Dūmi pilsētas centrā • IR.lv

Dūmi pilsētas centrā

1
Zimējums — Ernersts Kļaviņš
Baiba Kļava

Svilina cigarešu tirgoņus

Četri cilvēki apcietināti un vairākas Rīgas Centrāltirgus amatpersonas atstādinātas no amata pēc vērienīgas specoperācijas, kas vērsta pret kontrabandas cigarešu tirgoņiem.

Valsts policija 21. un 22. novembrī kopā ar pretterorisma vienību Omega, speciālo uzdevumu bataljonu un dienesta suņiem veica 89 kratīšanas Centrāltirgū, aizturot 12 personas aizdomās par akcīzes preču nelikumīgu apriti organizētā grupā. Par to draud cietumsods līdz pieciem gadiem. Kratīšanā izņemti 8000 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām, kā arī 40 tūkstoši eiro skaidrā naudā, vieglā automašīna, seši ieroči un munīcija.

Apcietināto vidū ir arī viens Rīgas Centrāltirgus apsargs un teritorijas nomnieka Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā valdes loceklis Vilnis Visors. Tirgus valde no amata atstādinājusi Iekšējās drošības dienesta vadītāju Maksimu Danovski un valdes padomnieku drošības jautājumos Vitāliju Dubovu, kurš ir arī Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcijas deputāts. 

Cigaretes jau gadiem nelegāli tirgo Gogoļa ielas laukumā, ko tirgus kopš 1996. gada iznomājis privātfirmai — līguma termiņš ir līdz 2020. gada beigām. Rīgas mērs un tirgus kapitāldaļu turētājs Oļegs Burovs uzdevis valdei līdz 28. novembrim sniegt rīcības plānu par nomas līguma laušanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu