Kārdinājumi • IR.lv

Kārdinājumi

Nellija Ločmele

Izskatās, ka atvaļinājumu laiks KNAB vēl nav sācies. Birojs aizdomās par kukuļošanu aizturējis tādus būvniecības biznesa «smagsvarus» kā Skonto vadītājus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru komplektā ar LU rektora vietnieci Baibu Broku (NA), kura vada iepirkumu komisiju topošajam akadēmiskajam centram Torņakalnā — tieši šobrīd tiek izvēlēts jaunā projekta būvnieks, kas saņems vairāk nekā 50 miljonu eiro pasūtījumu. Kārdinoši, vai ne?

Kārdinājumu netrūkst arī citās jomās, kur cieši savijas politikas un naudas intereses. Par divām Ir izdevies uzzināt vairāk, nekā līdz šim publiski ziņots. Šajā numurā publicējam ekskluzīvu interviju ar atlaistās Latvenergo padomes pārstāvjiem, kuri palīdz labāk izprast pēkšņā ministra lēmuma cēloņus. Otrs «karsts kumoss» ir slepenais OECD ziņojums par situāciju naudas atmazgāšanas apkarošanā, ko Ir izdevies uzzināt — skarbie secinājumi par nozares «sagrābto» FKTK palīdz labāk saprast iemeslus, kāpēc pašlaik notiek komisijas vadības maiņa.

Taču šī nedēļa nepaliks vēsturē tikai ar aizturēšanām un atlaišanām — ar jaunu sparu amatā stājies Valsts prezidents Egils Levits, ar kuru daudzi saista lielas cerības. Pirmajās runās prezidents jau pateicis svarīgus atslēgvārdus — «solidaritāte», «kopējs labums», «moderna latvietība», «taisnīgums un tiesiskums» —, kas iezīmē darbības mērķi attīstīt Latviju kā ilgtspējīgu Ziemeļeiropas valsti. Gaidīsim darbus! Bet šajā žurnālā paskatāmies uz prezidentu no cita skatpunkta — nevis politiskā, bet cilvēciskā, atklājot jaunā valsts galvas personību un raksturu, kam var izrādīties svarīga loma lēmumu pieņemšanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu