Pat celiņš Dubaijas šeiham • IR.lv

Pat celiņš Dubaijas šeiham

Edžus Zeļģis, European Sport Installations izpilddirektors. Foto — Ieva Salmane
Ieva Puķe

Talsu puses uzņēmums European Sport Installations klājis sporta laukumu sintētiskos segumus no Čīles un Kolumbijas līdz Norvēģijai un Islandei. Šobrīd savā nozarē ir Eiropas kompāniju trijniekā

Uzņēmuma birojs Dursupes ciemā 22 kilometrus no Talsiem ir avangards Latvijas laukos. Minimālistisks skandināvu dizains, bīdāmas stikla durvis apdrukātas ar sporta laukumu attēliem. Viss svaigs, darbinieki telpas sākuši apdzīvot pagājušajos Ziemassvētkos. «Nopirkām pēdējos padomju gados celto vienstāvīgo sadzīves pakalpojumu kombināta ēku. Uzcēlām otro stāvu, sakārtojām apakšu, uzprišinājām,» viesmīlīgi izrāda uzņēmuma European Sport Installations izpilddirektors Edžus Zeļģis. Agrāk pie šīs pamestās ēkas blakus veikalam Top! pulcējušies saulesbrāļi, kam garšo alus plastmasas pudelēs. Tagad aiz žoga pagalmā stāv smagā tehnika, apkārtne perfekti sakopta. 

Ārzemju biznesa partneriem un pašam Edžum pusotras stundas ceļojums no lidostas Rīga esot ierasta lieta. «Mans brālis un vēl viens kolēģis uz sapulcēm arī brauc no Rīgas. Viens ir menedžeris klientiem Zviedrijā un Norvēģijā, otrs — Somijā,» stāsta Edžus. 

Birojā ir deviņi darbinieki, visā uzņēmumā — ap 50. «Mums nav noteikumu, ka jāstrādā birojā un piecos kopīgi jāaizslēdz durvis. Skatāmies pēc vajadzības. Šobrīd Norvēģijā un Zviedrijā ir pa četriem objektiem, viens Apvienotajos Arābu Emirātos, Dubaijā, pa vienam arī Dānijā, Latvijā un Igaunijā. 

Katrā strādā vismaz četri mūsu cilvēki. No maija līdz oktobrim, darba karstajā sezonā, visi esam prom kur nu kurais, brīvdienu praktiski nav. Arī ziemas periodā bieži vien strādājam ārzemēs: Dienvidamerikā, Tuvajos Austrumos.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu