Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Jemenas nemiernieki uzņēmušies atbildību par 10 bezpilota lidaparātu triecieniem naftas objektiem Saūda Arābijā. Taču analizējot izlūkdienestu datus, ASV paziņoja, ka aiz uzbrukuma stāv Irāna. Uzbrukumu dēļ liels kaitējums nodarīts divām naftas ieguves rūpnīcām, kas pārtraukušas darbu. Eksperti paredz, ka pēc uzbrukumiem celsies naftas cenas pasaules tirgū, jo divreiz samazinājusies naftas ieguve — tā saruka par 5,7 milj. barelu dienā. Foto — Reuters

EK prezidenta Junkera un Lielbritānijas premjerministra Džonsona sarunas par Lielbritānijas izstāšanos no ES pirmdien noslēgušās bez rezultāta, paziņoja EK. Lielbritānijas valdība iepriekš publiskoja bezvienošanās Brexit sliktāko scenāriju, prognozējot sastrēgumus uz robežas, kā arī pārtikas, degvielas, medikamentu deficītu.

Beļģijas ārlietu ministru Didjē Reindersu, kuru nākamā EK prezidente Urzula fon der Leiene izraudzījusies tieslietu komisāra amatam, tur aizdomās par korupciju un naudas atmazgāšanu.

Eiropas Savienība līdz 15. martam pagarināja sankcijas pret Krieviju, kas noteiktas saistībā ar Krievijas agresiju pret Ukrainu. Krievijā pirmdien sākās plaši armijas manevri, kuros iesaistīti 128 000 karavīru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu