Mīļie, 500! • IR.lv

Mīļie, 500!

1
Nellija Ločmele

Apaļi skaitļi kņudina iztēli, ceļ atmiņas un liek izdarīt secinājumus. Šonedēļ žurnāla Ir numuru skaits sasniedz skaistu robežšķirtni — 500. Tāpēc līdzās ierastajiem komentāriem, analītiskajiem pētījumiem, intervijām un cilvēkstāstiem šoreiz kāds unikāls materiāls — mūsu žurnālistu spilgtākie iespaidi, jo šajos Ir numuros esam paveikuši tiešām daudz.

Vēl viens pārsteigums sagaida uz vāka. 500. numurā ar prieku piesakām, iespējams, pasaulē visslavenāko mūsu laikmeta rīdzinieku Mihailu Barišņikovu. Šonedēļ Alvja Hermaņa iestudējuma Baltais helikopters pirmizrāde, kurā Barišņikovam jāmin 600 gadus nedzirdēta mīkla: kāpēc pāvests atkāpās no amata, vai baznīca un sabiedrība ir morālā krīzē? Taču intervijā izejam ārpus baznīcas un teātra — Barišņikovs neslēpj, kā nicina Trampu, cik ļoti mīl Rīgu, un atsācis runāt latviešu valodā.

Man ir prieks un lepnums, ka Ir darbs nepaliek tikai burti uz papīra — ar jaunatklātu informāciju, ar trāpīgiem un dziļiem vārdiem ik nedēļu papildinām un mainām gan lasītāju skatījumu uz pasauli, gan pašu pasauli.

Tepat blakus lapā sēž Lāčplēsis un lasa Ir. Aicinot abonēt žurnālu nākamajam gadam, nolēmām — vajag mazliet pasmaidīt, jo lieta ir nopietna.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu