalīšanās Putina galma pederastu, čekistu, krievu bandītu un mauku “Jaunā viļņa”ballē, vai sēžot čekistu ložā, arēnā “Rīga” ar uzmauktu klauna tērpu mugurā un čekista īkšķi pakaļā? Janīna Kursīte-Pakule, kas nopietni pievērsās latviešu kultūrvēsturiskai identitātei, kā reiz no tev, krople, nīstās NA.
    Kontrabanda uz Austrumrobežas – tas nav nekāds “kopējs krievu un latviešu bizness”, tas ir Krievijas organizētās noziedzības un FSB rūpals, ko pēdējos gadus apkalpoja noziedznieku un ienaidnieku ieliktie: saskaņietis Kazlovskis un Krievijas kara skolas absolvents Garbars. Pirms viņiem bija līdzīgi noderīgi iekšlietu ministri, kā Čevers, Trulais, Jaundžeikars, Godmanis, Mūrniece, bet robežu “sargāja” LC ieliktā Krievijas militārpersona, Dāboliņš.
    Ja ar “latviešu kontrabandistiem” domāji: LC, DPsaimņieks, LPP, ZRP un Vienotību, tad viņu loma bija tikai iznākt uz skatuves un norunāt “кушать подано”. Vienīgie nozīmīgie dalībnieki bija “cilvēks valsts” (Godmaņa terminoloģija), Vaškēvičs, kuru mūsu prokremliskie varturi ne par ko negrib redzēt aiz restēm un viņa čoms Marjans Burijs.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lindab456 > Sskaisle 08.12.2019. 13.31

    Vai var pārmest vecajiem disidentiem un cik var prasīt no viena cilvēka? Tai pat laikā gribam sadzirdēt skaidru atbildi. Dombura diskusijas gala jautājums, līdzīgi citām intervijām un diskusijām par tēmu, ir par vainu un atbildību un arī par ietekmi šodien. Uz ļodzīgiem pamatiem ēku neuzbūvēt!
    Cits piemērs ir ar kolaborācijas mantojuma fronti, kas ir monolīta un ‘cieti’ uztur savu līniju.

    Runājot par iespējamām vēlēšanām Rīgā. Rīgas situācija ir komplicēta, jo savieno “dzīvu” okupācijas mantojumu ar nacionālo un kolaborācijas jautājumu, plus aktuālā ģeopolitika. Ilgu laiku risinājums ir saskatīts problēmu nekustināšanā, ļaujot tām atmirt dabiskā ceļā. Noslēdzas 30 gadu posms un, izrādās vecās problēmas ir radījušas jaunas problēmas. Gads stagnācijas, varbūt, kādam ir devis politisko kapitālu vai atelpu, bet pilsētai kopumā tas ir atkritiens laikā. Arī izmeklēšana nav devusi gaidīto.
    Tomēr paļaujos uz cilvēku spēju mainīties un mācīties no kļūdām un domāju, ka jebkura kustība ir iespēja.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > lindab456 07.12.2019. 12.51

    Rīga ir slāviskota, krieviska impērijas nomales pilsēta, cenšos par to nedomāt,bet sirds asiņo redzot vēsturiskās ēkas,kuras tiek dedzinātas,nojauktas,iznīcinātas

    Levits runā par solidaritāti ….vakrdien LTV panorāmā rāda,ka vilciens vairs nepiestās Milzkalnes un citās mazās stacijās, cilvēki netiks uz darbu un skolu.
    Mēs zinam ,ar kādu degsmi LDZ iznīcina kultūrvēsturisko mantojumu – dzelzceļa staciju ēkas utt. – un tas viss uz tā fona,kad paši LDZ darbinieki algās un prēmijās saņem miljardus. Kaut vai bērziņa un co atlaišanas pabalsti….par ko…par to,ka vilcienu satiksmi padara dārgāku,nepieejamāku,ka iznīcina vēsturisku mantojumu?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 08.12.2019. 09.52

Zane,kāpēc nils ušakovs un andris aneriks briselē bauda EP deputātu privilēģujas,kaut kādā mērā lemj mūsu lilteņus,nevis izcieš tiesu procesus,kuros tiktu tiesāta viņu bezatbildība Rīgas izsaimniekošanā?
Kā es noprotu no mediju ziņotā – oligarhiem veltītais tīrrīgas projekts, visas nernormālās algas partijas biedriem , Barona ielas iznīcināšana, visa RS un RŪ un RNA afēras ir tieši šo kungu tiešā arbildība

Kāpēc viņi nav pirmstiesas izmeklēšanas kamerā,bet sēž briselē?

+3
-1
Atbildēt

2

    QAnon > Sskaisle 08.12.2019. 10.43

    Dombrovskis Briselē, viņi Briselē. Būs Dombrovskis cietumā, arī viņi būs. Ja Dombrovskis, Junkers un Tusks būs uzmaukti uz mietiem “Vecā tirgū”, arī tie abi nekur neliksies.
    Abi šie “kungi” ir pelnījuši visbargākos sodus, tikai viņus vienus pašus nevar notiesāt, jo tas nebūs taisnīgi.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    kolpants > Sskaisle 10.12.2019. 13.34

    ну может дело в том, что у Ушакова даже нет статуса обвиняемого или персоны, против которого начато уголовное дело?
    А тут уже два варианта:
    1. не могут доказать,
    2. нечего доказывать.
    Какой вариант вам ближе к душе, решайте сами.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Skaisle > kolpants 10.12.2019. 16.24

    mediji ziņo , ka ušakovs bija kapitāldaļu turētājs – alga milzīga – atbildība – 0

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > Skaisle 12.12.2019. 09.16

    Ушаков всего-лишь успешно использовал то, что делали и латышские партии во власти. Понаставляли везде в советах своих ставленников – зарплаты в тысячах, ответственность 0. Чуть какие разборки-а мы совет, мы ничего не решаем, мы только советуем.
    Сейчас вот под шумок с Лембергом государство себе и рижский порт заберет. Вы что, действительно верите, что там в советах будут не политические выдвиженцы и они будут за что-то реально отвечать?

    Так что не вижу повода в чем-то винить Ушакова. Поэтому для русских и призывы такие неубедительно выглядят: не голосуйте за провосточного вора и бездельника Ушакова! Голосуйте за наших прозападных воров и бездельников! Они правильные!
    Обалденный аргумент-они идеологически правильно воруют!

    0
    0
    Atbildēt

    1

    lindab456 > kolpants 12.12.2019. 12.37

    Atšķirības ir fundamentālas. Ušakova mērija izcēlās ar to, ka varas piramīdas “ievāktie mesli” kalpoja politiskiem mērķiem, visu municipalitātē dzīvojošo maksājumi tika pārdalīti valdošā politiskā spēka elektorāta piebarošanai vai uzpirkšanai un politiskai aģitācijai. Pie šāda modeļa demokrātiskas vēlēšanas ir zem jautājuma zīmes.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > lindab456 12.12.2019. 12.49

    Ежегодная раздача миллионов по партиям власти в Сейме-это не то же самое по сути? Подкармливание своих?
    “Свои” самоуправления получают больше финансирования и прочей поддержки, предложения оппозиции блокируются только потому, что это предложения оппозиции.
    В министерских закупках выигрывают фирмы приближенных.
    Все один в один, только масштабы еще больше.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    lindab456 > kolpants 12.12.2019. 13.13

    Vienīgi un tikai RD piekopj politiku, kas šķeļ un šķiro pensionārus pēc pilsoniskās piederības, uzdāvinot papildus 10 gadus brīvbiļetei sabiedriskajā transportā.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > lindab456 12.12.2019. 15.04

    Я так понимаю, это такая манера ведения дискуссии, когда вместо ответа на претензию просто выдвигается новая претензия? Или согласны по поводу политики правящих партий?
    Мне вот интересно, а в чем разделение, или сегрегация, как сейчас модно говорить? Разве это проблема российского пенсионера, что там пенсионный возраст раньше? Или латвийского пенсионера так глубоко оскорбляет, что в другой стране пенсионный возраст раньше?
    С таким же успехом можно заявить, что разный размер пенсий из-за странностей пенсионной системы Латвии тоже разделяет пенсионеров.

    Да на самом деле, особенно в Латгалии, должны молиться за то, что многие тысячи взяли российскую пенсию! Они же сняли многомиллионную нагрузку с латвийского бюджета! А так бы сидели на крохотных латвийских пенсиях, постоянно бы требовали соцпомощь с самоуправления.
    Плюс они выпали из потенциальных избирателей неправильной партии ЦС, так как или отказывались от латвийского гражданства или с неграждан переходили в российское. Живут в Латвии, получаемые из России деньги тоже тратят в Латвии!

    0
    0
    Atbildēt

    1

    lindab456 > kolpants 12.12.2019. 17.06

    Vaina, protams, nav pensionāros un pensionēšanās sistēmā, bet politiķos, kas pieņemot lēmumus tik jūtīgā jautājumā, neizvērtē visus aspektus vai, tieši otrādi, izvērtē tos un izmanto sava politiskā kapitāla audzēšanai.
    Šāda vienas grupas “piebarošana” šķeļ sabiedrību kopumā, rada neizpratni un aizvainojumu. Pastāv arī tāda lieta kā negodīguma un netaisnīguma piegarša, kad netiek respektēti visi pašvaldības vēlētāji, kas pārstāv visu politisko spektru, un viņu maksātie nodokļi tiek virzīti varas partiju politiskās reklāmas un vēlēšanu kampaņas apmaksāšanai.
    Cik zināms, arī RD kapitālsabiedrību konsultanti savas politiskās simpātijas izrāda konkrēti kapitālsabiedrības pārvaldošajam politiskajam spēkam. Arī attiecībā uz RD miljonu iepirkumiem un favorītfirmām medijos ir pietiekami izskanējusi informācija.
    Krievijas pensionāri Latvijas vēlēšanās, protams, nepiedalās, bet krievu kopiena ir pietiekami noslēgta un solidāra un tie, kas balso ir ieinteresēti esošo privilēģiju uzturēšanā.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > lindab456 13.12.2019. 08.46

    Šāda vienas grupas “piebarošana” šķeļ sabiedrību kopumā, rada neizpratni un aizvainojumu.
    Я так и не услышал конкретный ответ, чем там местного пенсионера оскорбляет тот факт, что другой пенсионер раньше вышел на пенсию? Ну так может пусть тогда местный пенсионер обижается на местную власть? Или это просто зависть?
    А если местный гражданин пенсионер всю жизнь отработал, например, в Елгаве, и переехал в Ригу после выхода на пенсию, по логике, это вас тоже оскорбит? Он же не работал всю жизнь на благо Риги, а тут приехал и пользуется всеми благами!
    Ну так предложите через свою партию какое-нибудь условие, например, “проживание в Риге не менее 15 лет для получения права бесплатного проезда для пенсионера”. Но нет, вы просто хотите отнять льготу у другого, чтобы вашему не так обидно было!

    Arī attiecībā uz RD miljonu iepirkumiem un favorītfirmām medijos ir pietiekami izskanējusi informācija.
    И эта информация ничем не отличается от информации о госзакупках. Или что позволено Цезарю, не позволено быку?

    Ну вас же не смущает, что те латыши, которые воевали на стороне СССР в войне, сейчас ничего дополнительно не получают, а бывшие легионеры получают как политрепрессированные? А среди лесных братьев многие были не идеологические противники советского строя, а просто прятались, боясь репрессий за службу в легионе.
    Хотя может и тех латышей принудительно призвали в армию СССР? Но вы почему-то не считаете, что это как-то разделяет пенсионеров. А по факту -разделяет! Но так как лучшие условия у ваших пенсионеров, это вас абсолютно устраивает.
    Но как только вдруг у кого-то оказались лучше условия, это, видите ли, разделяет!
    Кстати, это чисто совковый подход-давайте не сделаем всем хорошо, как у лучших, а давайте всех снизим до худших. В простонародье это и называется проще-зависть.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    lindab456 > kolpants 13.12.2019. 11.54

    Jautājums ir par pašvaldības visu veidu ieņēmumiem un resursiem, kas tieši vai pastarpināti (ziedojumi no konsultantu algām utt.)ilgstoši, vairāk kā 10 gadu garumā atklāti un slēpti, bet ciniski jebkurā gadījumā, tiek izmantoti vienas politiskās partijas politiskā kapitāla audzēšanai, tādejādi, kropļojot demokrātiju un vēlētājos veidojot bezcerību un neticību demokrātijas institūtam kā tādam.
    Par kādiem mūsu/jūsu pensionāriem runājat? Pilsonība ir katra privāta izvēle un Latvijā pilsonības piešķiršana ir atvērta un tik lojāla, cik vien iespējams, un šobrīd burtiski uz paplātes tiek pienesta. Līdzīgi kā 90-tos mikrorajonos pienesa privatizācijas zemesgrāmatas. Stāsts par sirmgalvju valodas grūtībām ir izsmelts, šobrīd 55-gadniekam pirms trīsdesmit gadiem bija 25 gadi.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > lindab456 13.12.2019. 16.58

    Ответа, чем унижает одних пенсионеров скидки другим, я не услышал. Как и ответов на вопрос о пенсионере, который приехал в Ригу

    Все остальное-общие слова, которые точно так выставляются и к государству.

    0
    0
    Atbildēt

    2

    lindab456 > kolpants 13.12.2019. 17.27

    Par pazemojošo attieksmi un sajūtām varu dalīties privāti. Kad mana mamma, kas visu savu darba mūžu ir atdevusi Rīgai, bet pēdējos gados ir pārcēlusies uz dzīvi laukos, jo Rīga nav pensionāriem piemērota dzīvesvieta, – iebrauc Rīgā, lai aizietu uz kapiem, viņa tiešām iet ar kājām. Un tā ir apzināta izvēle un attieksme pret pilsētu, kas nav draudzīga pret tās iedzimtajiem un savas valsts iedzīvotājiem.
    Kontrastam ikdienas aina no dzīves ar 55- gadīgām pensionārēm, kas burtiski “ieņem’ autobusu pīķa stundā, lai dotos uz dārziņiem.

    0
    0
    Atbildēt

    2

    kolpants > lindab456 16.12.2019. 10.34

    А если места займут 65-летние, претензий нет? То есть все-таки основой фактор возмущения -что это русские пенсионеры?
    Вы так и не ответили-что делать с тем пенсионером латышом, кто приехал в Ригу жить на пенсию, а до этого жил, например, в Талси.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lindab456 > lindab456 17.12.2019. 08.46

    Atvaino, kolpant, necerēju sagaidīt atbildi. Par 65-gadīgo krievu pensionāru brīvbiļetēm runāt ir – kā būtu, ja būtu līmenī, jo nav jau.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lindab456 > kolpants 14.12.2019. 02.22

    Ziniet, Kolpant, kas būtu godīgi – vienkārši nepieņemt šādas politiskas dāvanas un atteikties no privilēģijām. Kur aitas, tur cirpēji un, kur ir cilvēki, kas ir gatavi iemainīt pārliecību pret labumiem un piedalīties politiķu manipulācijās, tur arī šādi politiski darījumi ir iespējami. Zināmā mērā Jums ir taisnība – pieņemot šādas negodīgas dāvanas, dāvanu pieņēmējs kļūst līdzatbildīgs.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > lindab456 16.12.2019. 10.35

    Предложите легионерам и лесным братьям отказаться от привилегий. А то все ваши предложения какие-то кособокие все.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    lindab456 > kolpants 17.12.2019. 08.57

    Tas ir cieņas apliecinājums – piešķirt atvieglojumus un apbalvojumus savas valsts brīvības cīnītājiem un disidentiem, cilvēkiem, kas ir atraduši sevī spēkus un motivāciju, veltīt sevi tautai un valstij, arī grūtos un bezcerīgos apstākļos. Tā ir arī vispārpieņemta kārtība un norma.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > lindab456 18.12.2019. 12.10

    То есть принудительно призванные легионеры были борцы за свободу? А если бы их принудительно не призвали? Не боролись бы?
    То есть значит, были плохие оккупанты, и хорошие. Кому-то повезло быть на стороне хороших оккупантов
    А почему бы им в знак солидарности не отказаться от всех привилегий? Мол раз все равно боролись за оккупантов, так откажемся?
    Хотя я понял главную идею. Другие пусть в знак солидарности отказываются. А мы-мы не дураки, не будем.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    lindab456 > kolpants 19.12.2019. 13.28

    Droši vien esat dienējis padomju armijā, ko Jūs domājat ar – iesaukums piespiedu kārtā? Dienests kara apstākļos, okupētā zonā – vienmēr ir obligātais un privātais aspekts. Bet tas ir pārāk plašs temats un prasa dzirdīgas ausis. Jūs cenšaties salīdzināt karavīrus-veterānus ar priviliģētiem citvalstniekiem, civilistiem. Jāatzīst, ka šī saruna iet uz riņķi, sāk atgādināt troļļa barošanu. Lai veidotos dialogs, ir jāatsakās no demagoģijas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 07.12.2019. 08.51

Izcili aizkustinoši kā mēs aizgājēju Maestro Jansonu saucam par Savējo,par Latvieti.

Vienlaicīgi – LB sejai izvēlamies Kazāku,jo tepat pa finanšu dubļiem vārtījies,nevis Cērpu,kura priblēma lūk – pārāk ilgi prom no Latvijas bijis un nav droši,ka klausīs partijnieku pavēlēm. Algas samazinās un nez ko vēl sadomās….

Skumji un bezcerīgi ,protams.

Esmu par RD atlaišanu,bet par noziedznieku nr 1 uzskatu mūsu politisko eliti ,kas latviešus novedusi līdz iznīcībai,kas ar likumiem bruģēja ceļu tam,ka Saskaņa nesodīti drīkstēja Rīgu izsaimniekot un izpārdot tam pašam kremlim,ar kuru mūs baida katru dienu

+3
-2
Atbildēt

1

    zanE. > Sskaisle 08.12.2019. 01.28

    ….Skaisle, Tu allaž mēdz izteikties skarbi un tieši pierē, bet…šoreiz Tu vispārini un prasi kolektīvo atbildību….nē, par Ušakova visatļautību atbildīgs ir nespējnieks Gerhards no NA un viņa “īstlatviešu” branža….kurš/i gadiem pievēra acis un izlikās neko nemanām Rīgas domē, par Ušakova atļauju pie kādas ēkas pieskrūvēt piemiņas plāksni, Nilam tika piedots viss….arī Pūce veselu gadu spēlēja aklās vistiņas, līdz kauliņi uz šaha galdiņa tika sabīdīti pareizā secībā….
    …vai ārkārtas vēlēšanas kaut ko spēs mainīt?….neeezinu, nav ticības, ka ievēlētie spēs vienoties un nepadosies naudīgu amatu vilinājumam….jau šobrīd pārbēdzēju tur vesels bars….jābūt pašnāvniekam, kurš uzņemsies to midzeni sakārtot – vieglas dienas to negaida….izzagts, izlaupīts, ieķīlāts, izpārdots….ielikteņu un “konsultantu” pilnas malas, kā Tev šķiet, tie ar dedzību metīsies pie godīga darba?….
    ….pirmais, kas būtu jāizdara – skaidri un nepārprotami jāpieņem likums, ka sabiedriskā transporta brīvbiļetes un atlaides pienākas pensionāriem, kuri sasnieguši Latvijā(!) noteikto pensionēšanās vecumu, ir jāizbeidz diskriminācija….vai vispār ir kāda joma, kura nebūtu jāsakārto?….bērnudārzi, skolas, daudzbērnu ģimenes, apsaimniekošana, transports, ielas, tilti, investīciju piesaiste….baisi kļūst – domājot, par ko pārvērsta mūsu valsts galvaspilsēta….
    ….2017.gada Ušakova uzvara vēlēšanās ir uz ZZS sirdsapziņas – viņiem nebija ne vēlmes, ne patiesas idejas, lai sakārtotu Rīgu….Rīgā nav viņu elektorāts, ZZS piedalīšanās RD vēlēšanās bija apzināta rīcība, lai atņemtu balsis pārējām latviskajām partijām…tā teikt – draudzīga izpalīdzēšana senajiem sabiedrotajiem saskaņiešiem…
    ….atliek cerēt, ka latviešu tantiņām, kurām bija tik mīļš Ušakovs par tramvaja biļeti – beidzot būs atvērušās acis….jālūdz pensionāru bērni un mazbērni – stāstiet, runājiet ar saviem vecīšiem, neļaujiet sastrādāt kārtējās muļķības….esiet paši gudri un atbildīgi par savām mājām, par savu pilsētu, par saviem bērniem….

    +3
    0
    Atbildēt

    6

    QAnon > zanE. 08.12.2019. 07.27

    Nespējnieks Gerhards? Jāatgādina, kā čeka sava kājslauķa, bankrotējušā politiķa, uzņēmēja, cilvēka un vīrieša, Savicka apteksnes Dombrovska personā izrēķinājās ar Grendes kundzi par to, ka viņa atbrīvoja no direktora amata sodomītu Žagaru, par Operas līdzekļu izvazāšanu. Ja Gerhards būtu nopietni vērsies pret kremļa zagļu un žuļiku un slepkavu un pedofīlu pārstāvošo SC, jādomā, mazākais Solncevas stipendiāta, saskaņieša Kazlovska, vadītā IeM pret viņu būtu safabricējusi tādas lietas, ka viņš 5 gadus tupētu ķurķī, ja jau čeka ar tādu degsmi metās atriebties par savu sīku. stukačoku.
    Nekas Latvijā pats no sevis nemainīsies. Ir cerība uz sabiedrotiem ASV, ka viņi beidzot izlems, ka pienācis laiks Latvijā, kas ir nopietns drauds NATO valstu drošībai, ieviest kārtību, iesākumā nogādājot uz Guantanamo JV un tās kroplās indīgās atvases: Par(OIK) un Jauno Kompartiju, kopā ar viņu Saskaņas paģeļņikiem, vai Pilsoņu, vai klanu karš Krievijā, kad čekistiem vairs nebūs iespēju turēt varu Latvijā un manis minētie noziedznieki un ienaidnieki pamuks kā prusaki pa visām šķirbām, ka nāksies veikt nopietnu dezinsekciju, tomēr, iespējams, ka čekisti ievērojamu daļu no viņiem, kā liekus lieciniekus pagūs aizsūtīt pie staļina.
    Nekad neaizmirsīšu video, kā kremļa draudziņu Huseinu vilka no bedres laukā, būtu interesanti paskatīties, kā tas notiktu ar uzpūtīgo purnu, kolorado lenteni Dombrovski.
    Saeimas ārkārtas vēlēšanas nedos neko, mums jau bija pieredze, kā vienus prokremliskos izdzimteņus, LC/LPP, nomainīja Zatļera banda, tādi paši kropļi. Pat ja neviens no esošiem deputātiem vairs nevarētu balotēties, čekai jau ir gatavībā kāds desmits jaunu parķiju (varianti: LPP, ZRP, JKP) un “saulvežu”, kas ar čekas algotu propagandonu gādību tiktu nākamā Saeimā, kā tas parādījās pēdējās vēlēšanās.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    QAnon > zanE. 08.12.2019. 08.45

    “ZZS piedalīšanās RD vēlēšanās bija apzināta rīcība, lai atņemtu balsis pārējām latviskajām partijām…tā teikt – draudzīga izpalīdzēšana senajiem sabiedrotajiem saskaņiešiem…”
    —————–
    Varbūt tomēr žurnaļjugu – politmauku, kas pēc savu čekas saimnieku rīkojuma demonizēja latviskās: NA un ZZS, un visādi slavēja noziedzniekus un ienaidniekus, vaina? Varbūt drīzāk Vienotība ar Bordāna grupējumu piedalījās vēlēšanās, lai latvieši netiktu pie varas Rīgā?
    Neko nezinu par sabiedrotiem, ZZS/SC, bet ZRP ar SC gan bija izveidota koalīcija Saeimā, ko izjauca Olšteina sirdsapziņas sešinieks. Taisni brīnums, ka Vienotība toreiz tai koalīcijai nepievienojās, jo intelektuāli, ideoloģiski un tikumiski viņi bija tādi paši.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    kolpants > zanE. 10.12.2019. 13.38

    ….2017.gada Ušakova uzvara vēlēšanās ir uz ZZS sirdsapziņas – viņiem nebija ne vēlmes, ne patiesas idejas, lai sakārtotu Rīgu….Rīgā nav viņu elektorāts, ZZS piedalīšanās RD vēlēšanās bija apzināta rīcība, lai atņemtu balsis pārējām latviskajām partijām
    То есть это не НЕ виновато, которое ничего не смогло предложить потенциальному избирателю, а СЗК виноват, что голоса украл)) То есть, по вашему, латышский избиратель настолько тупой?
    Ну тогда я не удивлюсь, что следующее предложение будет отменить выборы, потому что избиратель тупой, не знает, за кого правильно голосовать, только все портит.
    Хотя.. теперь понятно! История успеха под предводительством НЕ-все для того и сделано, чтобы тупые избиратели продолжали уезжать! А когда их останется еще меньше, можно будет сказать, что выборы экономически не выгодны!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > zanE. 08.12.2019. 08.50

    Ai,Zane… gada beigās gribu atdot visas bibliotēku un draugu aizdotās grāmatas. Dzeru otro rīta kafiju,lai “tiktu galā” ar rakstnieku savienības izdotā konTeksta numuru lasīšanu. Secinājums ir gauži bēdīgs – absolūts intelekta,radošās kapacitātes trūkums.
    Esmu jau stāstījusi,ka manī attīstās manas omes niķis pierakstīt citātus, gudras domas utt. Tad iedomājies, izlasīt visus gada konteksta izdevumus un neko neizrakstīt,nepiefiksēt. Tik jēla,gļēva atražošana,ka ….
    Vādonis Jānis saka,ka studenti nelasa latviski,ka studenti labāk pārzin svešvalodas kā larviešu valodu.
    Saproti,arī man šogad labākās grāmatas,ko izlasīju bija svešvalodās.

    Mums kā tautai ir amputēta ne tikai sirdsapziņa,bet nu jau arī apziņa.
    Dižais Gēte saka – literatūrš noriets ir nācijas noriets….
    Ko darīt? Sākt sarunāties atklāti. Lūk, intervijā augusta nr8 laidienā Dzintars Tilaks saka,ka intervējot cilvēkus radio lielākā daļa vismaz vienu reizi pasakot,ka domā tā un tā,bet ka atklāti nekad nekadvsavas domas neteikšot,jo tad zaudēšot darbu un iespējas.
    Kas tas ir? Pareizi – tie ir tie paši padomju okupācijas divu patiesību,beztiesiskuma un bezcerības laiki.
    Es cenšos,kaut vai tikai sevis dēļ,bet man ir grūti būt optimistiskai. Man ir pama5s smaidīt un būt omulīgai,bet es tāda spēju būt tikai ar varu sevi uz to spiežot.l

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > zanE. 08.12.2019. 08.59

    Zane,lasīju,ka nākamgad apmēram 20 000 cilvēku pensija būs no 88 līdz 200 eur. Es nebūšu tā,kas šiem nabagiem pārmetīs pārdošanos izdzīvošanas dēļ,ja mums tā pati inteliģence sevi ir pārdevusi pa lēto uzdzīvošanas dēļ.
    NA ir nodevēji,glumi,gļēvi latviskās identitātes un kultūras iznīcinātāji. Varu Visu Svēto priekšā nolikt apsūdzības rakstu ar pantiem un faktiem par to kā NA iznīcinājusi latviešu tautas kultūrvēsturisko identitāti.

    Ja latviskās partijas neapvienosies uz RD vēlēšanām,ja saeima neveidos likumus patiesai korupcijas apkarošanai – tad kremļa – saskaņas vara Latvijā nostiprināsies.
    To saprot visi Jautājums,kuri rīkosies un kā.

    Rīga tv24 nesen NA un zzs atkal sēdēja kopā uz dīvāniņa cieši intīmi apkampušies,labi,ka bučoties nesāka….

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    zanE. > Sskaisle 08.12.2019. 11.11

    – ” Es nebūšu tā,kas šiem nabagiem pārmetīs pārdošanos izdzīvošanas dēļ […]”
    ……………………
    …nē, Skaisle, mūsu cilvēkiem ir jāskaidro, ka viņu pārdošanās par tramvaja biļeti ir pašapmāns….mūsu cilvēki brīvbiļeti iegūst vien ar pensionēšanās vecumu 63 – 65 gadiem….cittautiešiem ir privilēģija šo brīvbiļeti iegūt gandrīz desmit gadus ātrāk (pēc Krievijas likumiem)….kāpēc?….vai tā nav diskriminācija?….jā, mūsu valstī ir biezs slānis ar izdienas pensionāriem – sprauniem, darbaspējīgiem ļaužiem, kuri nodarbināti citās nozarēs….ar tiem ir jārunā, tiem jājautā – vai esi gatavs galvaspilsētu pārdot par tramvaja biļeti?…..
    …ir jāizstrādā kritērijs pensionāru brīvbiļetes saņemšanai un tam ir jābūt atbilstīgam valstī noteiktajam pensijas vecumam….tad nebūs pārdošanās un ietekmēšanas – būs viens likums un viena taisnība….
    …par to esmu rakstījusi visu šeit pastāvošās ir.lv vietnes laiku…nesadzirdēja, negribēja sadzirdēt, krieviešu balsis bija svarīgākas?….
    …var sakārtot sistēmu, kad brīvbiļetnieki brauc noteiktā laika posmā, lai atslogotu sabiedrisko transportu pīķa stundās….var!….bet, kādam tas ir jāgrib….jāgrib sakārtot….

    +3
    0
    Atbildēt

    2

    Sskaisle > zanE. 08.12.2019. 15.55

    Zane!Tu neesi vadījusi stundu klasē, kur ir bērni,kuriem acis mirdz nevis no sajūsmas par skolotja stāstīto, bet no bada. Šo rakstot man acu priekšā ir konkrēts zēns, bet tādi bija katrā klasē 2- 3 .
    Mana mamma ir gudra laba, bet arī viņā ir milzu vilšanās mūsu neatkarībā, mūsu valstī. Nerunājot nemaz par mani. Esmu nikna līdz baltkvēlei un līdz izmisumam.

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    zanE. > Sskaisle 08.12.2019. 16.15

    …jā, Skaisle, Tev taisnība – neesmu vadījusi stundas, kurās būtu sēdējuši izbadējušies bērni….man palaimējās….bija bērni no mazturīgajām un daudzbērnu ģimenēm, bet mums bija lieliska sadarbība ar soc.dienestu…man nebija par grūtu šīs ģimenes apmeklēt mājās, noskaidrot apstākļus, iesaistīt attiecīgos dienestus palīdzības sniegšanā….jāsaka gan, ka tas bija krietni sen, bet tie bija gadi, kad mums visiem klājās smagi…tomēr skolotājs ir tas cilvēks, kurš pirmais pamana problēmu un ja ir vēlme palīdzēt, situāciju spēs risināt….atkārtoju vēlreiz – ja ir vēlme…..

    +1
    0
    Atbildēt

    2

    Sskaisle > zanE. 08.12.2019. 18.27

    Es par skolotāju strādāju 90- gadu pirmajā pusē. Mēs organizējām saldu tēju un maizi brokastīs. Bija kas no tādas palīdzības kautrējās. Tad pusdienās nenormāli rija. Un ne visi tādi nāca no dzērāju ģimenēm. Bija tādas ģimenes, kuras algu iztērēja pirmajā nedēļā. Neprata balansēt ieņēmumus un izdevumus un bija patoloģiski slinki un bija dzērāji un kā bonuss visam – nabadzība
    Vispār. Bija kas nāca uz skolu apčurājušies un bija zēns – 13- 14 gadi ,kurš kakāja biksēs.

    Par mājām. Kas viss nav redzēts. Biju taču deputāte vienu brīdi un vadīju sociālo komiteju. Kā man saka vietējie, tagad esot vēl sliktāk

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > zanE. 08.12.2019. 18.31

    Starp citu, arī skolotāji izdeg. Arī sociālie darbinieki izdeg.
    Nauda pronlēmu risināšanainav, likumi kārtībai netiek ievēroti, algas mazas, bet prasības kā jūra, kā aprijoši jūras viļņi

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lindab456 > zanE. 08.12.2019. 12.34

    Kad pirms gadiem pieciem par Krievijas pensionāru brīvbiļetēm ieminējos Krustpunktos, atbilde no RD puses tika pārcelta morāles kategorijās – mēs pensionārus nešķirojam! Bija jānokaunas par to, ka mani vecāki, kas savu darba mūžu ir nodzīvojuši Rīgā un šobrīd pārcēlušies ārpus pilsētas, sabiedrisko transportu Rīgā izmanto par pilnu samaksu, kamēr turpat brauc dotēts pensionārs no 55 g. un, iespējams, mazāka vecuma.
    Būtiski, ka šobrīd par to varam runāt un runājam racionālās kategorijās.

    +3
    0
    Atbildēt

    3

    Sskaisle > lindab456 08.12.2019. 15.59

    Linda, vai nav tā, ka bezmaksas biļetes ir saskaņā ar līgumu ar Krieviju par karaspēka izvešanu, ko arī paši latvieši organizēja

    +1
    -2
    Atbildēt

    3

    QAnon > Sskaisle 08.12.2019. 19.03

    “Paši latvieši”, tā bija čekas kurmja Bordāna parķija, LC, par kuru jums, morāliem kropļiem, rokas vajadzēja noraut.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lindab456 > Sskaisle 08.12.2019. 23.36

    Sskaisle, vai pastāv iespēja iepazīties ar līguma tekstu? Bet attiecībā uz jautājumu, domāju, ka tās nav vienīgās privilēģijas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > Sskaisle 08.12.2019. 16.04

    …nē, tam ar starpvalstu līgumu par Krievijas pensionāriem nav ne mazākā sakara….katra pašvaldība izstrādā savus noteikumus un sociālo programmu….arī pirms Ušakova bija atlaides, bet tās netika pārvērstas par vēlētāju balsu pirkšanas sistēmu….

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > zanE. 08.12.2019. 18.31

    Nu tad lūdzu ….te mēs esam…. kremļa kalpi

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kolpants > lindab456 12.12.2019. 15.08

    Bija jānokaunas par to, ka mani vecāki, kas savu darba mūžu ir nodzīvojuši Rīgā un šobrīd pārcēlušies ārpus pilsētas, sabiedrisko transportu Rīgā izmanto par pilnu samaksu, kamēr turpat brauc dotēts pensionārs no 55 g. un, iespējams, mazāka vecuma.

    И?
    Этот 55летний пенсионер тоже всю свою жизнь мог отработать в Риге. И если ваши родители теперь решили налогами из своей пенсии поддерживать местное самоуправление, то почему у них должны сохраниться льготы? Если вы не в курсе, то часть подоходного налога идет в бюджет того самоуправления, где человек задекларирован.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    QAnon > lindab456 08.12.2019. 14.21

    Ieminējies Krustpunktā, tas ir labi, tikai vajadzēja rēķināties, ka Tomsona un Liniņa bargās krievenes arī noklausās raidījumu un viņām noteikti nepatiktos, ka cilvēki, kuri cēluši un aizsargājuši mūsu valsti, varētu izmantot tādas pat privilēģijas, kā interventi – Ordas orki.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > zanE. 08.12.2019. 09.14

    Nu vēl – nilam tika piedots viss – kontrabanda uz Austrumubrobežas – tas ir kopējs krievu un latviešu bizness,ko vada latviskā varas elite. Nu nav ķīnas – krievijas robeža, ir simtiem miljonu ES naudas ,kas ieguldīta robežas kontrolē,bet kontrabanda plaukst – šobrīd nav nekādas informācijas,ka tiks radīti jauni likumi,tiks veikti pasākumi kontrabandas mazināšanai vai,piemēram, medicīnas nozares sakārtošanai.

    Tūlīt būs kampaņa,ka medicīna ir dārga,ka par to ir jāmaksā un cels nodokļus un parazīti – bandīti medicīnā turpinās vairoties uz valsts nespējas rēķina

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu