Peldošie brīnumi • IR.lv

Peldošie brīnumi

Nellija Ločmele

Iedomājieties pamatīgu deviņstāvu māju peldam jūrā netālu no Saulkrastiem — tāda, pēc projekta autoru domām, varētu izskatīties cena par Latvijas «enerģētisko neatkarību». Precīzāk, iespēju ar milzīgiem kravas kuģiem pievest sašķidrināto gāzi, ko pa jaunbūvētu pazemes vadu nogādātu uz Inčukalna krātuvi, lai dabasgāzes piegādēs Latvija nebūtu atkarīga no Krievijas milža Gazprom. Četru novadu iedzīvotāji, kurus šis projekts skartu vistiešāk, jau ceļ trauksmi par vides riskiem, taču politiķi gatavi apsvērt nacionālas nozīmes statusu šim privātajam projektam, kura finanšu un politiskā aizmugure ir visai noslēpumaina. Šajā žurnāla numurā par to, kāds īsti ir plāns un kas to virza.

Daudz vairāk jautājumu nekā atbilžu ir arī skaļajā korupcijas skandālā, kurā KNAB tur aizdomās politiķi Baibu Broku, kā arī būvuzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru. Nav viegli saprast, kā publiski atklātais 20 tūkstošu eiro «kukulis» jeb ziedojums pirms pāris gadiem vienai sporta biedrībai varētu ietekmēt LU Akadēmiskā centra daudzmiljonu iepirkumu, kura komisiju Broka vada. Visticamāk, šī lieta līdzinās tumšos ūdeņos peldošam aisbergam, kura pamatīgāko daļu šobrīd vēl neredzam.

Toties acīmredzama ir elegance un pašcieņa, ar kādu aizvadītā gadsimta stila ikona Asnate Smeltere stāsta par savu karjeru Rīgas Modeļu namā — intervija ar viņu būs laba pārmaiņa politbiznesa shēmu un mūsdienu trauksmainā dzīvesstila nogurdinātajiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu