29 • IR.lv

29

1
Anete Ašmane, Gunita Nagle, Marija Leskavniece, Ieva Alberte

Pirms 29 gadiem, kad atgūtā brīvība deva «otro elpu» Latvijas valstij, viņi piedzimstot ievilka pirmo elpu mūžā. Tagad neatkarības vienaudži ir izauguši un spēka pilni, tāpēc Ir nolēma 4. maija gadskārtu nosvinēt ar viņu darbiem — jau paveiktiem un vēl iecerētiem

Daumants Kalniņš, mūziķis

Daumants Kalniņš uz skatuves ir no deviņu gadu vecuma, kopš tā laika sadarbojies ar gandrīz visiem profesionālajiem Latvijas orķestriem, koriem un bigbendiem. Par Kvazimodo lomu operā Parīzes Dievmātes katedrāle ieguvis Spēlmaņu nakts balvu, vairākkārt nominēts Lielajai mūzikas balvai. Joprojām spēlē oboju Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestrī. 

Kā tu pats uzskati, ko esi dzīvē sasniedzis?
Domāju, ka joprojām esmu sevis atklājumu, izzināšanas un pilnveidošanās ceļā. Esmu sasniedzis brīdi, kad sāku vairāk novērtēt laiku, tāpēc cenšos fokusēties uz to, kas būtu jādara, nevis uz to, kas jau ir padarīts. Tajā pašā laikā esmu priecīgs un gandarīts par sadarbībām, kas bijušas un turpinās gan ar Latvijas profesionālajiem mūziķu kolektīviem, gan teātriem, gan arī izpildītājmāksliniekiem un komponistiem. 

Īpaši tuvas ir tās radošās tikšanās, kas nebeidzas pēc viena koncerta. Tāda šobrīd ir koncertprogramma Tikšanās Dailē ar Maestro Raimondu Paulu, kas sākās pērn novembrī, un maijā koncertēsim gan Liepājā, gan Cēsīs un Rēzeknē.

Ko bija grūti panākt?
Grūti bija un ir plānot laiku tā, lai visu pagūtu, arī atpūsties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu